Now Reading
Îmi donez ziua de naștere. Bucurie, speranță, emoții

Îmi donez ziua de naștere. Bucurie, speranță, emoții

Daruiește ziua ta

A trecut și ziua mea. A fost vineri, pe 29 septembrie, am împlinit 37 de ani. Nu mi-e frică să îmi spun vârsta. Am adunat în fiecare an bucurie, tristețe, surprize, dezamăgiri, lecții. În fiecare zi am simțit că învăț ceva, că urc un pic, că devin o variantă mai bună decât eu cea de ieri. Tot vineri, am serbat și blogul. El e mai tinerel, abia a făcut 2 ani. E însă tare înțelept,  pentru că în el se concentrează toți cei 37 de ani ai mei. Eu l-am crescut pe el și el pe mine. Mi-a scos în cale oameni minunați, oportunități, proiecte frumoase, m-a obligat să fiu mai atentă la mine, la copilul meu, la modul în care trăiesc și mă exprim.

De când scriu pe blog, sunt mai atentă și mai conectată la mine și la ceilalți

De aici nevoia de a da mai departe, de a fi contribuție în viețile celorlalți, de a lăsa o amprentă în urma mea. Simt că fac asta cu fiecare mesaj de la voi, cu fiecare om care îmi spune că se regăsește în ce scriu. Universul mi-a arătat că pot mai mult. În vară, am văzut pe pagina de Facebook a unui prieten faptul că și-a donat ziua de naștere în cadrul unui proiect, „Dăruiește ziua ta”.

Nu am înțeles exact despre ce e vorba, dar ceva a tresărit în mine atunci și am contactat-o pe inițiatoarea proiectului, Andreea Tamas. O zână bună, o minune de om, o energie toată. Nu cred că sunt epitete să o descriu pe Andreea, dar îmi este clar că ea a apărut în viața mea cu un scop.  Sau cu mai multe. Unul dintre ele este clar să mă facă să cred că orice e posibil dacă vrei și pui tot sufletul în ceva.

Cu tenacitatea ei, Andreea m-a convins să intru în proiectul Dăruiește ziua ta

Ce fac, concret? Îmi serbez ziua de naștere (la câteva zile distanță de data efectivă), cu o petrecere frumoasă, la care invit oameni de suflet, persoane apropiate mie, dar și oameni care mă citesc și își doresc să mă cunoască, să îmi fie alături.

În loc de cadoul pe care mi l-ar fi adus, invitații sunt rugați să facă o donație, în urna special amenajată la eveniment.

Unde se duc banii?

Fondurile strânse vor fi folosite pentru renovarea unui centru de terapie pentru copiii bolnavi de autism de la centrul Ancaar, Filiala Pitești. De ce acolo? Pentru că Andreea este terapeut în cadrul acestui centru, pentru că ea lucrează zi de zi cu cei mici, le știe nevoile, vede condițiile în care sunt nevoiți să facă terapie și își dorește foarte mult să îi ajute. Cauza copiilor cu nevoi speciale în general și a celor cu autism în special, apare des în calea mea în ultima vreme, așa că am decis să las lucrurile să curgă și să ajut cât pot.

O fetiță mică între nume mari

Până acum, în cadrul proiectului Dăruiește ziua ta, au fost sărbătorite nume mari – actori, oameni de afaceri, oameni cu ani grei în presă. În mod evident că micul spiriduș care își face de lucru la mine prin cap și încearcă să îmi demonstreze cât sunt de mică și insignifiantă, a avut de comentat, cum că cine sunt eu pe lângă numele astea și cam cu ce drept cred eu că va veni cineva să mă aniverseze și să doneze. Cu ajutorul Andreei și cu mult lucru cu mine, l-am trimis la plimbare și am devenit convinsă cu fiecare zi că voi avea alături oamenii care chiar contează, oameni frumoși, cu suflet bun, care vor veni să mă îmbrățișeze și să mă ajute să facem un bine împreună.

Va fi o petrecere de suflet, cu multe surprize. Copiii sunt și ei bineveniți. Vor fi alături de mine oameni minunați, care au acceptat să mi se alăture și să contribuie cu puțin din sufletul lor. Spun doar că minunata Alexandra Ușurelu ne va unge inimile cu muzica ei. Restul sunt surprizele Andreei și vreau să le savurez din plin.

A, și pentru că petrecerea e totuși și despre mine și multele lucruri în care îmi pun sufletul, dress code-ul este floral. O floare în păr pentru doamne, una la rever pentru domni, niște bijuterii florale sau o piesă vestimentară, orice din zona asta, care pe mine mă inspiră și îmi umple sufletul de peste cinci ani de zile.

Dacă vreți să îmi fiți alături pe 5 octombrie, vă rog să lăsați un comentariu la articol sau să mă contactați în privat.

Dacă vă plac articolele Pisicii, vă invit să daţi like paginii de Facebook, pentru a fi la curent cu toate noutățile.

 

View Comments (2)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


Copyright Ioana Marinescu Sima 2020 | Branding & Website realizat de Ama Mihaescu CREATIVE STUDIO 

Scroll To Top