Now Reading
Ce am învățat de când sunt mamă

Ce am învățat de când sunt mamă

De când sunt mamă am învățat că iubirea cea mai mare se revarsă către ființele cele mai mici. Că vorba esențele tari se țin în sticluțe mici nu e doar o vorbă și lumea poate sta pentru o clipă în 2,5 kilograme de bebe născut prematur. Că oricât ar fi de greu, un zâmbet știrb șterge tot. Și nopți nedormite și griji și frământări. Că timpul e relativ și dacă înainte aveai cât de cât o idee despre cât îți ia să faci ceva și cum să îți structurezi programul, după ce devii mamă, treaba se schimbă dramatic. Casa-i casă, dar masa nu mai e masă, cel puțin nu la o oră normală, dușul nu mai e duș, somnul nici atât. Noroc că trece.

De când sunt mamă am învățat că minunile există

Am învățat că tabelele, graficele și indicațiile din cărți sunt pur orientative și uneori merită aruncate la coșul de gunoi. Că fiecare copil e unic, ca și fiecare lucru pe care îl face și îl spune. Că uneori, oricât te-ai încrâncena tu să fie sau să nu fie într-un anumit fel, nu vei putea face nimic să schimbi asta.

De când sunt mamă am învățat că un copil se crește mai mult în inimă, nu pe hârtie

Că poți merge la toți specialiștii planetei, poți citi toate cărțile care s-au scris pe lume, până nu vei pune toate teoriile în realitatea ta și nu le vei adapta, până nu te vei relaxa, nimic n-o să meargă cum trebuie. Că e foarte greu să îl vezi bolnav, dar majoritatea bolilor sunt episoade normale în dezvoltarea unui copil și toate vor trece. Vei învăța în timp că, de fapt, nu a fost niciodată cu adevărat bolnav.

De când sunt mamă am învățat că nimic nu este musai

Flexibilitatea și adaptarea sunt de bază și eu încă învăț lecția asta. Că relaxarea e un partener mult mai bun decât încrâncenarea și toleranța decât constrângerea. Că totul poate fi reparat și atâta timp cât sănătatea nu este afectată, nimic nu este grav la modul real. Nici că n-a mâncat supa de legume, nici că n-a dormit, nici măcar că a mâncat noroi de pe jos din parc.

De când sunt mamă am învățat că un copil poate avea mai multă dreptate decât mulți adulți la un loc

Că dacă ești atent, îți dă cele mai valoroase lecții de viață.  Că ascultarea face mai mult decât vorbăria goală și așa zisa „educație” prost aplicată. Că încrederea în tine și în propriul copil e baza de pornire în tot. Dacă tu crezi că mergi bine, chiar atunci când alții te contestă, continuă să mergi. Când vezi în copilul tău roadele a ceea ce faci, nimic altceva nu mai contează.

De când sunt mamă am învățat să mă iubesc și să mă respect mai mult

Să mă cunosc, să mă analizez și să văd ce mă provoacă, ce mă dărâmă, ce mă face să izbucnesc ca un vulcan în erupție. Am înțeles că eu sunt modelul copilului meu și pentru asta lucrez să am mai multă răbdare în fiecare zi. Pentru că, atunci când ești mamă, momentul doi e întotdeauna imprevizibil și poate să vină cu orice. La început, cu o farfurie de legume pe pereți, un sertar împrăștiat în toată casa, apoi cu o căzătură provocatoare de infarct, mai târziu cu o ușă trântită când ți-e lumea mai dragă și un semn DO NOT DISTURB întors pe ușa camerei.

E plină de surprize și învățături viața asta de mamă, cred că, sunteți de acord, mame sau nu, că merităm o mică statuie :-).

Citește și

Unde te grăbești? Mai ține-l în brațe puțin

E atât de mișto să fii mamă de fată

Locul copilului e în brațele mamei

Aș vrea să stăm de mână toată viața

Nimeni nu-ți cunoaște copilul mai bine decât tine!

Credit foto copertă – Cristina Jilavu, Event Portrait

Ținute – Family Fashion

Machiaj Roxana C Make-up​

Dacă îți plac articolele mele, te invit să urmărești pagina de Facebook pentru a fi la curent cu noutățile.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


Copyright Ioana Marinescu Sima 2020 | Branding & Website realizat de Ama Mihaescu CREATIVE STUDIO 

Scroll To Top