M-a întrebat multă lume, imediat după lansarea blogului, dar și mai recent, cu cine am colaborat pentru creionarea noii identități și cum s-a desfășurat procesul. Pentru că a fost o perioadă atipică, adică fix la începutul pandemiei și planurile s-au ajustat din mers, m-am gândit să împărtășesc experiența, pentru că mi se pare un exemplu de „best practice” în vremuri vitrege, un fel de cum să nu te lași de planurile inițiale, ci să le ajustezi la noii parametri.
De regulă, oamenii când vor să își facă/schimbe un site, fac o analiză riguroasă a pieței. Cum eu nu mă încadrez în tipare, am sărit pasul ăsta și am mers pe feeling. Am văzut la un moment dat pe Facebook o postare cu un design al cărui stil mi s-a lipit de inimă. Am văzut cui aparține – era o persoana din lista mea, am intrat pe profil și intuiția mi-a spus un mare DA. Am contactat-o pe Ama Mihăescu și ne-am întâlnit la începutul anului la o discuție, în spațiul liniștit și primitor al Seneca Anticafe, pe vremea când încă mai puteam face asta.
Ne-am văzut, ne-am plăcut și am trasat în linii mari direcțiile. Sfaturile Amei m-au ajutat să îmi creionez partea de servicii pe care le doream și pot spune că discuția cu ea mi-a adus multă claritate. După călătoria mea inițiatică în Egipt, s-a schimbat totul și am ajuns la concluzia că, în afară de design, schimb și numele și domeniul blogului.
Stabilisem totul, inclusiv formele de promovare și evenimentul de lansare. Am visat într-o noapte scena, speakerii, flow-ul, partenerii. Pe hârtie, știam tot.
Apoi a venit pandemia și n-am mai știut nimic
Am umblat o perioadă năucă, fără să înțeleg ce se întâmplă, cu toți monștri și scheleții de care crezusem că am scăpat și care și-au făcut apariția unul câte unul, apăsând din nou cele mai dureroase butoane. Școala on-line, vraiștea din contracte și colaborări ne-a dat planurile peste cap și mie și Amei, așa că o perioadă am pus proiectul pe hold. Mi-am dat apoi seama că, la fel ca în recenta mea experiență transformatoare, nu mor caii când vor câinii, chiar de câinii sunt personificați într-un virus care a îngenuncheat întreaga planetă.
Trăisem iadul, rămăsesem fără toate direcțiile pe care le știam, o luasem de la zero la aproape 40 de ani, iar acum nu aveam de gând să renunț la ultima piatră a redefinirii mele ca femeie, ca mamă, ca persoană care și-a făcut un nume timp de 4 ani de zile, doar pentru că mă lăsam doborâtă de frică și incertitudine.
Așa că am sunat-o pe Ama și am reluat discuțiile, de data asta nu la Seneca, ci fiecare la casa ei, cu laptopurile în față, copiii care mai cereau câte ceva, alte proiecte care apăsau și toată degringolada care era în jur. Ama a avut răbdare cu mine și, împreună, am creionat și am pus cap la cap detaliile, pentru ca lansarea să aibă loc pe 7 mai, așa cum stabilisem.
Mi-au plăcut toate designurile propuse, dar l-am ales pe cel care mi s-a părut că mă reprezintă cel mai bine, o combinație dintre fragilitate și putere, o formă fină susținută de un fond puternic.
Totul a curs minunat. Oamenii pe care mi i-aș fi dorit la lansare mi-au trimis mesaje video și m-au susținut de la distanță, în așa fel încât i-am simțit aproape, ca în tot anul greu pe care l-am traversat cu ajutorul lor.
Conținutul de pe blogul vechi a fost migrat aproape integral, ba chiar am reușit să fac ordine în articolele care nu mai erau în acord cu situația mea curentă.
Oamenii fac magia
Cea mai mare satisfacție, dincolo de rebrandingul efectiv este că mi-am confirmat încă o dată că mie Dumnezeu îmi scoate în cale oameni pe sufletul meu, cu care mă înțeleg în cuvinte puține, care intuiesc ceea ce vreau și alături de care simt că pot muta și munții, dacă e nevoie.
Așadar, v-o recomand din inimă pe Ama, aveți aici o mostră din portofoliului ei. Dincolo de profesionalism și promptitudine, veți avea de-a face cu un om cu un caracter frumos, cum rar se mai găsesc printre noi, mai ales în vremurile astea.
Citește și
Transformarea Pisicii în femeie. Despre schimbarea blogului
Dacă vă place cum scriu, vă invit să dați like paginii de Facebook pentru a rămâne la curent cu noutățile.