Now Reading
Câteva hashtaguri care ar trebui desființate

Câteva hashtaguri care ar trebui desființate

Nu-s vreo instagrămiță celebră (da, da, știu ca nu se zice așa :-)) și nici pretenții că am înțeles toate dedesubturile sau secretele Instagramului nu ridic. Știu însă destul de clar că sunt câteva hashtaguri pe care le-aș vedea desființate. Unele sunt false, altele creează așteptări înșelătoare, iar altele pentru pur și simplu dăunează stimei de sine și minții limpezi. Nu zic, am folosit și eu de-a lungul timpului hashtaguri nepotrivite și cu siguranță o s-o mai dau în bară și de acum înainte. Am însă grijă să nu mai folosesc hashtaguri cu valoare absolută, cum sunt astea care au ajuns să mă exaspereze, cel puțin în ultima vreme.

#Myall, cu varianta #mylife sau #myeverything

Se folosesc cu precădere la postările despre copii, soț sau familie. Nu zic că nu reflectă realitatea sau că nu este simțit și trăit din suflet acest #myall, cu variațiile lui. Zic doar că, pentru echilibrul și stima de sine e bine să nu ne canalizăm, măcar mental, tot ce avem asupra unui singur aspect. Viața înseamnă mai mult decât copil sau familie, iar fiecare dintre noi este întâi om – femeie sau bărbat și apoi tată sau mamă, soț sau soție. Sau, cum ar spune Ana – Mami, eu sunt cea mai importantă persoană din viața mea și apoi urmați voi și restul oamenilor pe care îi iubesc. Cum e asta, ia spuneți voi 🙂

#Bărbatulperfect, cu varianta, mai rară ce-i drept de #femeiaperfectă

Dacă mai e cineva care crede în perfecțiunea de orice fel, umană mai ales, cred că are nevoie de ceva ajutor de specialitate :-). Înțeleg că avem dorința de a proiecta nevoile și visele noastre în cel care ne stă alături, dar chiar nu e cazul să ne îmbătăm cu apă rece. Nu mai vorbim de presiunea indirectă pe care o punem pe bietul om, care se vede etichetat ca perfecțiunea întruchipată. Greu de dus, greu de păstrat titlul ăsta, nu mai bine o lași baltă? 🙂

#Familiaperfectă, care duce desigur la #Myperfectlife

Familia perfectă e zămislirea celor doi perfecți de mai sus sau mai degrabă a minții noastre supra-solicitată de reclame și poze cu familii-tablou, perfect imortalizate de dragul creșterii vânzărilor sau, după caz, al îngroșării clienților cabinetelor de psihoterapie :-). Cât despre viața perfectă, dacă o găsiți să-mi spuneți și mie rețeta. Mai ușor cu perfecțiunea pe scări, hai mai bine să vedem cum stăm cu autenticitatea.

În afara hashtagurilor, dacă e ceva ce îmi dă cu virgulă sunt profilurile de Facebook făcute la comun, de tipul Maricica și Costel Vărzaru sau, când apare și copilul Costinel, Maricica și Costel Vărzaru. Mereu m-am întrebat ce face Maricica dacă al ei Costel se decide într-o zi să apară în profilul de Facebook al alteia sau dacă chiar ea se satură și dă cu Facebook-ul și relația de pământ. Ce s-o întâmpla atunci cu profilul cel simbiotic? Nu mai bine ne păstrăm fiecare identitatea personală, atât pe Facebook cât mai ales în viața reală?

Cred că v-ați dat seama că postarea de față este un pamflet și ar trebui tratată ca atare. Totuși, pe voi ce hashtaguri vă enervează cel mai rău?

Citește și

Țăcănita, Scorpia, Nu răspunde. Tu cum ai oamenii trecuți în telefon?

O carte despre calm, cu mai mult conținut decât titlul comercial

Cele mai inspiraționale discursuri TED

20 de filme artistice de văzut în familie

Bărbatul care n-a mai sunat, o carte pe care n-o mai lași din mână

Nujeen, povestea care m-a făcut să privesc refugiații cu alți ochi

Dacă vă plac articolele Pisicii, vă invit să daţi like paginii de Facebook, pentru a fi la curent cu toate noutățile.

Sura foto – Freepik.com

View Comments (6)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


Copyright Ioana Marinescu Sima 2020 | Branding & Website realizat de Ama Mihaescu CREATIVE STUDIO 

Scroll To Top