Now Reading
Când viața îți dă reset și tu decizi să dai reset stilului de viață

Când viața îți dă reset și tu decizi să dai reset stilului de viață

Hai, hai, mai ai încă două serii. Ridică mai mult, hai că poți! Îl aud, îl înțeleg, dar pe cuvânt dacă picioarele mele sunt de aceeași părere. Îl cheamă Liviu, abia l-am cunoscut și deja simt cum încep să îl urăsc. Este antrenorul pe care l-am găsit la sala de fitness și care a ridicat din sprânceană când i–am zis că eu vreau doar bandă. Cum să vrei doar bandă, păi ce facem aici? Lasă că îți arăt eu ce ai de făcut. Și îmi arată, dar să zicem că deocamdată nu suntem tocmai în acord.

În caz că vă-ntrebați, da, am decis să mă reapuc de sport

Nu am fost prietenă niciodată cu mișcarea, am făcut mai mult de nevoie, în principal pentru slăbit. De nevoie fac și acum, dar nu pentru slăbit. Nici măcar pentru tonifiat, deși ar fi cazul. Ăsta o fi beneficiul secundar. O fac pentru mine și starea de bine pe care mi-o datorez. Pentru resetul pe care am decis să mi-l dau. 8 luni am stat suspendată, prinsă între auto-plângere de milă, victimizare, întrebări și speranțe false. Am slăbit pe fond emoțional, într-un ritm care ar face invidios orice creator de diete-minune de pe planetă, am renunțat la toate principiile mele de trai sănătos, am început să mănânc aiurea, uneori compulsiv, nu mi-am mai respectat programul de odihnă și, în general, m-am focusat, inconștient desigur, pe un soi de auto-distrugere.

Dar, enough is enough, vorba englezului, așa că, după ce cazul s-a clasat, m-am lămurit și eu, încet-încet că e timpul să mă pun pe primul plan și să văd cum pot să întorc situația asta în beneficiul meu. Nu degeaba se spune că din marile eșecuri se nasc și marile realizări. Am început cu pași mici și am tăiat sau măcar am redus din dependențele care se agățaseră de mine în ultimele luni. Cafea, țigări, zahăr, mâncare complet nesănătoasă, băuturi carbo-gazoase. Nu am renunțat de tot, măcar le-am mai îmblânzit pe ici pe colo, prin punctele esențiale.

Mi-am reorganizat programul de mese și conținutul lor, mi-am luat chiar  și ustensile care să mă ajute în sensul ăsta. Am decis să mă culc mai devreme și adorm odată cu Ana, chiar dacă asta presupune uneori să mă trezesc la cinci și să dorm tot puține ore. Parcă totuși orele alea se simt altfel. Mi-am făcut o rutină de dimineață de eu cu mine, care mă ajută foarte mult să rămân conectată la sine și să iau decizii mai mult din inimă și mai puțin din minte.  M-am gândit ce îmi place să fac și am identificat câteva activități pe care am de gând să le și practic. Am devenit și devin mai atentă la mine și nevoile mele.

Dacă este o concluzie pe care o pot trage din toată experiența de până acum, este că puterea se găsește în fiecare dintre noi

În urma unui șoc, drumurile posibile sunt două – în jos, în “groapă” cum spun eu și în sus, spre evoluție. Ivariabil, primul popas e în jos, cine zice altfel ori e foarte evoluat, ori se minte singur. Important este cât alegi să stai acolo și cum decizi să ieși. Iar drumul către în sus nu e ușor, e cu multe recăderi, cu povârnișuri, cu tendința de reunțare, dar și când te așezi pe direcție, poate să se lase cu focuri de artificii, interioare desigur. Important este să nu renunți și să folosești orice ajutor poți să mergi în sus.

(P) Cu toate schimbările care au avut loc și cu șocurile la care mi-am supus organismul, am început să mă gândesc și la suplimente care să mă ajute în tot procesul ăsta, mai ales că am redus carnea și fac eforturi să se întâmple asta și cu zahărul. Bine, aportul de zahăr e important doar pentru psihic, cel de carne însă nu.

Alimentația redusă în consum de carne poate conduce la lipsa vitaminei B12 din organism

Am aflat că a fost introdus recent pe piață un nou produs, Vitamina B12 ››ANKERMANN‹‹ Vital, un supliment alimentar cu vitamina B12 care ajută în cazul senzației de extenuare, reduce oboseala inexplicabilă și îmbunătățește calitatea somnului. 

În plus, alungă stările de neliniște și îți readuce bucuria de a trăi.  Aici chiar cred că mai am nevoie de ajutor, așa că orice sprijin e binevenit.

Un aport adecvat de vitamina B12 este esențial pentru funcționarea normală a sistemului nervos, menținerea sănătății psihice, metabolismul energetic normal, reducerea oboselii și extenuării. Deci este perfect pentru perioada de toamnă, când clar ne simțim ma obosiți, mai ales cu schimbările astea imprevizibile de temperatură.

Produsul B12 ››ANKERMANN‹‹ Vital se găsește în principalele lanțuri de farmacii din București și din țară.

Producatorul suplimentului B12 Vital esteWÖRWAG Pharma, o companie germană activă pe plan internaţional, construită pe valorile unei afaceri de familie. 

Credit foto –  Event Portrait

Machiaj şi styling – Cristina Calancea 

Citește și

Relația mea cu uleiurile esențiale, echilibrată ca o căsnicie trainică

Cum am ținut Intermitent Fasting și ce exerciții fizice am adăugat

Drumul spre zen. 3 practici de care reușesc să mă țin și îmi aduc o stare de bine

Dezvoltarea personală, modă sau nevoie?

Un exercițiu care mi-a schimbat, la propriu, viața

Detox emoțional. Focus pe relația cu sine

3 săptămâni de “detox”. Săptămâna 1 – focus pe alimentație

Bine cu mine. Exercițiu de prezență conștientă

Dacă vă plac articolele Pisicii, vă invit să daţi like paginii de Facebook, pentru a fi la curent cu toate noutăţile.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


Copyright Ioana Marinescu Sima 2020 | Branding & Website realizat de Ama Mihaescu CREATIVE STUDIO 

Scroll To Top