Now Reading
Bine cu mine – Cum am slăbit peste 10 kg cu X-Body şi dietă echilibrată

Bine cu mine – Cum am slăbit peste 10 kg cu X-Body şi dietă echilibrată

cum am slăbit peste 10 kg

La începutul lunii ianuarie 2016, pe 18 mai precis, am dat start programului personal Bine cu mine, prin care îmi propun(eam) să îmi cresc stima de sine, să mă simt mai bine în pielea mea, să îmi acord mai multă atenţie. Pe scurt, să mă iubesc mai mult decât am făcut-o până atunci. Am început să lucrez atât la exterior, cât şi la interior. Prima acțiune a fost să îmi controlez alimentația, apoi m-am apucat de X-Body. Vă povestesc, pe scurt, cum am slăbit peste 10 kg în aproximativ 3 luni.

Nu am fost vreo slăbănoagă niciodată şi am avut perioade dese de „la regim”, dar, de fiecare dată când se termina regimul, reluam obiceiurile şi kilogramele se puneau rapid înapoi.

De data asta mi-am propus schimbarea stilului de alimentaţie, astfel încât să poată fi o acţiune pe termen lung

Am redus cantităţile de dulciuri şi pâine (în prima lună le-am eliminat aproape complet. Apoi am consumat chiar zilnic, dulciuri, că la pâine pot renunţa uşor. Am ordonat mesele la 3 pe zi + 2 gustări, pe cât posibil la ore regulate,  am evitat combinaţiile clasice carne-cartofi, am reintrodus şi mărit consumul de legume (nicio masă de prânz fără salată) şi fructe (minimum 1-2 pe zi). Am băut lichide – apă şi ceaiuri şi în general am fost atentă la excese.

Pe scurt, meniul meu a conţinut din belşug salate, supe de legume, ton în conservă şi somon afumat (în salate), avocado (guacamole), paste integrale, pâine nedospită integrală (wassa), nuci, caju, migdale crude, merişoare, unt de arahide (1-2 linguriţe), iaurt cu cereale bune (nu din cele cu zahăr), ciocolată neagră 85% cacao. Mai multe detalii şi exemple de meniuri am scris aici. Spre surpinderea mea, deşi doar o lună de zile pot spune că am fost mai strictă, alimentaţia echilibrată a dat roade şi, păstrând principiile astea am reuşit chiar şi de sărbători să mă menţin, deşi am mâncat destul de mult şi mai ales la ore târzii.

În paralel cu dieta echilibrată am ales varianta de efort fizic cea mai potrivită cu firea mea, restricţiile medicale şi nevoile momentului, adică X-Body.

Tehnologia care stă la baza X-Body este EMS, Electro Muscular Stimulation – stimularea electrică a musculaturii. Sub supravegherea unui antrenor se realizează un program de 20 de minute în care faci exerciţii pentru toate grupele de muşchi, atât cardio (pentru slăbit), cât şi pentru tonifiere. Eşti îmbrăcat într-un costum, dotat cu pernuţe de electrozi situate pe grupele principale de muşchi, electrozi ce transmit impulsuri muşchiului încordat, sporind astfel efectul efortului fizic. Funcţionează pe acelaşi principiu ca şi electrostimularea medicală şi este chiar indicată în tratarea anumitor afecţiuni, cum ar fi durerile lombare.

Mai mult despre X-Body găsiţi în articolul de aici. 

Sigur, nu este o metodă care face minuni, cred că nimeni nu mai crede că există aşa ceva. Deşi reclamele promit rezultate din primele zile, ele apar cam după 10 şedinţe. Pe lângă efectul de slăbire, pielea devine mai fermă, dipare din celulită (nu dispare complet, să ne înţelegem, acum depinde şi de gradul ei, la mine s-a ameliorat, dar este departe de a dispărea) şi starea generală a organismului este una mai bună.

Mie mi-au dispărut din durerile de spate şi simt că mi-a crescut tonicitatea muşchilor. Efortul nu este mic, el este similar efortului fizic depus la sală, dar exerciţiile sunt f variate şi se schimbă repede, nu se realizează multe repetări şi timpul fiind scurt (20 de minute), se resimte altfel. Eu am făcut în medie 2 şedinţe pe săptămână, dar am avut şi vreo 2-3 perioade de pauză de 1-2 săptămâni. Pe mine m-a ajutat şi consider că este exact ceea ce aveam nevoie.

Cum am slăbit peste 10 kg în 3 luni

Rezultatele mele în 3 luni de zile sună cam aşa – minus 10-12 kg (cântărirea iniţială s-a făcut pe un cântar defect şi nu ştiu exact care era greutatea reală) şi minus de cm între 3 (la braţe) şi 13 (şolduri).  Nu am neapărat o poză de înainte şi după, dar am alăturat două poze făcute în aceeaşi zi, la distanţă de un an şi deşi condiţiile fotografiei sunt diferite, eu zic că rezultatul este vizibil.

În loc de înainte şi după
În loc de înainte şi după

Plusuri am obţinut la starea generală, tonusul corpului, energie şi stare de bine. Ce îmi propun? Ideal, încă vreo 3-4 kg în minus. Realist, menţinerea greutăţii, continuarea regimului echilibrat şi tonifierea corpului. Acum, că vine vara, mişcare afară, adică plimbări lungi şi dese în familie cu biciclete, trotinete şi alte instrumente cu roţi.

Dincolo de cifre, cea mai mare victorie pe care cred eu că am obţinut-o este capacitatea de a fi consecventă, faptul că nu am mai abandonat după câteva zile sau săptămâni. Trăiesc acest sentiment şi în ceea ce priveşte acţiunile pe plan spiritual – meditaţie, căutare de sine, schimbarea mentalităţilor şi tiparelor de gândire şi pentru mine asta bate orice alt rezultat!

Pe aceeași temă

Ce efecte au avut X-Body și regimul 

Cum mi-am disciplinat alimentația

Cum m-am apucat de slăbit cu X-Body

Dacă vă plac articolele Pisicii, vă invit să daţi like paginii de Facebook, pentru a fi la curent cu toate noutățile.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


Copyright Ioana Marinescu Sima 2020 | Branding & Website realizat de Ama Mihaescu CREATIVE STUDIO 

Scroll To Top