Now Reading
Cu copiii în vacanță exotică. Unde poți merge și ce să ai în vedere

Cu copiii în vacanță exotică. Unde poți merge și ce să ai în vedere

Vacanță exotică de familie, adică părinții împreună cu copiii. Există așa ceva? Eu însămi m-am tot întrebat de ce ar pleca cineva într-o vacanță exotică în familie. Pentru mine, ca pentru mulți dintre voi, probabil, vacanța exotică e aia din pliante și reviste.  O plajă plină de palmieri, tolănită pe un șezlong sau, și mai bine, un hamac, cu un cocktail colorat în mână și ochii la soare. Strigătele, jucăriile pierdute, castelele de nisip, mâncarea întinsă peste tot pur și simplu nu își au locul în tablou.  Și totuși….

Dacă vreodată vă vine ideea de vă lua copiii după voi într-o vacanță exotică, eu am găsit cinci locuri în care acest lucru ar fi posibil. Am strâns 5 recomandări de locuri, lucruri de făcut și precauții pe care trebuie să le aveți în vedere.

Sri Lanka

Așezată în Oceanul Indian. Perioada ideală de vacanță este între noiembrie și aprilie, luni aflate între sezoanele ploioase. Zona estică de coastă poate fi vizitată din mai până în septembrie, iar zonele vestice și sudice între decembrie și martie.

Ce se poate face – Orfelinatul de Elefanti Pinnawela este o alegere perfectă pentru familiile cu copii. A fost deschis în anul 1975 pentru a-i găzdui pe puii de elefant ale căror mame fuseseră ucise de vânători.  O vizita la Yala National Park este pe lista de obiective obligatorii. aici se pot face foarte multe activități, pe apă și uscat – safari cu animale sălbatice, vizionarea unor specii rare de păsări, drumeții, snorkeling, scufundări și rafting. Pentru acestea din urmă, va trebui totuși să lăsați copiii în grija cuiva, asta dacă nu au vârsta necesară să poată participa și ei.  Gradina Botanică Regală se număra de asemenea printre locurile pe care trebuie sa le vizitezi atunci când ai ocazia de a ajunge în Sri Lanka. Suprafața de 60 de hectare găzduiește foarte multe specii rare de flori și plante.  Unele dintre cele mai interesante locații de vizitat in Sri Lanka sunt plantațiile de ceaiuri. Mai ales dacă sunteți cu copiii, nu ratați Kandy Market. Negombo Sri Lanka este un resort de lux care atrage anual mii de turiști.  Templul Golden Cave se numără și el printre cele mai importante atracții turistice din Sri Lanka.

Bine de știut – Există o serie de taxe care trebuie plătite la aeroport, dar sunt diferite ăn funcție de tipul vizitei și durata șederii, așa că este bine să studiați înainte site-urile oficiale pentru a afla la ce categorie vă încadrați. Este interzis fotografiatul lângă statuile cu Buddha stând cu spatele la acesta.

Hoteluri recomandate – Hotel „JETWING BLUE”- 5 stele, Negombo; Hotel „JETWING SEA”- 4 stele superior, Negombo; Hotel „BLUE WATER”- 5 stele, Wadduwa

Hotel Jedwig Blue
Hotel Jedwig Blue

Mauritius 

Nu trebuie vizitat în perioada noiembrie – martie, cât durează sezonul ploios. Cea mai bună perioadă de vizitare este între mai și octombrie.

Ce se poate face – Muzeul Interactiv al zahărului este un loc recomandat pentru a învăța despre istoria locului. O altă atracție este Colțul Curioșilor din obiectivul Chamarel. Există multe parcuri cu animale – Parcul de Crocodili și broaște țestoase uriașe, Parcul de păsări și Safari, Parcul Ile Aux Aigrettes. Se mai pot face excursii cu submarinul, călătorii cu bărcile cu podea de sticlă, excursii cu Barca piraților și vizite la delfini. Pe Coasta de Est există și un parc de aventuri pentru copii.

Hoteluri recomandate –  Hotel „LUX LE MORNE”- 5 stele, Le Morne; Hotel „LUX BELLE MARE”- 5 stele, Belle Mare; Hotel „LONG BEACH”- 5 stele, Belle Mare

Maldive

Cea mai mare este insula Male, unde se află și capitala și aeroportul principal, de unde există transferuri cu bărci rapide către toate insulele. Perioadă de vizitat – noiembrie-aprilie, când este vârf de sezon și este uscat. În perioada mai-octombrie vremea este potrivită mai mult pentru surf, așa că varianta împreună cu cei mici cam pică, rămâne în picioare varianta cu prietenii.

