Înainte de călătoria în America, una din grijile mele a fost legată de zbor. Nu zburasem niciodată pe distanțe așa mari. Ideea de zbor lung era asociată în mintea mea cu un timp care va trece groaznic de greu, un copil mârâit și doi adulți epuizați. Am căutat pe net tot felul de informații și recomandări despre cum ar trebui să arate bagajul de mână, ce îți trebuie obligatoriu pe un zbor lung și ce să ai în vedere. M-am înarmat cu o listă semi-uriașă de cumpărături și anxietăți. Am făcut și desfăcut rucsacul meu și al Anei, am tăiat și adăugat. În final, am folosit extrem de puțin din lucrurile cu care mă înarmasem. Tipic, nu?
În trollerul de mână am construit un bagaj de rezervă, în cazul în care bagajele de cală nu nimeresc destinația odată cu noi. Fac asta de când am ajuns într-o deplasare de serviciu să mă duc în blugi la dineul oficial, pe motiv de bagaj rătăcit la escală. Am pus acolo ce am fi putut avea nevoie în prima săptămână de vacanță, de la papuci, pijama și câteva schimburi.
În rucsac am înghesuit tot ce am crezut că o să ne trebuiască
Am citit că vom avea nevoie de șosete, sticlă goală pentru apă, cremă de față, balsam de buze, chestii de ronțăit, de preferat nuci și alune crude sau fructe uscate. Am pus șervețele de toate națiile – uscate și umede, șervețele demachiante, plasturi, spray dezinfectant. Jocuri și cărți, cică anti plictiseală. Și încă o tonă de chestii, pe care nici nu mi le mai aduc aminte
Ce am folosit în realitate pe mult așteptatul zbor lung
În primă fază nimic :-). Ana a fost fascinată de sistemul video din tetieră și evident că și-a petrecut primele ore butonând și negociind cu noi câte filme să vadă. Am profitat și noi. Ne-am scufundat fiecare în filmul personal. A venit mâncarea, mai un suc, mai o cafea, așa s-au dus primele vreo trei ore. Am folosit în ele doar șosetele, dar nu pe cele personale, ci pe cele oferite de compania aeriană. Erau călduroase și comode. Împreună cu ele am primit și niște papuci ca cei de hotel și o mască de somn. Papucii i-am folosit, eu cel puțin, măștile au rămas intacte. Bine că nu ne-am cumpărat, că mă bătea un gând.
Bidonul de apă a rămas nefolosit, pentru că am primit sticluțe mici, plus că teoretic puteai cere apă oricând. Nefolosite au rămas și ronțăielile, ne-a ajuns mâncarea din avion. Foarte util ne-au fost periuța și pasta, primite și ele în kitul de la compania aeriană. Balsamul de buze a rămas nefolosit, și al nostru și cel dat de ei. La fel și crema de față, dar asta depinde mult de tipul de ten și cum te simți. Nu ar fi rău de strecurat una mică în bagaj. Cărțile și jocurile nu au avut niciun sens. Cât a fost lumină în avion am fost ocupați cu filmele și apoi s-a stins lumina.
Pe scurt, lista de obiecte necesare pe un zbor lung
Haine comode. Exclus blugi, capse sau materiale prețioase. Eu am avut pantaloni comozi tip șalvari și un tricou de bumbac. Obligatoriu ceva ușor cu mâneca lungă, o bluză de trening sau un hanorac.
Șosete comode.În avion se face destul de frig și oricum este incomod să stai încălțat atâtea ore. E posibil ca șosetele să le primiți în avion. Noi la Turkish airlines am primit.
Spray dezinfectat pentru mâini. Nu e util neapărat în avion sau nu numai în avion, ci și după, în aeroport, mai ales dacă aveți escale.
