Now Reading
Certitudinile mele sau de ce mă dau jos din pat dimineața

Certitudinile mele sau de ce mă dau jos din pat dimineața

 

În urma articolului anterior, în care spuneam că oamenii divorțați nu vor mai fi niciodată normali, am primit comentarii care îmi spuneau că sunt prea dramatică, că nu văd partea bună în divorț, că îmi plâng de milă și nu merg mai departe – comentarii venite din cele mai bune intenții, sunt sigură. Am decis, așadar, să arăt și jumătatea plină a paharului și să povestesc un pic ce mă dă pe mine jos din pat dimineața. Un fel de există viață și după divorț și da, ea poate fi și foarte frumoasă.

Prima motivație și primul lucru pe care îl fac, după ritualul de igienă este meditația

15-20 de minute în care mă conectez la sinele meu, stau în liniște, cu muzică sau fără, îmi pun intenții, fac iertări, practic hoponopono pentru toți cei față de care am resentimente, mă iau în brațe, fac cam tot ce pot să îmi încep ziua liniștită și în armonie cu mine. Asta cu lumânări și bețișoare parfumate aprinse. Urmează cafeaua și haide haide-le de dimineața – cine are copii, știe.

Dusul copilului la școală e un alt lucru care mă trage din pat

Recunosc, e motivație practică și uneori așa mi-aș trage plapuma pe ochi și aș pune un snooze la telefonul ăla, dar după ce îi dau de două ori, mă dau jos cu greu și până performez activitățile de mai sus, îmi trece.

Sportul mă face să am mult elan dimineața

De 2-3 – uneori și 4 ori pe săptămână mă duc la sală și asta e o motivație a naibii de bună să mă trezesc de tot. Mersul la sală mă ajută să încep ziua, îmi pune toți mușchii în mișcare și dacă mi-ar fi spus cineva în urmă cu câteva luni că o să ajung să fiu așa determinată, l-as fi trimis pe la balamuc un pic.

Ședințele de terapie

Da, fac încă terapie prin comunicare non-violentă și mă ajută foarte mult. Deși nu ajung decât o dată la două săptămâni, e una din motivațiile puternice, un ceva care mă ține pe linia de plutire.

Scrisul

Fără prea multe explicații necesare, să scriu îmi aduce bucurie și împlinire. Că sunt articole, că e conținut pentru brandurile de care mă ocup, cuvintele lipite cu sens fac ziua un pic mai colorată și mai frumoasă.

Activitățile cu Ana

Am stabilit deja că sunt șofer part-time și asistent de copil care trebuie dus ba la școală, ba la pian, canto, etc. Timpul de așteptare a ei se transformă în timp de citit, meditat sau uitat cu ochii prin copaci, tot un feel de meditație , sort of.

Dansul

Mă duc rar – o dată a două săptămâni, dar plec de acolo plină de energie și dansând pe stradă aproape.

Întâlnirile cu prietenele

Nu ne vedem nici pe sfert cât ne-am dori, dar fiecare întâlnire cu ele mă încarcă și îmi aduce o stare de bine.

Așadar, viața post divorț nu-i chiar monotonă, ba aș zice chiar că mi-ar prinde bine câteva ore în plus pe zi, sau mai degrabă pe noapte.

Pe tine ce te face să te dai jos din pat dimineața?

Citește și

Oamenii divorțați nu vor mai fi niciodată normali

Greul copilului cu părinți divorțați,cel mai greu de dus greu

Vindecată? Probabil nu. Fericită? Sigur da

See Also

Lecția lui 2019, puterea e în tine

Primul Crăciun altfel. I-am supraviețuit, ba chiar l-am și simțit

Când îți dai seama că tu ești întregul, nu mai cauți o jumătate

Cel mai greu de scris articol. Despre separare și divorț

Dacă vă plac articolele Pisicii, vă invit să daţi like paginii de Facebook, pentru a fi la curent cu toate noutăţile.

Credit foto – Olishka Photoraphy

 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


Copyright Ioana Marinescu Sima 2020 | Branding & Website realizat de Ama Mihaescu CREATIVE STUDIO 

Scroll To Top