Now Reading
De când crezi despre tine că nu ești suficient de bun(ă)?

De când crezi despre tine că nu ești suficient de bun(ă)?

Offff, încă unul, pe bune, ăsta când a mai apărut? Mă uit cu ciudă în oglindă, la coșul gigantic care își face apariția în mijlocul frunții. Împreună cu suratele lui, creează un adevărat cutremur în universul meu și mai pune o cărămidă la convingerea că nu sunt suficient de frumoasă. Prietenă bună cu ea este și certitudinea că nu sunt prea deșteaptă, că altfel m-aș pricepe și eu la matematica aia, mama ei. Desigur, în top e și ideea că dacă nu îmi aranjez bretonul și nu îmi înnegresc ochii de fiecare dată înainte să plec la școală sigur voi fi cea mai nașpa din curtea școlii.

Vă sunt cunoscute ideile astea?

La toate convingerile limitative pe care ni le formăm în copilărie, când suntem certați dacă plângem, dacă nu suntem cuminți, dacă ne răsfățăm, dacă nu spunem politicos bună-ziua, dacă luăm note mici sau mai știu eu ce, se adaugă cocktailul din adolescență. Dacă pentru bagajul din copilărie principalii responsabili sunt părinții, bunicii, educatorii și alte persoane cu care interacționăm, artizanii complexelor în adolescență suntem noi înșine, cu ceva ajutor de la anturaj și, desigur, pe fond de răzvrătire profundă.

Dacă stau să mă gândesc la cât m-am faultat singură, de prin clasa a șaptea până târziu spre facultate, cu privire la tot, de la aspect la cât mănânc, cum merg, cum vorbesc, cât succes am la băieți, cât de bine învăț, etc, nu cred că îmi ajunge un caiet studențesc. Din păcate, toate aceste credințe își lasă amprenta adânc,uneori nici măcar nu realizăm cât de adânc.

Recunosc că nici eu nu mi-am pus problema că ar mai exista și alte tipare în afara celor induse în copilărie, dar când am stat bine să mă gândesc am realizat că, ops!, chiar contează tot auto-sabotajul din anii adolescenței. Și m-am gândit pentru că am aflat de un eveniment, pe care nu puteam să nu îl împărtășesc cu voi.

În tabăra Detox trup și suflet pentru relații perfecte cu tine și cei dragi, organizată de asociația Călătoria spre tine și Roxana-Ioana Gabor-Iliescu, unul din module este dedicat exact perioadei de adolescență și stereotipurilor pe care le ducem cu noi de atunci. Promisiuni pe care ni le-am făcut, frustrări pe care le-am înghițit, o imagine falsă despre sine și multe altele. Printre beneficiile participării la acest modul se numără relaxarea conflictelor și eliberarea blocajelor de la nivelul pântecului, manifestate prin tot felul de afecțiuni (dureri menstruale, chisturi, fibroame, lipsa de libidou etc). Modulul Armonizarea conflictelor face parte din cele patru module ale taberei, module ce abordează în mod simbolic, cele patru etape ale vieții umane. Copilăria, Adolescența, Maturitatea și Serenitatea. Cele 4 anotimpuri primordiale. Cele 4 elemente. Cele 4 direcții. Cei patru stâlpi pe care se bazează orice structură stabilă.

Dacă vă inspiră, puteți afla detalii despre tabără aici și vă puteți înscrie la oricare din cele 4 module sau la toate.

Citește și

Femei care văd lumina și puterea în fiecare soră universală

Terapia este singura investiție care nu se devalorizează nici în izolare

Ce am aflat despre mine în izolare?

See Also

Ce ne învață pandemia COVID-19?

Eliberează-te de presiunea reinventării pe perioada izolării

De la chemat salvarea pentru atacuri de panică la dansat cu mătura prin casă

Dacă vă plac articolele mele, vă invit să daţi like paginii de Facebook, pentru a fi la curent cu toate noutățile.

Sursa foto – Freepik.com

View Comment (1)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


Copyright Ioana Marinescu Sima 2020 | Branding & Website realizat de Ama Mihaescu CREATIVE STUDIO 

Scroll To Top