Now Reading
Când se schimbă un om atât de mult încât să ucidă?

Când se schimbă un om atât de mult încât să ucidă?

femeie agresată

 

Săptămâna trecută s-a încheiat rău. Atât de rău că nici nu am putut să mă gândesc la asta, pur și simplu m-am blocat. O femeie de 35 de ani din București a fost înjunghiată de soțul ei. Știrea sună sec. Este una din miile de femei care mor de mâna propriilor bărbați.  Suntem tentați să credem că lucruri de genul ăsta se petrec undeva la „marginea societății”. Noi, cei care construim case și cariere, ne ducem copiii la grădinițe și școli pe care le credem bune, ieșim la restaurant, mergem în vacanțe, suntem protejați și liniștiți, suntem în „bulă”.

De data asta a fost cineva din bulă. O mamă preocupată  de un stil de viață sănătos, de educația diferită pe care și-o dorea pentru copiii ei, pe care îi creștea cu dragoste și empatie. În poze părea senină. Poate până la un moment a și fost. Într-un interviu despre grădinița pe care o înființase, apărea alături de fetița și soțul ei. Spunea că numele grădiniței a fost ideea lui.

Arătau ca o familie normală, chiar fericită

Cel mai probabil așa au început. El a curtat-o, i-a dat întâlnire, i-a adus flori. S-au tachinat, au făcut schimb de priviri și mesaje. S-au mai ciondănit că na, așa e în cupluri. Dar probabil au avut momente tandre, îmbrățișări, dulcegării. El i-a dat un inel, au făcut nuntă și doi copii.

Când, în ce punct, s-au schimbat alinturile în amenințări și mângâierile în pumni?

În care moment s-a transformat omul așa de tare încât aproape să o desfigureze cu o bâtă pe cea  căreia i-a jurat cândva iubire, protecție și ce se mai jură la primărie și la popă? Ce l-a făcut să  gândească timp de câteva luni un atac din care era aproape sigur că ea, mama copiilor lui nu va mai ieși cu viață.

Când trece un bărbat de la declarații la bâtă și cuțit?

Cum poți să prevezi asta? E vreun semn care ar trebui să îți spună de ce va fi capabil un om în viitor? Ce să faci? Să mergi la psiholog, la astrolog, la ghicitoare? Se aliniază planetele într-un mod anume? E ceva ce se apasă în creierul unui om și îl transformă din partener în ucigaș?

Putem să ne învățăm noi fetele să detecteze semnele astea și să fugă cât mai au timp? Câtă încredere să le construim încât să aibă puterea să vadă dincolo de dragoste, de obișnuință, de frica de singurătate? Câtă putere să dospim în ele încât să trântească ușa fără să se uite înapoi, la primul semn că ceva nu e în regulă? Al doilea semn ar putea să nu mai vină niciodată.

Stai lângă om o viață și nu îl cunoști. Mi-au sunat vorbele străbunicii mele în cap toată săptămâna. Și multe întrebări fără răspuns.

Citește și

Eu am spus stop de dragul mamei, tu spune de dragul tău!

Tu poți, femeie! Poți să pleci și să fii fericită!

Femeie, nu îți vinde sufletul pentru dragostea lui!

Dacă vă plac articolele Pisicii, vă invit să daţi like paginii de Facebook, pentru a fi la curent cu toate noutățile.

Sursa foto Freepik.com

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


Copyright Ioana Marinescu Sima 2020 | Branding & Website realizat de Ama Mihaescu CREATIVE STUDIO 

Scroll To Top