Now Reading
Copiii cresc odată cu sufletul nostru plin de amintiri

Copiii cresc odată cu sufletul nostru plin de amintiri

 

Adun grăbită ultimele lucruri din dulapul ei. Deja trierea hainelor rămase mici a devenit o rutină necesară, altfel risc să mai am nevoie de o casă doar cu rol de depozitare. Sigur știți sentimentul. Dintr-un prosop cade o pereche de papucei. Îmi încap cu ușurință în palmă și prima tendință este să cred că sunt de la vreo păpușă. Îi recunosc însă repede: sunt primii ei papucei de înot. Avea vreo doi anișori când i-am luat prima dată și apoi, la fiecare număr în plus,  îi schimbam cu o pereche la fel, pentru că se simțea foarte bine în ei. Lângă papucei găsesc pitit și slipișorul din primul ei an de viață. Probabil au rămas așa, în prosop, pregătiți de mers la piscină. Doar că acum, posesorul are 10 ani și cu totul alte dimensiuni.

10 ani! Doamne, când au trecut? În minte încep să se deruleze amintirile rând pe rând, ca într-un album al sufletului, care nu are nevoie de poze, ci doar de o pauză de respirat și un pic de visare.

Așa cum am mai povestit, Ana este, pe lângă fire de artist și fire de sportiv și iubește absolut orice înseamnă mișcare. E talentată și prinde din zbor instrucțiunile, astfel că îi iese cam orice încearcă. Cel mai bun exemplu este locul I pe care l-a câștigat la competiția de Stand up Paddeling la care a participat în septembrie, deși nu mai mersese pe placa de SUP de vreo doi ani. Poate a contat faptul că a încercat aproape orice în materie de sporturi. Întâi a fost baletul, unde a mers de la trei ani. Mi-o amintesc ca ieri. Micuță, cu piciorușele și brațele încă pufoase, cu toți dințișorii la vedere într-un râs plin de entuziasm, a îmbrăcat costumașul de balet ales împreună și de atunci nu s-a mai lăsat dusă din sala de balet pentru vreo 6 ani.

Micuța balerină la prima serbare

Pe role s-a urcat pe la vreo trei ani și jumătate, atunci când eu m-am urcat prima dată pe bicicletă. Am învățat să merg pe bicicletă la 30 de ani +, tocmai ca să îi ofer un exemplu și să pot fi lângă ea în activităție sportive. Și pentru că ea merge de la patru ani și un pic pe  role cu roți pe mijloc, anul acesta mi-a făcut și mie cadou, din banii ei, o pereche de role și iată-mă la o vârstă de femeie serioasă chipurile, cum mă scălămbăi prin parc în încercarea de a-mi păstra echilibrul și în râsetele ei zgomotoase, desigur.

Cu gândul pierdut în visare, îmi pică ochii pe diplomele de la școala de schi. Pff, ce de amintiri și de acolo

Ana schiază de la patru ani, iar de la cinci este deja expertă. Mi-o amintesc cât de greu i-a fost în primul an, cum urca cu schiurile în brațe, iar casca părea că o s-o tragă în jos pe pârtie, atât de mare era pentru cât era ea de mică. Dar a răzbit, s-a ambiționat și a învățat să și schieze, așa cum a învățat apoi să patineze, să meargă pe bicicletă fără roți ajutătoare când avea 6 ani, apoi pe trotinetă de copii mari și tot așa.

Patinatoare de la aproape 4 ani

Să mai spun că la inițiativa Anei ne-am luat amândouă salteluțe de yoga, roz ea, albastră eu, în ideea că ne vom face încălzirea de dimineață în tandem? Deocamdată a rămas doar ideea și o amintire în stand-by. Avem însă multe amintiri strânse în suflet și  multe din ele se leagă de sport, așa că m-am bucurat atunci când am primit de la Decathlon provocarea de a-mi aminti prima experiență cu produsele lor.

Mi-am amintit mult mai multe și mi-a fremătat un pic sufletul când am aflat că Decathlon în România este fix de o seamă cu Ana mea (mă rog, tehnic cu câteva luni mai mic), adică tocmai a împlinit 10 ani.

Dacă și voi sunteți fani Decathlon ca noi, am niște super vești!

Cu ocazia aniversării celor 10 ani pe piața românească, Decathlon organizează un concurs pe pagina lor de Facebook și pun la bătaie 10 biciclete MTB ROCKRIDER ST 100 fabricate în România, numai bune de pedalat în confortul și căldura casei. Intrați repede și înscrieți-vă la concurs, mecanismul este foarte simplu! Îi puteți pune pe copii să vă cronometreze sau faceți un concurs împreună și uite așa mai strângeți o amintire frumoasă, numai bună de povestit peste ani.   

Credit foto copertă – Olga Gireadă

Citește și

Cum îi facem pe copii să iubească sportul. 7 pași recomandați

See Also

Cum să economisești bani pentru echipament sportiv

Pregătirea pentru adolescență începe la patru ani

Succesul la școală al copilului depinde de implicarea părintelui

Dacă vă plac articolele Pisicii, vă invit să daţi like paginii de Facebook, pentru a fi la curent cu toate noutățile.

 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


Copyright Ioana Marinescu Sima 2020 | Branding & Website realizat de Ama Mihaescu CREATIVE STUDIO 

Scroll To Top