Now Reading
Dacă tu ai arsuri, bebe va avea păr bogat. Cele mai răspândite mituri despre sarcină și naștere

Dacă tu ai arsuri, bebe va avea păr bogat. Cele mai răspândite mituri despre sarcină și naștere

mituri despre sarcină

Staaaai, nu te mișca. Ha, gata, ai dus mâna la nas, băiat garantat. Sută la sută. Soacra și mătușa mea mai mai să facă hora bucuriei în jurul meu și al burții complet insesizabile, dar care sigur ascundea un băiat, că doar asta arătase proba de necontestat. Îmi turnaseră sare în cap pe ascuns și mă pândiseră să vadă unde duc mâna. Cică la gură e semn de fată, la nas de băiat. Evident că am râs de am leșinat. Și atunci și câteva săptămâni mai târziu, când le arătam victorioasă fotografia pe care scria clar sex feminin. Urma să aflu că ăsta a fost doar primul din nenumăratele mituri despre sarcină pe care aveam să le aud în cele opt luni de zile, cât a binevoit mândruța mea să stea în burtică.

Top mituri despre sarcină

Dacă ai arsuri, bucură-te! O să ai un copil cu păr bogat

Sincer, am avut arsuri din primul trimestru, iar Ana a avut la naștere un păr negru și stufos, care a părăsit-o rapid după primele săptămâni. Să fi avut sau nu legătură cu arsurile mele?

Dacă furi ceva – în special mâncare și te atingi fără să vrei de corp cu ce ai luat, copilul va căpăta o pată pe corp în zona respectivă.

Nu îmi amintesc să fi furat nimic, nici măcar vreun fruct din pom, și totuși Ana are un semnuleț mic, foarte simpatic, dar care nu seamănă cu nimic ce ar putea stârni poftele unei gravide. Sunt însă  mame care au povești elaborate despre strugurii, nucile sau alunele “însemnate” pe trupurile bebelușilor lor.

Dacă ai burta țuguiată e băiat, dacă e rotundă, e fată

Da, eu am avut burta rotundă și am născut o fată. Pe de altă parte, sunt înaltă și  lată în bazin, extinderea burții era oarecum de așteptat.

Dacă porți o fată în burtică, tenul tău va fi impecabil. Dacă porți un băiat, fața îți va fi pătată și transformată.

Am avut un chip luminos și am radiat toată sarcina. Cred sincer că s-a datorat bucuriei de a purta o altă inimioară înăuntrul meu și ar fi fost exat la fel și dacă inimioara era a unui băiat.

Trebuie să dormi pe partea stângă, altfel copilul se va naște cu malformații

Din câte îmi amintesc, în afară de burtă, am dormit pe toate părțile. Am născut un copil perfect sănătos și, Slavă Domnului, așa a și rămas.

Miturile nu m-au scutit nici în momentul nașterii și imediat după

Cel de care m-am temut cel mai tare a fost că un copil prematur trebuie născut doar prin cezariană. Ana s-a născut la 35 de săptămâni, iar recomandarea medicilor a fost naștere naturală.

Am mai auzit că primul lapte nu e bun, că e zer. Că nou născutul nu trebuie scos din casă nu știu câte zile. Apoi că până la botez nu se arată copilul în fața unei oglinzi și câte și mai câte.

Am aflat recent că unele din miturile despre sarcină și naștere nu sunt chiar mituri, ci fapte reale, dar pentru că sunt amestecate cu atât de multe credințe populare, unele din ele de-a dreptul hilare, gravidele și proaspetele mămici nu mai știu ce să mai creadă.

Tocmai de aceea mi s-a părut extrem de util workshop-ul Doctor MIT Family, organizat pe data de 8 septembrie, începând cu ora 16.00, în cadrul Baby Boom Show, în sala Cupolă de la Romexpo.

Atât de util încât am acceptat să fiu co-prezentator al evenimentului, alături de celebrul și simpaticul Doctor MIT, alias doctorul Bogdan Ivănescu, realizator și host al show-ului TV Doctor MIT.

Vom demonta sau vom confirma, cu ajutorul specialiștilor, mit cu mit, pe subiecte de mare interes precum celulele stem –merită sau nu să recoltăm, nașterea, îngrijirea nou-născuților, vaccinarea și co-sleeping-ul, adică dormitul cu bebelușul în același pat.

Mama trecută prin toate etapele, de la naștere până la copil mare, doctorul care dărâmă mituri și specialiști unul și unul, pe fiecare subiect în parte.

Se anunță super interesant, așa că, dacă sunteți sau cunoașteți graviduțe interesate, sfătuiți-le să se înscrie cât mai rapid la eveniment.

Numărul de locuri este limitat la 50, iar participarea se face numai pe bază de înscriere prealabilă.

Vă mai spun că evenimentul vine și cu o tombolă atractivă, în cadrul căreia puteți câștiga premii în valoare totală de 2000 de lei. Marele premiu este un scaun auto.

Înscrierile se fac aici. 

Sper să ne vedem în număr cât mai mare pe 8 septembrie!

Citește și

Primul sfat pentru proaspetele mame

Știi că ești mamă româncă dacă…

Mami, tati, mai respirați un pic!

Și tu ești o mamă bună!

Ce am învățat de când sunt mamă

Dacă vă plac articolele Pisicii, vă invit să daţi like paginii de Facebook, pentru a fi la curent cu toate noutăţile.

Sursa foto – Freepik.com

View Comments (2)
  • Cu o săptămână înainte să nasc a fost eclipsă de lună. Mit: nu ieși din casă la eclipsă că iese copilul însemnat. Am primit sfatul prea târziu, aveam deja totul gata să facem un picnic de eclipsă. Copilul e bine, mersi.
    Sună cunoscută faza cu sarea (trebuia să am o mândrie de fată :))), să nu scoți copilul din casă nu știu cât timp, să nu primești în vizită femei care sunt la menstruație, să nu te prindă seara cu el afară.
    Am fost myth-busters, ce să mai :)))

Leave a Reply

Your email address will not be published.


Copyright Ioana Marinescu Sima 2020 | Branding & Website realizat de Ama Mihaescu CREATIVE STUDIO 

Scroll To Top