Now Reading
Călător fără călătorie. Cum a fost în magazinul Art & Craft din aeroportul Otopeni

Călător fără călătorie. Cum a fost în magazinul Art & Craft din aeroportul Otopeni

 

Să faci cadouri e oricum complicat. Să faci cadouri inspirate e și mai și. E greu să ghicești ce îi place omului, să nimerești culorile potrivite, să intuiești dacă are sau nu nevoie de acel obiect. Eu una, când aleg un cadou, mă gândesc întâi la cine îl va primi. Închid ochii și îmi imaginez persoana purtând sau folosind ce i-am dăruit. Dacă rezonez cu imaginea, cumpăr, dacă nu, mai caut.Orice aș lua, trebuie să miște ceva în mine, în relație cu persoana căreia îi este destinat. Sunt mereu în căutare de surse de inspirație pentru cadouri, că nu se știe când e nevoie și trebuie să iau repede o decizie. De aceea m-am bucurat tare atunci când am fost invitată să descopăr magazinele Art & Craft din aeroportul Otopeni.

Știam produsele Art & Craft din magazinul on-line, dar realitatea a întrecut imaginea pe care o aveam

Ce cred eu că definește produsele Art&Craft, atât brandurile originale, cât și produsele realizate de producători locali pentru Art &Craft este calitatea. Sunt materiale de calitate, designul este plăcut, inedit, finisajele extrem de bine realizate, totul e amprentat de atenția la detalii, iar asta este extrem de important.

Să ne întoarcem la vizita din aeroport. Ați fost vreodată călător fără călătorie la Otopeni? Ei bine, eu nu fusesem, așa că m-am bucurat, a fost cu adevărat o experiență. Am trecut prin controalele de documente, apoi prin cele de securitate, ca orice pasager și am ajuns în zona de dinainte porților de îmbarcare. Mi s-a păru straniu și în același timp interesant să nu am oră de ajuns la avion, bagaje de supravegheat și totuși să mă bucur de forfota specifică aeroportului.

Primul magazin Art & Craft și cel mai mare dintre ele se găsește odată ce ați trecut de ușile glisante de după control pașapoarte

Este situat pe partea dreapta și este împărțit în două secțiuni. Prima dintre ele adună brandurile originale Art&Craft, care au un design unic, original și sunt dezvoltate de departamentul de creație, în luni multe de muncă, teste și retușuri. Fiecare brand original are în spate o poveste. Colecția mea preferată este Once upon a time in Romania, inspirată din basmele românești și care are o mulțime de variante de cadouri tare drăguțe, de la căni metalice și ceramice, suporturi de cană, genți de pânză, carnețele, până la jurnal de călătorie, un cadou perfect pentru cineva cu dor de ducă (nu dăm nume :-)).

Favorita mea, colecția Once upon a time in Romania

Colecția Vlăduț conține și cadouri potrivite pentru copii

Păpușa Vlăduț este lucrată manual în România și, pe lângă ea, colecția are articole pentru școală, cutie de mâncare, penar, ceas de birou, dar și dulciuri. E o colecție tare simpatică, în care „moștenirea Dracula” este reinterpretata într-un mod creativ, chiar jucăuș.

Simpaticul Vlăduț

Colecțiile Kisses from Transylvania, și Transylvaniasunt dedicate doamnelor, respectiv domnilor

Prima conține produse potrivite de oferit cadou de Ziua Îndrăgostiților și de 1 și 8 Martie, că tot se apropie rapid. Găsiți acolo port-farduri, genți, cutii de bijuterii, brățări-talisman, dar și delicatese. Colecția pentru domni oferă produse care se pretează ușor și în mediul de business – stilou, ochelari de soare, agendă, dulciuri fine.

