Now Reading
Când e remiză la lupta dintre conștiință și stomac. Produse românești sănătoase și bune de tot

Când e remiză la lupta dintre conștiință și stomac. Produse românești sănătoase și bune de tot

 

De când am început să mă duc la sală, am un pic mai multă grijă la ce mănânc, dar și o mare dilemă, concretizată într-o permanentă luptă între stomac și conștiință. Mi-e foame. Dar foame rău. Și nu de frunze de salată și alte flu flu-uri, nici de carne sau fructe, ci de ceva care să prezinte “pachetul complet” – să fie dulce – o, da, veșnica mea problemă,  sățios, să simt din câteva înghițituri că mă satură și nici să nu îngrașe. Da, și-un buchet de flori ar fi binevenit, n-am primit demult.  Sub fluierul nemilos al conștiinței, ciocolata a pierdut cursa rapid, biscuiții au urmat-o la mustață, de prăjituri nu mai zic, nici n-au ajuns la start. Stomacul meu însă n-a fost deloc încântat de aranjamentele doamnei Conștiință și a continuat să se revolte. Și pentru că există un înger păzitor al stomacurilor de mame înfometate care merg la sală, el s-a întrupat într-un curier simpatic și a sunat la ușă cu două cutii pe care scria mare Ohvăz. Erau niște produse noi, care ne fuseseră trimise pentru testat.  

Mi-am amintit că le-am văzut prima oară într-un magazin

M-a amuzat foarte tare denumirea și mi-a plăcut ambalajul. Când am auzit că sunt start-up românesc, au mai primit o bilă albă. Acum rămânea să treacă testul gustului. Și, desigur, mulțumirea Domnului Stomac. Pe Conștiință am calmat-o repede. Am citit pe etichetă un număr mai mult decât rezonabil de calorii și ingrediente unul și unul. Nuci, caju, alune, fructe de tot felul, de la zmeură, merișoare până la papaya și alte fructe exotice, lapte de migdale.  Nici urmă de zahăr sau adaos dubios. Și, evident, chia și ovăz, că doar asta este baza deserturilor la borcan de la Ohvăz. Care borcan este de o dimensiune mai mult decât generoasă (300 grame), ceea ce l-a bucurat nespus pe dl. Stomac. Am început cu Ohvăz cu  papaya și alune de pădure pentru că m-a atras combinația și abia așteptam să gust și restul. Doar că, surpriză: după câteva lingurițe m-am simțit sătulă complet. Stomacul era în delir, Conștiința mustăcea liniștită. Era remiză și asta însemna liniște în mintea mea. Ce premieră!

Produsele Ohvăz

Le-am pus pe restul, în ideea de a le gusta mai târziu, doar că între timp a apărut Ana în peisaj

Eram sigură că nu o s-o tenteze prea tare borcanele de Ohvăz și Chia, așa că i-am întins repede sticla de limonada cu zmeură și miere. Știam că merg la sigur, doar că nu m-am așteptat  ca după ce a dat gata jumătate de sticlă să se înfigă și în deserturile “mele” – bine, asta credeam eu, că sunt ale mele. Ea a fost un pic mai deșteaptă ca mine și a luat câte o linguriță din fiecare, așa că apucat să le guste pe toate. La final a decretat – Asta să îmi dai mâine la gustare, e genial! Stomacul s-a panicat un pic: Și cu mine cum rămâne? Noroc că mai aveam ceva “arme” în buzunar, adică niște clătite și biscuiți, toate pe placul amândurora, Stomacului și Conștiinței, adică super sățioase, cu ingrediente bune și fără pericol pentru silueta lucrată la sală, Mă rog, momentan chinuită la sală, dar asta e altă poveste.

Clătite Ohvăz

Morala acestei testări de succes este că dacă și la voi e un război surd, permanent și enervant între Conștiință și Stomac, vă îndemn din inimă să încercați Ohvăz. Bonus, puneți umărul la susținerea unui start-up 100% românesc, curajos și sănătos.

Citește și

De ce nu credeam în produsele bio și cum am ajuns să îmi schimb părerea

Relația mea cu uleiurile esențiale, echilibrată ca o căsnicie trainică

3 descoperiri personale de frumusețe și sănătate

See Also

Sfaturi rapide de machiaj și îngrijire

De vorba cu Dr. Oz

Dacă vă plac articolele Pisicii, vă invit să daţi like paginii de Facebook, pentru a fi la curent cu toate noutăţile.

 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


Copyright Ioana Marinescu Sima 2020 | Branding & Website realizat de Ama Mihaescu CREATIVE STUDIO 

Scroll To Top