Now Reading
Când nu mai poți, trebuie să mai poți puțin

Când nu mai poți, trebuie să mai poți puțin

nu mai poți

Știți momentele alea când totul pare complicat, când cea mai banală treabă casnică devine o teză de doctorat și când o simplă cafea băută pe îndelete e ca un fel de cină la un restaurant cu 5 stele Michelin? Sigur, asta li se întâmplă proaspetelor mămici, mamelor singure sau maximum celor cu doi copii micii. Când ai un copil, totul e mai ușor. Sau când ai copii mari. Sau când ai ajutor. Atunci sigur totul e mai roz.

Teoretic, da. Practic, tuturor ne e greu câteodată, indiferent că avem unul sau mai mulți copii, ajutor sau nu

Toate ne simțim uneori ca băgate în mașina de spălat.  Nu avem răgaz nici de gândit, nici de făcut. Nimic. Deși ne trezim la ore mici, pregătim cât putem de seara, deși aparent ne organizăm la minut,  simțim că rămânem fără timp pentru noi, fără aer, fără minte. Totul e pe repede-înainte și pe alergătură – hrănește, curăță, îmbracă, alină. Ieși în traficul infernal, lasă  copilul la grădi sau școală, ai grijă să nu întârzie nimeni. Ia copilul, du-l la activități, mergi la cumpărături, fă mâncare, citește povești, strânge, bifează lista, fă altă listă. Listă la listă cum ar veni.  Fă-ți și tu treaba, că doar mai sunt și facturi de plătit. A, da, chiar, facturile.

Zilele par uneori un malaxor uriaș, în care totul curge după un ritm prea rapid și toate aveau termen ieri

Deși nu faci mare lucru, pare c-ai făcut o groază și de văzut nu se vede nimic. Dezordinea e fix cum ai lăsat-o dimineață, vasele s-au stivuit la loc, spiridușul n-a venit să întindă rufele, pisicii îi e foame din nou, copilul mârâie că se plictisește, mailul iar zbârnâie, notificările se adună. Când ai cu cine să le-mparți, mai arunci din ele, când nu, le treci de pe-o parte în alta a listei și zici că le-ai împărțit.

De fiecare dată îți dai seama că atunci când nu mai poți, trebuie să mai poți puțin

Că spiridușii nu există și zânele nu hrănesc pisici. Că nimeni nu îmbrățișează la fel de bine ca tine, nu șterge lacrimi la fel de grijuliu, nu citește povești la fel de palpitant. Că nimeni nu se joacă așa ca tine, dar nici ciorba făcută de alte mâini nu-i la fel de bună. Nimeni nu-i magician, să poată mângâia cu o mână, șterge praful cu alta și aranja în dulap cu a treia. Sau poate că e.

Așa că seara, după ce se face liniște, îți aprinzi un bețișor parfumat, stai 5 minute în liniște și respiri adânc.

Hai că mai poți un pic și mâine!

Citește și

Suntem toate mame rele, nu te simți prost!

Nu sunt o mamă Zen și nici instinctul nu mă dă afară din casă

Știi că ești mamă româncă dacă

Eu niciodată n-o să

Dacă vă plac articolele Pisicii, vă invit să daţi like paginii de Facebook, pentru a fi la curent cu toate noutățile.

Copyright Ioana Marinescu Sima 2020 | Branding & Website realizat de Ama Mihaescu CREATIVE STUDIO 

Scroll To Top