Kisses from Transylvania

Colecția Bloody Famous , inspirată tot din legenda lui Dracula, este creată într-o notă contemporană și amuzantă. Cănile cu mesaje simpatice se vând foarte bine. De altfel, cât am stat în magazinul din aeroport am observat cu bucurie interesul străinilor față de colecțiile originale Art&Craft. Mă așteptam oarecum ca produsele meșteșugărești să fie căutate, dar se pare că oamenii caută din ce în ce mai mult cadouri și suveniruri inedite și creative.

Do not touch my bloody famous drink! Un mesaj foarte clar pentru colegi 🙂

A doua parte a magazinului Art&Craft conține produse de artă populară, lucrate direct de meșteșugari români

Toate produsele vin cu certificat de autenticitate și au ambalaje originale, extrem de apreciate atunci când produsul este oferit cadou. Pe mine m-au atras foarte tare produsele din ceramică de Baia Mare și Horezu, dar la fel de frumoase sunt și cele de Cucuteni. Recunosc că am zăbovit mai mult la standul cu ii, sunt pur și simplu fermecată de modelele de pe iile tradiționale românești.

Produse de ceramică realizate de meșteșugari români
Iubesc iile românești

Tot în magazinul principal mai este un stand cu produse din colecția specială dedicată centenarului și o insulă unde se găsesc produsele noi și cele aflate în promoție.

Insula cu promoții și noutăți

Aș mai fi zăbovit în magazin mult și bine, dar mai aveam încă două vizite de făcut. Următorul a fost magazinul Delicious, deschis în iunie anul trecut, care se află pe partea stângă, după zona de cafenele din aeroport.

Magazinul Delicious este un răsfăț pentru simțuri și un pericol pentru siluetă 🙂

Acest spațiu reunește toate gusturile românești, de la produse tradiționale –
salam de sibiu, cașcaval, zacuscă, până la delicatese. Vedete sunt, desigur, produsele proprii Art&Craft, dintre care nucile sunt cel mai vândut produs din toate categoriile. Au și de ce, sunt absolut fabuloase. Toate cutiile de prăjituri – nuci, cornulețe, fursecuri, etc, au pe spate un loc special în care puteți scrie un mesaj persoanei căreia îi dăruiți cutia. La loc de cinste sunt și pralinele – cu cireșe și sampanie sau cu căpșuni și șampanie, cel mai recent produs lansat de Art&Craft.

Delicii via Delice

Dacă sunteți gurmanzi și treceți prin aeroport (cu o destinație, nu ca mine), nu ocoliți Delicious, o să găsiți sigur ceva pe gustul vostru sau un produs numai bun de dus faima culinară a României în lume.

Al treilea magazin Art& Craft se găsește la ultimele porți de îmbarcare

Este un fel de ultimă șansă de a vă bucura de produsele astea minunate și adună în ele cele mai bine vândute produse din colecțiile proprii, dar și obiecte meșteșugărești.

Cel de-al treilea magazin Art&Craft din aeroportul Otopeni

Vizita la aeroportul Otopeni a fost una relaxată, în care am descoperit multe produse frumoase și m-am bucurat să văd că „brandul de țară”, cum ar spune politicienii, este extrem de bine promovat, cel puțin prin produsele disponibile drept cadou sau suvenir.

Găsiți toate produsele Art& Craft disponibile în cele trei magazine din aeroportul Otopeni și pe site.

See Also

Veste bună și super importantă! Art& Craft livrează și în străinătate!

Citește și

Tu ce amintiri aduci cu tine din străinătate?

De ce crede oare lumea că mamele nu se-ngrijesc?

Cum am reușit să citesc constant + câteva recomandări de cărți

Cele mai inspiraționale discursuri TED

Tu mai știi cum miros salcâmii?

Dacă vă plac articolele Pisicii, vă invit să daţi like paginii de Facebook, pentru a fi la curent cu toate noutăţile.

 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


Copyright Ioana Marinescu Sima 2020 | Branding & Website realizat de Ama Mihaescu CREATIVE STUDIO 

Scroll To Top