Ce se poate face – plimbare cu submarinul, excursie foto din avion, snorkeling, parasailing, plimbare cu banana, plimbare cu catamaranul la apus, pescuit seara sau nopatea, vizita în Male – piață de pește și vizită într-un sat tradițional

Bine de știut – Este țară musulmană, așa că ținuta recomandată e una decentă. Nu se afișayă simboluri religioase – cruci, iconițe, etc. Taxa de intrare în țară est ede 30 de dolari, care se achită în aeroport. Este recomandat să alegeți servicii de all inclusive sau măcar demi-pensiune, băuturile și mâncarea extra sunt scumpe.

Hoteluri recomandate – VELASSARU MALDIVES, 5 stele; SHERATON MALDIVES FULL MOON RESORT & SPA, 5 stele; LILY BEACH, 5 stele

Lily Beach
Lily Beach

Seychelles  

Insula Mahe este cea mai mare din grupu de insule, are peste 70 de plaje și este străbătută de un lanț de munți care oferă multe puncte de belvedere.

See Also

Ce se poate face – turul orașului Victoria – se poate face pe jos cel mai important obiectiv este turnul cu ceas; cel mai înalt vârf din Mahe, Morne Seychellois, care are 905 m si se află în Parcul Național; Parcul National Baie Ternay Marine și Parcul National Port Launay Marine. Pădurile din Mahe au plante rare ce se găsesc doar aici – specii unice de orhidee și planta carnivora pitcher. O parte dintre acestea se pot vedea în Grădina Botanică. Nu trebuie să ratați o vizită la Parcul National „Valee de Mai”. Aici crește faimosul palmier „coco de mer” și se găsesc și specii foarte rare de papagali și alte păsări. Aici se găsesc și unele din cele mai frumoase plaje din lume, Anse Lazio si Anse Kerlan

Bine de știut – În iunie, iulie și august oceanul este agitat, așa că se evită transferul cu catamaranul. Românii nu au nevoie de viză pentru Seychelles. Costurile pentru băuturi și mâncare sun destul de mari, așa că este bine să alegeți o ofertă all inclusive.

Câteva hoteluri recomandate – Hotel „CONSTANCE EPHELIA RESORT”- 5 stele, Mahe; Hotel “KEMPINSKI RESORT SEYCHELLES-BAIE LAZARE”- 5 stele, Mahe; Hotel „DENIS PRIVATE ISLAND”- 5 stele, Denis

Kempinski Seychelles
Kempinski Seychelles

Republica Dominicană

Este recomandată de agenții ca fiind una din destinațiile exotice sigure pentru familii, recomandarea fiind însă de a alege un resort cu toate facilitățile și a ieși doar în grupuri organizate. Limba oficială este spaniola castilliană, dar se vorbește și engleza foarte mult.

Ce se poate face –  De principiu cam tot ce are legătură cu plaja și apa. Activități pentru tătici, dar și mămici curajoase și copii mai mari – Ski nautic, scuba diving, windsurfing. Pentru toată familia drumeții montane, plimbări cu catamaranul. Arena Gorda este cea mai largă plajă,  foarte bună pentru înot și relaxare. De neratat sunt safari-urile prin terenul tropical și plajele izolate, precum și parasailingul.

Bine de știut – nu este nevoie de viză, dar este nevoie de un card turistic, care se achiziționează de la consulatul Republicii Dominicane și costă 10 dolari. Republica Dominicană nu are ambasadă în România, este necesară contactarea ambasadei din Italia.

Republica Dominicana . Sursa foto - Pinterest
Republica Dominicana . Sursa foto – Pinterest

Acest articol a fost scris ca urmare a participării la cursul Travel peste așteptări, susținut de Răzvan Pascu în cadrul Școlii Flanco.

Dacă vă plac articolele Pisicii, vă invit să daţi like paginii de Facebook, pentru a fi la curent cu toate noutăţile.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


Copyright Ioana Marinescu Sima 2020 | Branding & Website realizat de Ama Mihaescu CREATIVE STUDIO 

Scroll To Top