Now Reading
A doua ediție Canapeaua roșie. Feminitate și energie feminină

A doua ediție Canapeaua roșie. Feminitate și energie feminină

Bărbații se plâng de prea multe zile cu „obligații” și cadouri. Femeile se răsfață și își oferă un pic mai multă grijă și atenție. Indiferent de ce parte a „baricadei” ne situăm, luna martie este clar despre feminitate, sub toate formele ei. Nu am găsit o persoană mai potrivită să vorbim despre feminitate, energie feminină și tot ce înseamnă forța unei femei decât Roxana-Ioana Gabor-Iliescu, unul din oamenii care m-au ajutat și mi-au stat alături în procesul meu de vindecare și regăsire a puterii interioare. M-am întâlnit cu Roxana în studioul BiziLiveTV și am purtat o conversație relaxată, ca două prietene vechi la șuetă. Roxana a început să lucreze cu femei în momentul în care a ajuns ea însăși la fundul sacului și a realizat că relațiile ei disfuncționale cu bărbații nu erau din cauza bărbaților, ci la baza lor stătea neacceptarea și neiubirea ei față de ea însăși ca femeie. Primul pas l-a constituit întâlnirea cu Brandon Bays, creatoarea metodei terapeutice „Călătoria”. În urma procesului  terapeutic și a vindecării emoționale, Roxana s-a vindecat de uter fibromatos, pentru care avea indicație de extirpare chirurgicală și a rămas chiar însărcinată. De atunci, a decis să dea mai departe din ceea ce a învățat și a început să lucreze cu femei, pentru că a realizat că 90% din cauzele bolilor au rădăcina în emoțional.

În timp, femeile au uitat cine sunt și ce putere au

Mai mult, ne e frică de puterea noastră, pentru că rănile sunt atât de adânci și de mari. Am uitat de ce ne machiem și în loc să ne punem în evidență trăsăturile, ne ascundem în spatele machiajului. Am uitat cine suntem ca femei și care este rolul nostru în comuniunea magică dintre feminin și masculin. Este în regulă ca femeile să aibă același drepturi cu bărbații, dar nu să fie egale cu bărbații, ci complementare cu ei. Bărbatul susține femeia, astfel încât femeia să poată crea – de la casă, familie, un cămin primitor și călduros și multe altele care vin din energie feminină. Femeile pot fi egale cu bărbații, dar asta nu le face neapărat fericite. Din noi vin toate răspunsurile, trebuie doar să vrem să dăm la o parte măștile, straturile și să ne acceptăm plenar feminitatea și rolul nostru, acela de a ne completa cu bărbații, nu de a-i înlocui.

Ce pot face femeile pentru a-și regăsi feminitatea?

În primul rând, plecăm de la imaginea noastră în oglindă. Concret, stăm cu noi și găsim măcar un lucru care să ne placă la noi. Acesta este punctul de plecare. Următorul pas este intrarea într-un grup de femei, pentru că în grup emoțiile ies la suprafață mult mai profun, iar puterea grupului ajută pe fiecare individual să se deschidă și să acționeze. În grupuri, realizăm că femeile pe care noi le credem dușmani sunt completarea noastră. Fiecare din noi am primit puzzle-uri, astfel încât să ne putem completa și armoniza. Important este să ducem discuțiile în adevăr și să avem puterea de a le purta acolo.

Pentru a putea armoniza energia feminină cu cea masculină în cuplu, femeia trebuie să se cunoască pe ea. Stâlpul casei este bărbatul, dar cea care ține energia casei este femeia, așa că, odată trezită femeia, ea poate da această energie în cuplu, astfel încât să ajungem la starea de hierogamus în cuplu. Dacă femeia știe cine este, îl poate ajuta și pe bărbat să afle cine este. Esențial este ca și bărbatul să vrea, iar dacă  acest lucru nu se întâmplă, femeia trebuie doar să continue. Sprijinul comunității ajută foarte mult în a armoniza aceste energii, așa că sfatul Roxanei pentru femei este să intre într-o comunitate, în care să simtă suroritatea și să vadă ce sentimente se trezesc odată cu această experiență. Un alt pas important este să îți dai timp ție, să îți iei, de exemplu, o zi întreagă pe care să o petreci doar pentru tine, cu tine. Sunt curioasă dacă puteți face asta :-).

Aici găsiți înregistrarea emisiunii cu Roxana-Ioana Gabor-Iliescu. Durează câteva minute să vă faceți cont pe platformă, iar acolo veți descoperi conținuturi valoroase, din toate zonele – inclusiv business, sănătate și altele. La a treia ediție, care va fi pe 24 martie, ne vedem cu Gabriela Saulea, fondatoarea Divorce Journey, cu care vom vorbi despre divorț și cum ne revenim după o astfel de experiență.

Citește și

Prima ediție a emisiunii Canapeaua roșie. Ce este și cum facem dezvoltare interioară?

Sunt o femeie puternică și asta îmi ocupă tot timpul

Ziua în care mi-am dat voie să fiu cum sunt

Lecția lui 2019, puterea e în tine

Dacă vă plac articolele mele, vă invit să dați like paginii de Facebook, pentru a fi la curent cu noutățile.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


Copyright Ioana Marinescu Sima 2020 | Branding & Website realizat de Ama Mihaescu CREATIVE STUDIO 

Scroll To Top