Now Reading
Cum am ales, din nou, să pășesc pe-un drum nebătătorit

Cum am ales, din nou, să pășesc pe-un drum nebătătorit

Cine mă cunoaște și mă citește mai demult știe, cine nu, află acum, că parcursul ultimilor 8 ani a fost pentru mine unul marcat de schimbări și readaptări pe plan profesional. Bine, ultimii doi și pe plan personal, dar ăsta a fost și va mai fi subiect de alte articole. Acum vreau să vorbesc despre schimbările profesionale și drumul meu, care tot pare să se căptușească cu „reconfigurare traseu”. Bine, recunosc, nu se întâmplă chiar de la sine schimbările astea, poate doar o parte din ele. Pentru restul, motorul este nevoia și în același timp valoarea mea supremă de libertate și independență, recent descoperită în teste ale valorilor făcute la diverse cursuri. Recunosc că m-a liniștit un pic conștientizarea, că deja începusem să îmi pun serioase semne de întrebare despre de ce nu pot fi și eu statornică precum tot omul „normal”, să mă mulțumesc într-un job satisfăcător, cu salariu fix și cu asta basta. Se pare că nu mi-e asta firea. Probabil nevoia mai sus menționată a stat latentă până am devenit mamă, că ăla e punctul din care m-am „stricat” și după 10 ani de mediu corporatist și traseu liniar și previzibil, am ales să iau calea freelancing-ului, că antreprenoriat e mult spus. Am pornit atunci pe drumul florilor, căruia i-am spus Magia florilor și cu ajutorul căruia am înflorit evenimente frumoase – nunți, botezuri, evenimente corporate. Acum, privind în urmă și la fotografii, cu o parte din problemele de încredere rezolvate, îmi dau seama de ce îmi spunea toată lumea că am talent și fac lucruri speciale. Chiar făceam :-).

În paralel cu florile, am lucrat și pe câteva proiecte de PR, iar în 2015 am dat drumul blogului, denumit pe atunci Pisica pe sârmă și pornit ca blog de familie. Pentru că mi-a lipsit partea de viziune de business, dar și din alte motive, pe care le voi dezvălui în alt articol, dar mai ales în urma schimbărilor bruște din viața personală, florile au ieșit treptat din viața mea și le-am păstrat doar pentru prieteni. Pentru că așa a fost contextul, foarte fericit din acest punct de vedere, am lucrat ca și content writer cu contract de colaborare, în toată perioada mea dificilă pe plan personal. A fost cel mai bun angajament pe care îl puteam avea atunci și voi fi veșnic recunoscătoare pentru el. Odată cu pandemia, lucrurile s-au schimbat și, atunci, am căutat și din fericire am și găsit, variante alternative, cărora le sunt, din nou, recunoscătoare. Tot ca și content writer și alte câteva atribuții. Recunosc că în acea perioadă nu gândeam decât pe modul supraviețuire. Eram o mamă singură, într-un context incert și vedem doar într-o direcție.

În paralel, desfășuram intens procesul meu de vindecare și redescoperire

În afara ședințelor de terapie la psiholog, am urmat un curs de consilier de dezvoltare personală și numeroase cursuri de terapii alternative (frecvențe cosmo-energetice, cu care lucram deja din 2015, metoda Călătoria, fondată de Brandon Bays și multe altele), care mi-au deschis apetitul către spiritualitate și lucrul cu oamenii, mânată și de dorința de a ajuta la rândul meu persoanele care trec prin momente dificile. Simțeam că dacă eu am putut să mă ridic din cele mai negre zone, pot fi inspirație și ajutor și pentru alții, fără să fie nevoie să treacă neapărat prin experiențe traumatizante, ci doar să își dorească o schimbare și un plus de bine în viața lor. Și pentru că Universul simte și complotează cumva, circumstanțele au făcut să dispară, pe rând, toate acele pârghii „sigure” și să mă găsesc, din nou, în ipostaza de a alege. Să caut altele sau să îmi dau o șansă și să îmi împlinesc visul de a crea ceva doar al meu, prin care să pot ajuta și să dau mai departe darurile mele.

Sigur că rațiunea urlă „femeie, ești nebună, lasă fluturii și caii verzi pe pereți, pune mâna și fă ceva sigur, că ai o școală de plătit și un copil de crescut”, dar inima are încredere, iar toate semnele care au venit, circumstanțele care unele s-au aliniat, altele din contră, s-au dărâmat precum cărțile de joc, mi-au arătat că sunt datoare să încerc.

