Now Reading
Cum am ales din oferta de cursuri de engleză pentru copilul meu

Cum am ales din oferta de cursuri de engleză pentru copilul meu

cursuri de engleză

 

Toată lumea vorbește despre cât de important este pentru un copil să învețe limba engleză. Cât mai devreme și, dacă este posibil, să se vorbească în casă cu el. Valabil pentru orice limbă, desigur. Recunosc că pentru noi engleza nu a fost chiar o prioritate până acum. Deși Pisicul consort și-a propus să vorbească în engleză cu Ana, nu i-a ieșit, la școală ea face germană, în clasa pregătitoare și clasa I nu am găsit loc pentru cursuri de engleză în program.

Uite așa, ne-am trezit că mergem în vacanțe și copilul nu pricepe o iotă din nimic, pe nicăieri. Ne-am dat seama că e momentul să schimbăm asta, așa că ne-am îndreptat spre oferta de cursuri de engleză de pe piață. Nu am știut exact ce să caut, așa că am ales după criterii complet subiective. La finalul unui an, în care mai mult am tras de Ana să meargă la cursuri, pentru că nu a fost atrasă mai deloc de metoda de predare și stilul de învățare, am realizat că nu am nici un indiciu despre progresul pe care îl făcuse. Nu știam nici de unde plecase exact, pentru că nu fusese evaluată în mod real și nici unde ajunsese. Așa că am început să caut din nou. De data asta, aveam o listă destul de clară în minte.

Criterii după care am ales din oferta de cursuri de engleză de pe piață

Primul lucru care m-a interesat a fost metoda de învățare

La cursurile anterioare, copiii stăteau în bancă, exact ca la școală și scriau. Ana ieșea obosită și destul de plictisită după o oră și jumătate, ceea ce era firesc. Plus că se plângea, exact ca la școală, de conflicte cu diverși copii. A fost un semnal pentru mine că ora nu era structurată cum ar fi trebuit, iar copiilor nu le era captat interesul. De data aceasta, am căutat un stil de predare interactiv, care să îi implice pe copii și să nu presupună doar scris și citit.

M-a interesat foarte mult accentul pus pe pronunție

După un an de cursuri de engleză, Ana nu știa să pronunțe aproape niciun cuvânt corect, așa că mi s-a părut important să se lucreze și la asta și la spelling, adică forma corectă de scriere a cuvintelor, având în vedere că engleza nu este o limbă fonetică.

Un alt criteriu pe care l-am avut în vedere a fost interacțiunea cu părinții

Îmi doresc să știu la ce nivel este copilul meu și cum evoluează. Aș vrea să știu ce învață, ca să putem vorbi și acasă despre ce face la engleză, nu ca să o verificăm, ci ca să consolidăm prin joc și repetiție.

Nu în ultimul rând, mi-am dorit oameni deschiși, proactivi, calzi, oameni pe care să îi simt implicați cu adevărat în procesul de învățare.

Evident că și proximitatea a atârnat mult în decizie. Oricât ar fi de bun un centru de cursuri, nu pot să străbat orașul până acolo. Este un consum prea mare de energie și timp pentru copil și pentru noi.

Mi-am dorit toate acestea și acum, după mai mult de o lună de la începerea cursurilor, pot spune cu mâna pe inimă că am primit mult mai mult.

Am ales centrul de cursuri de engleză English Kids Academy. Coresponda perfect criteriului de proximitate, apoi întâlnirea de prezentare pentru părinți și lecția demonstrativă pentru copii a răspuns și celorlalte cerințe. Sunt extrem de încântată și povestesc tuturor cu super entuziasm. Chiar cred că nu puteam nimeri mai bine și zi de zi mă uimește ceea ce descopăr.

Copil fericit

În primul rând, informarea părinților și interacțiunea cu ei este permanentă

La finalul fiecărei ore, părinții care sunt prezenți să ia copiii, sunt invitați în clasă și profesoara le povestește ce au învățat, cum au integrat lecția nouă în ceea ce făcuseră anterior, ce urmează. Primim mailuri în care ni se spune ce s-a făcut până acum și ce urmează.

Copiilor li s-a făcut o evaluarea inițială și sunt evaluați periodic, iar părinții sunt informați de rezultatele acestor evaluări

Învățarea se face interactiv, iar lecția este structurată de așa natură încât copiii sunt atrași în permanență și învață de drag, prin joc. Pe lângă partea de scris și citit, se pune extrem de mult accent pe spelling, dar și pe pronunție.

Interactivitatea este de bază la EKA

Se folosesc manualele Cambridge și criteriile urmărite sunt cele ale examenelor Cambridge.

Părinții sunt informați de posibilitatea susținerii examenului corespunzător nivelului copilului și sunt sfătuiți asupra momentului potrivit pentru copil de a susține acest examen.

Toți angajații  sunt deopotrivă extrem de bine pregătiți profesional și implicați în toate procesele.

Absolut toată lumea este zâmbitoare și amabilă, ți se răspunde la orice întrebare sau dorință, iar ceea ce transmite non-verbal întregul personal este grijă și atenție.

Atenție se acordă și detaliilor, astfel că English Kids Academy nu mai oferă doar cursuri de engleză, ci mult mai mult. Începerea anului școlar s-a realizat printr-un eveniment special, care a avut loc la cinematograf și toți copiii și părinții au vizionat filmul Coco, iar de  Halloween s-a organizat un carnaval pentru copii.

O echipă de senzație

Părinții beneficiază de evenimente și conferințe susținute de specialiști, pe teme extrem de actuale și utile. Am povestit  deja ceea ce am aflat la conferința despre beneficiile și pericolele pe care le aduce tehnologia în viața copiilor noștri.

Dacă ar fi să numesc cel mai mare avantaj pe care cred eu că l-am obținut cu alegerea făcută este bucuria copilului meu când merge la cursuri, entuziasmul cu care rezolvă tema pentru acasă și interesul pe care l-a căpătat pentru engleză. Mie mi se confirmă din nou că metodele de învățare alternativă dau cele mai bune rezultate și trebuie să ieșim o dată din paradigma profesorului care dictează sau umple tabla și a copilului care scrie în bancă.

Voi ce cursuri de engleză ați ales pentru copiii voștri?

See Also

Citește și

Cărți utile pentru învățat limba engleză

Cum îți ajuți copilul să citească?

Cărți de știință și tehnică în joacă

Istoria pe înțelesul copiilor. Trei cărți pe înțelesul copiilor

Două cărți despre Holocaust pe înțelesul copiilor

Cum mi-a îmbunătățit o provocare de parenting relația cu copilul meu

Dacă vă plac articolele Pisicii, vă invit să daţi like paginii de Facebook, pentru a fi la curent cu toate noutățile.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


Copyright Ioana Marinescu Sima 2020 | Branding & Website realizat de Ama Mihaescu CREATIVE STUDIO 

Scroll To Top