Now Reading
Elevii pot câștiga cărți pe viață de la Editura Nemira prin Bursa de cititor Nemira

Elevii pot câștiga cărți pe viață de la Editura Nemira prin Bursa de cititor Nemira

bursa de cititor Nemira

 

În lumea asta nebună, eu cred că cititul este unul din lucrurile care ne salvează pe toți, mici și mari. Pentru mine, după o zi grea, cel mai bun „medicament” sunt câteva pagini pe care le citesc înainte de culcare, chiar dacă, de multe ori adorm cu cartea în mână :-). Cu asaltul ăsta de gadgeturi și jocuri care mai de care mai inteligente și intuitive, e tare greu să ne convingem copiii să citească. Prin exemplu personal și perseverență, eu zic totuși că vom reuși. Mai ales dacă primim și ajutor de la instituții care realizează cât de importantă este promovarea lecturii în rândul elevilor.

Editura Nemira a lansat a doua ediție a programului Bursa de cititor Nemira, un proiect concurs, prin care se dorește încurajarea lecturii de plăcere.

Proiectul se desfășoară în perioada 8 octombrie – 13 decembrie 2018,  iar pentru înscrierea în concurs participanții trebuie să trimită un eseu pornind de la tema: Citim și călătorim prin imaginație.

Editura Nemira va oferi, prin selecție, cinci burse de cititor elevilor cu vârsta între 12 și 18 ani, astfel: 2 burse copiilor între 12 și 14 ani și 3 burse copiilor între 15 și 18 ani.

Statutul de bursier aduce fiecărui beneficiar cărți publicate de Editura Nemira pentru tot restul vieții

În plus, în cadrul acestui proiect, vor fi organizate la cererea elevilor și a profesorilor evenimente în instituțiile de învățământ gimnazial și liceal. Prin implicarea mai multor lideri de opinie – scriitori, persoane publice, jurnaliști culturali în proiec, elevii vor avea posibilitatea să învețe direct de la aceștia ce înseamnă respectul pentru carte și importanța cititului de plăcere.

Prin Bursele de cititor Nemira ne dorim să sprijinim acei tineri care sunt pasionaţi de literatură şi, în acelaşi timp, să încurajăm cât mai mulţi adolescenţi să citească de plăcere. Pentru că noi credem că lectura şi educaţia sunt întotdeauna primii paşi către o lume mai bună – Ana Nicolau, Director general Nemira.

Regulamentul și calendarul de desfășurare a concursului Bursa de cititor Nemira sunt disponibile aici.

Citește și

Cărți de știință și tehnică în joacă

See Also

Cele mai inspiraționale discursuri TED

Ne trăim viețile prin ecranul telefonului

Faptele bune se fac pentru oameni cât sunt în viață

Dacă vă plac articolele Pisicii, vă invit să daţi like paginii de Facebook, pentru a fi la curent cu toate noutăţile.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


Copyright Ioana Marinescu Sima 2020 | Branding & Website realizat de Ama Mihaescu CREATIVE STUDIO 

Scroll To Top