Șervețele umede. Sunt utile pentru reîmprospătare și pentru curățarea feței
Cremă de față hidratantă. Nu e neapărat necesară, dar, în funcție de ten, poate fi utilă
Balsam de buze. La fel ca și crema. eu nu am avut nevoie, dar poate fi util. Noi l-am primit de la compania aeriană, dar nu l-am folosit
Periuță și pastă de dinți. Noi am primit de la compania aeriană și au fost utile. În lipsa lor, cred că își face treaba și o apă de gură. Se găsesc variante mici, speciale pentru avion (noi am găsit la DM)
Eu am avut și pastile de dureri de cap pentru mine, de dureri de gât pentru Ana și un ulei esențial pentru dureri de burtică. Nu au fost necesare
În rest, tot ce am avut nevoie am primit în avion
Pernă, pătură, papuci, mască de somn și un kit care conținea balsam de buze, dopuri de urechi, pastă și periuță de unică folosință. Desigur, apă și mâncare.
La voi cum e? Ce folosiți cel mai des în avion pe un zbor lung?
Cum ne facem bagajul pentru distanțe mari și perioade lungi de timp?
Garderoba capsulă. Ce e ea și cum gândesc una de vacanță
Dacă vă plac articolele Pisicii, vă invit să daţi like paginii de Facebook, pentru a fi la curent cu toate noutăţile.
Sursa foto – Freepik.com
Ah, The Joy, zborurile transatlantice! De pe Coasta de Vest, noi facem in jur de 11-12 ore pana la prima escala, asa ca trebuie sa fim pregatiti psihic. :)) Copchilul meu tot creste (are aproape 3) asa ca pentru el adaptez din mers. Prima calatorie transatlantica cu el am facut-o la 1,6 ani si a fost cel mai obositor zbor pe care l-am avut in viata mea pana acum. 🙂 Anul asta a fost mult mai bine, dar a ajutat multa plastilina, un DVD Player cu multe DVD-uri, casti anti-zgomot, un carry-on plin cu snack-urile favorite (am trecut printr-un extra check TSA pentru asta:)) si multa rabdare. Pentru noi, adultii, doar device-urile preferate loaded cu jocuri, filme etc. 😀 Eu sunt un caz special, am un ten foarte uscat si am nevoie de multa crema de fata, altfel ma simt mizerabil. Si multa, multa apa. De obicei imi cumpar o crema in aeroport inainte de zbor si am rezolvat problema. Ca un fapt divers, anul asta am descoperit o crema super buna in Polonia. Si rezonabila ca pret :)))
Multe companii aeriene nu dau la clasa economie papuci, perie si pasta de dinti, masca de somn etc. Nu am zburat niciodata cu Turkish Airilnes, dar am auzit lucruri bune despre ei.
Pentru cazurile in care ni se pierd sau intarzie bagajele, am invatat sa nu ma stresez, ma duc si-mi cumpar ce am nevoie. 🙂 Niciodata nu ratez o sesiune de shopping inopinanta! 🙂
O sesiune de shopping e intotdeauna binevenita 🙂 Cu un copil mic bagajul clar e mai maricel si folosesti mai mute din el. Turkish rules, mi-a placut mult, ii recomand! Pe zborul de intoarcere nu a mai fost asa misto, nu stiu de ce, dar pe ce de dus, impecabil. Pe dus au avut jucarii de lemn pentru copii, toate felurile de mancare si gustarile la discretie, pe intors nu au mai dat jucarii si mancarea s-a epuizat, adica mai aveau doar un fel si doar un tip de gustare. In rest, ok si la intors
Da, Lufthansa e un exemplu de companie care ofera ceva mai putine. Dar a fost ok. Singurul lucru care mi-a lipsit: ceva mai mult spatiu fata de randul din fata.
Nu stiu daca e locul sa discutam si acest aspect, cred insa ca ar ajuta pe cei care au in plan o astfel de calatorie sa dam si ceva indicatii de pret si intervalul cu care le-am luat in avans. Macar sa aiba o referinta cand incep cautarea, mie mi-a lipsit chestia asta. Ce zici Ioana?