Spuneam că am scos florile din viața mea, dar din suflet nu au ieșit niciodată

Îmi sticlesc ochii de fiecare dată când vorbesc despre flori, când sunt între ele, când lucrez cu ele, așadar am ales să îmbin dezvoltarea personală și coachingul cu designul floral într-un concept care nu există pe piața românească și, de fapt, cam pe nicăieri în această formă. Recunosc, asta mă sperie teribil, dar mă și motivează. Până la urmă, toate lucrurile au avut un început și un om sau mai mulți care să le pornească. Mă folosesc de simbolistica fiecărei flori și culori, dar și de darul vindecător al lor în procesul de consiliere și coaching. Am în plan sesiuni de grup, cursuri, dar și consiliere 1 la 1. Astfel de ședințe, dar clasice, am făcut deja, iar feedback-ul de la femeile cu care lucrez mă motivează să merg mai departe. Pentru că am rezonat într-un mod aparte cu grupul de suport pentru divorț despre care am scris aici,am devenit asistentă în cadrul grupului Divorce Journey, unde deja simt că parcă fac asta dintotdeauna, la fel ca și în ședințele individuale. Am fost chiar și întrebată de unde îmi vin întrebările, dacă le-am învățat undeva. Sigur că am și învățat, dar cred că se numește intuiție și mai ales acceptare că am o misiune, ceea ce a fost extrem de greu pentru mine să fac și doar felul în care (nu) s-au așezat lucrurile în ultima vreme m-a motivat.

E ușor? Nu, e al naibii de greu, mai ales că nu am nicio plasă de siguranță și o mie de frici

Începutul e greu și plin de incertitudine, sindromul sabotorului e pe cai mari, sigur că apar de peste tot întrebări, iar nevoia de siguranță și stabilitate își joacă și ea rolul, de star chiar. Sigur că nu exclud varianta în care caut și surse mai stabile de venit, dar îmi doresc să îmi dau o șansă și, chiar de ar fi să nu mai dorm nopțile, voi merge pe drumul meu, al florilor și al creșterii personale. Am o mie de idei derivate și trebuie să îmi mai dau peste mâini ca să o iau pe rând, așa cum de multe ori trebuie să mă trag de guler ca să pun mâna să fac, cum a fost și în cazul acestui articol, zici că m-a ars până l-am scris.  Nu mai pun la socoteală că mi-am reluat iarăși rolul de „umbră” de copil artist, distribuit într-un spectacol de anvergură la Opera Comică pentru Copii și care are un program de ministru, desigur, așa că orele alea din noapte sunt amenințate cu diminuarea până la extincție :-)))).

Dar merg înainte cu încredere, dau un sens lucrurilor la care am construit în trecut – designul floral – și celor la care lucrez de ani buni, dar asiduu în ultimii doi – dezvoltarea personală și terapiile alternative, lansez un concept unic pe piață – consiliere și coaching prin design floral-, continuu cu ședințele individuale, cu grupul de suport, cu atelierele de scriere creativă pentru copii și îmi propun să scriu mai des pe blog. Simplu ca bună ziua, nu? 🙂

Și dacă ai ajuns până aici și te întrebi precum personajul meu preferat, Max Godwin din serialul New Amsterdam „Cum pot ajuta?”, ți-aș spune că încercând ședințele individuale și recomandându-le mai departe – e un concept super tare, nu că e al meu, îmbinăm utilul cu plăcutul-, recomandând grupul de suport sau consilierea în caz de divorț persoanelor care știi că ar avea nevoie, urmărind evenimentele pe care le fac și dându-le mai departe. Și, desigur, o încurajare e binevenită întotdeauna. Și ca să satisfac și nevoia creierului meu de siguranță, dacă știi pe cineva care caută colaboratori în sistem freelance pe parte de scriere de conținut, m-ar ajuta o recomandare.

Citește și

Poți fi și mamă și antreprenor de succes? Interviu cu Dana Lupșa

2021, anul în care am nevoie, din nou, de planuri

De la corporatist la antreprenor. Cum iei decizia?

Sunt doar un om care își plătește libertatea

Dacă vă plac articolele mele, vă invit să dați like paginii de Facebook, pentru a fi la curent cu noutățile.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


Copyright Ioana Marinescu Sima 2020 | Branding & Website realizat de Ama Mihaescu CREATIVE STUDIO 

Scroll To Top