Now Reading
De ce alegi să vezi, să fii și să faci rău?

De ce alegi să vezi, să fii și să faci rău?

 

Dragă omule, de ce alegi să înjuri ploaia, în loc să te bucuri de curcubeul pe care îl aduce ea? De ce alegi să mergi uitându-te în jos, în loc să ridici ochii spre cer, recunoscător că ai apucat încă un răsărit? De ce îți urli nervii în trafic, la metrou, pe stradă, la serviciu? În locul lor poți pune iertare, bunăvoință, credință. Poți privi în jur și vei vedea copii jucându-se, tineri sărutându-se, oameni care se bucură încă de viață. Tu de când ai uitat să o faci?

De ce alegi să urmărești pașii celorlalți și să le presari calea cu venin, în loc să îți urmezi proprii pași, iar pe urmele lor să pui încredere și iubire? De ce te lași furat de „capra vecinului” și nu îți privești propria ogradă? S-ar putea să găsești în ea lucruri care au nevoie să fie șterse de praf și readuse la viață. De ce preferi să împroști cu vopsea neagră în jur, când ai putea folosi culorile cele mai frumoase ca să îți desenezi fiecare clipă? De ce alegi cearta, în locul iertării? De ce alegi ura în locul iubirii? De ce alegi ranchiuna în locul acceptării?

De ce alegi să fii rău, când bunătatea încă e gratis?

De ce te încarci cu invidie, frustrare, resentiment? De ce faci rău voit sau din indiferență? De ce scrâșnești din dinți la binele altuia si rânjești când îi e rău?

Ceea ce presari în jur e ceea ce vine la tine. De ce nu alegi să îți chemi în viață bucuria, recunoștința, bunătatea? E atâta nevoie de ele în lumea asta tot mai gri!

Citește și

Faptele bune se fac pentru oameni cât sunt în viață

Când moartea are nevoie de un râs în față și o vorbă bună

Tu mai știi cum miros salcâmii?

See Also

Ne trăim viețile prin ecranul telefonului

Un exercițiu care mi-a schimbat, la propriu, viața

Dacă vă plac articolele Pisicii, vă invit să daţi like paginii de Facebook, pentru a fi la curent cu toate noutățile.

Foto – @asierromero on Freepik.com

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


Copyright Ioana Marinescu Sima 2020 | Branding & Website realizat de Ama Mihaescu CREATIVE STUDIO 

Scroll To Top