Cine urmărește pagina de Facebook știe deja că ultimul weekend din iulie – Doamne, că repede trece timpul – ni l-am petrecut la Castelul Cantacuzino Bușteni, un loc pe care nu l-am vizitat pentru prima dată, dar care are darul de a-mi aduce mereu liniște și o stare de bine.
Cazare la Castel, o experiență cu adevărat regală
Am decorat o nuntă la Castelul Cantacuzino Bușteni, cu ceva ani în urmă, și m-am simțit efectiv ca o prințesă. Așa m-am simțit și acum, mai ales că am avut privilegiul de a sta chiar în curtea Castelului, acolo unde există un apartament ce poate acomoda ușor doi adulți și doi copii. Are un living mare, dotat cu canapea rabatabilă, televizor, o masă impresionantă, un dormitor spațios și o baie care mi-a plăcut foarte mult și mi-a adus aminte de băile hotelurilor pe care le frecventam când plecam în străinătate cu serviciul. În afară de Garden Suite, căci așa se numește apartamentul, Castelul mai are o unitate de cazare, Hunter’s Lodge, o căsuță cu 2 dormitoare cu pat dublu, living, chicinetă complet utilată, 2 băi și terasă.
Detalii despre cazarea la castel găsiți aici.
Chiar și dacă nu locuiești la Castel, poți petrece lejer o zi aici, deoarece sunt disponibile multe atracții pentru familii cu copii, dar mai ales, pentru că locul oferă o priveliște asupra munților Bucegi care îți taie respirația și un aer curat de care nu îți mai vine să te desprinzi.
Ce poți face la Castelul Cantacuzino Bușteni?
Desigur, în primul și în primul rând, poți vizita castelul și galeria de artă. Ghizii castelului oferă informații detaliate despre când și cum a fost construit castelul, cine l-a făcut și ce s-a întâmplat cu el în timpul regimului comunist și după Revoluție. Eu am auzit povestea de două ori și nu m-am plictisit. Turul curpinde și o ieșire pe balcon, unde ies niște poze superbe și înțeleg că este un loc propice surprizelor și în special cererilor în căsătorie :-).
Galeria de artă a găzduit la deschidere o expoziție dedicată pictorului spaniol Salvador Dali, iar acesteia i-au urmat numeroase alte expoziții care au prezentat lucrări ale artiștilor celebri – Pablo Picasso, Marc Chagall, Vincent van Gogh, Henri Matisse, Henri de Toulouse-Lautrec – dar şi expoziţii de artă contemporană și expoziții inedite, precum “Women in Power”, care a inclus opere de artă semnate de 110 artiste din 13 colecții private, “Books & Arts”, superba “Detaliul Neoromânesc”, ce a reprezentat o incursiune în lumea clădirilor bucureștene ce altădată erau mândria peisajului urban și unde a putut fi explorat mobilier cu influențe neoromânești.
În prezent, Galeria de artă găzduiește expoziția “Leonardo da Vinci – the Machines”, care mai poate fi vizitată până la 30.10 și despre care am scris deja aici. Mai adaug doar că partea interactivă a expoziției este foarte atractivă, atât pentru copii cât și pentru adulți, pentru că poți efectiv să testezi cu mânuțele tale mașinăriile inventate de Leonardo da Vinci.
Parcul Castelului este un loc magic, de descoperit pe îndelete
Pe lângă celebrele deja leagăne, care fac să iasă niște fotografii perfecte de Instagram :-), în parc există o expoziție de sculptură, cu lucrări realizate de peste 100 de sculptori români, o parte din ele fiind realizate în cadrul evenimentului „100 de ani România. 100 de sculpturi. 100 de zile”. Tot pe întinderea imensă a parcului se găsește o grotă, ca un fel de mini-peșteră, unde Ana s-a distrat de minune ca o exploratoare ce este, două fântâni arteziene (și ele minunate pentru poze), o bisericuță și un turn de vânătoare.
Un loc special pentru fotografii este inima iubirii, o construcție pe care pot fi agățate lacătele iubirii, pe modelul podurilor celebre din Paris. Inima a fost inaugurată de Ziua îndrăgostiților în acest an și mai multe detalii despre ea se găsec aici.
Mini-parc de aventură pentru copii în incinta Castelului
Când eu am zis că e de stat o zi, nu am glumit. Copiii, și pe alocuri adulții, se pot bucura pe timpul verii de activități în parcul de aventură situat la intrarea în incinta castelului. Există un traseu prin copaci pentru copii și două trasee de tiroliană, unul pentru copii și unul, mai extins, pentru adulți, tir cu pușca și tras cu arcul, trambulină și un tobogan gonflabil, disponibil în funcție de vreme.
Apropo de vreme, la noi sâmbătă a fost un soare superb, iar duminică ne-a plouat toată ziua, ceea ce nu ne-a împiedicat să ne bucurăm de parcul de aventură, în micile pauze disponibile între rafalele de ploaie. Detalii despre parcul de aventură, aici.
Și dacă vi se face foame de la atâta distracție, în incinta Castelului Cantacuzino Bușteni există două restaurante
Restaurantul cu specific franțuzesc Canta Cuisine, inaugurat în 2012, este deschis pe tot parcursul anului și oferă, pe lângă mâncărurile franțuzești rafinate, deserturi delicioase și un catalog vast de vinuri speciale. Catalogul de vinuri cuprinde o selecție de peste 150 de vinuri românești și internaționale.
Restaurantul Nababu’, situat în curtea interioară a castelului (adică vecinii noștri, cum ar veni, ieșeam din cameră direct în curtea lor :-)) este o terasă cu specific românesc și este deschis doar vara, în intervalul 11.00-19.00. Mărturisesc că au cel mai aspectuos și bun frappe.
Sper că v-am convins să vizitați Catselul Cantacuzino Bușteni în puținele zile de vacanță rămase sau, de ce nu, într-un weekend din septembrie, să mai prelungim puțin zilele de vară. Nu uitați de expoziție, celor mici le va plăcea. Și nu uitați de poze, mai ales dacă sunteți fani locuri Instagramabile 🙂
Dacă ați vizitat deja Castelul, mi-ar plăcea să îmi spuneți părerea voastră în comentarii.
Citește și
Weekend în România. Sighișoara, Cetatea Rupea, Criț și Viscri
Locuri de văzut în România. Peștera Muierilor
Locuri de văzut în România. Peștera Dâmbovicioara
Locuri de văzut în România. Canionul 7 scări
Locuri de văzut în România. Salina Turda
Escapadă de weekend, la doar două ore de Bucureşti
Weekend la camping Krapets. O idee de vacanţă la 20 de km de România
Dacă vă plac articolele mele, vă invit să dați like paginii de Facebook, pentru a fi la curent cu noutățile.