Now Reading
Ce (NU) e un copil răsfățat?

Ce (NU) e un copil răsfățat?

copil răsfățat

Se răsfață în brațe, lasă-l jos. Vaaaai, ce copil răsfățat! Nu-i mai da atâta nas, îl răsfeți. Mai lasă-mă cu toate teoriile alea de parenting, s-a umplut de copii răsfățați cu ele.  

Cred că și voi ați auzit măcar o judecată de valoare despre răsfăț de când sunteți părinți. Eu una sigur da. Înainte să am copil,  vedeam copii răsfățați peste tot în jur. Plângeau, cereau vocal lucruri, uneori se dădeau cu fundul de gresie în magazin. Acum, privesc cu mult mai multă toleranță și copiii și părinții. N-am aflat încă ce e un copil răsfățat. Am doar o idee despre ce nu e un copil răsfățat.

Ce NU e un copil răsfățat

Un copil răsfățat nu e un copil care are nevoie de căldura și alinarea brațelor mamei, când se trezește singur într-o lume imensă, necunoscută.

Un copil răsfățat nu e cel care plânge de durere sau frustrare. Are nevoie doar să știe că nu e singur.

Un copil răsfățat nu e cel care își cere drepturile. Unul din drepturile copiilor este dreptul la exprimare. Dacă tu nu îl înțelegi, el devine frustrat și îți spune prin mijloacele lui (plâns) ce vrea.

Un copil răsfățat nu e copilul care are curaj să spună “nu” și “nu vreau”

Un copil răsfățat nu e un copil care are un alt ritm de învățare și nu poate fi în același timp la fel de bun și la matematică și la română și la germană și la șapte cursuri opționale.

Un copil răsfățat nu e un copil care cere îmbrățișări și dragoste.

Un copil răsfățat nu e un copil care cere atenție și atunci când nu o primește are comportamente de frustrare.

Un copil răsfățat nu e un copil care nu vrea să o pupe pe tanti Maricica la comandă sau să se arunce în brațele tuturor necunoscuților, care vor și ei să “pupe o mânuță”.

Așa e un copil normal. Nu știu cum e un copil răsfățat, dar știu cum e un copil iubit. Un copil iubit primește dragoste fără să i se ceară nimic în plus. Primește alinarea brațelor mamei, oricând are nevoie de ea. Primește vorbe bune și drăgăstoase. I se ascultă nevoile și supărările, i se răspunde la cereri, i se explică atunci când greșește.  Un copil iubit nu poate fi niciodată răsfățat și dacă totuși așa devine un copil răsfățat, de prea multă iubire, atunci îmi doresc să văd o lume plină de răsfățați.

Credit foto copertă – Cristina Jilavu, Event Portrait

Ținute – Family Fashion

Machiaj Roxana C Make-up​

Citește și

Unde te grăbești? Mai ține-l în brațe puțin

Să îți știe de frică! Experiența mea cu un neurolog pediatru

See Also

Iubește-l când e de neiubit!

Tu ce-i spui cel mai des copilului tău?

Mami, tati, mai respirați un pic!

Dacă vă plac articolele Pisicii, vă invit să daţi like paginii de Facebook, pentru a fi la curent cu toate noutățile.

 

 

 

 

View Comments (2)
  • da, un copil răsfățat nu e cel ce spune nu. îmi amintesc, de frica palmelor și pumnilor care urmau, nu îndrăzneam prea des să spun NU. când mă uit la fiul meu cum spune NU și argumentează, îmi e atât de drag de el, îl ador. îmi dau seama că am reușit să cresc un copil sănătos emoțional și cu personalitate.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Copyright Ioana Marinescu Sima 2020 | Branding & Website realizat de Ama Mihaescu CREATIVE STUDIO 

Scroll To Top