Now Reading
Bucurie mare! Prinţesa Elena din Avalor vine să completeze lumea de basm Disney

Bucurie mare! Prinţesa Elena din Avalor vine să completeze lumea de basm Disney

Spre liniştea mea, Ana încă mai crede în poveşti. Are nevoie de ele, le cere, le crează, le transformă. Deşi nu este vreo fandosită, iubeşte jocurile periculoase, e fan tiroliană şi nu ar refuza o săritură în bălţi nici în rochie de seară, adoră prinţesele. Pe fiecare în parte, cu personalitatea ei, cu preferinţele ei, cu tot ceea ce o face diferită de celelalte.

Aşa că, vestea că o nouă prinţesă Disney se va alătura „echipei” deja iubite şi adorate a fost singurul lucru care m-a ajutat să o ridic din pat luni dimineaţă. I-am pus trailerul şi doar aşa am convins-o să urmeze rutina de igienă. De regulă nu se întâmplă asta, dar există şi unele dimineţi în care niciun compromis nu pare prea mare. Până la plecarea spre şcoală era deja familiară cu Prinţesa Elena din Avalor şi povestea ei. Mai mai că începea să ştie şi replici, nu m-ar fi mirat. Am notat frumos data de 29 octombrie în calendar şi am hotărât de comun acord  că e cazul ca până atunci să mai vadă trailerul de câteva ori.

Ce nu ştia ea era că, două zile mai târziu, acasă avea să o aştepte o mare surpriză. O mulţime de cadouri cu noua prinţesă, piesa de rezistenţă fiind o păpusă de pluş, exact genul de care s-a îndrăgostit iremediabil în proaspăta excursie la Disneyland Paris.

Bucuria ei a trebuit imortalizată, iar cu ocazia asta mi-am exersat şi eu competenţele în crearea unui filmuleţ, vlog, că tot e foarte la modă termenul în on-line. Să fiţi atenţi la final, bine? 🙂

Exact cum vă povestea şi Ana, sâmbăta aceasta (29 octombrie), la ora 11.00, se lansează la Disney Channel un nou personaj de poveste, Prinţesa Elena din Avalor. Da, da, acelaşi Avalor din care provine amuleta Prinţesei Sofiei. Copiii vor face imediat legătura, nu vă faceţi griji. Chiar în această amuletă a stat timp de 41 de ani prizonieră prinţesa, după ce o vrăjitoare rea i-a atacat regatul, iar Elena, împreună cu bunicii şi sora ei au fost salvaţi de un magician. Din momentul în care este eliberată din amuletă, Elena  este nevoită să înveţe cum să-şi guverneze ţara, până când va avea vârsta necesară pentru a fi regină.

Întâmplările prin care trece curajoasa prinţesă o vor face să-şi dea seama că noul ei statut necesită înţelepciune, capacitate de adaptare şi compasiune, caracteristici pe care le are orice lider adevărat. De altfel, fiecare episod al noului serial este câte o lecţie de leadership pentru copii. Ei vor învăţa din aventurile prin care trece Elena şi cum reuşeşte să le rezolve, care sunt calităţile unui lider şi vor putea să le exerseze şi ei la rândul lor.

Elena completează şi tabloul etnic al prinţeselor Disney, fiind prima prinţesă de origine hispancă. De aceea, poveştile din serial conţin influenţe din culturile latină şi hispanică, prin diversitatea de stiluri arhitecturale, tradiţii, mâncăruri şi obiceiuri prezentate. Latura mistică, mitologia, folclorul şi muzica joacă şi ele un rol important în serial. Astfel, în fiecare episod putem asculta melodii originale într-o multitudine de stiluri latino: mariachi, latin pop, salsa, banda sau hip hop chilian.

În primul episod, Elena devine oficial prinţesă şi o salvează pe sora ei, Isabel, din mâna creaturilor Noblin, nişte fiinţe asemănătoare cu elfii, care pot lua înfăţişări diferite, provenite dintr-o legendă chiliană. Tot în primul episod facem cunoştinţă şi cu Zuzo, animalul totemic al Elenei, inspirat de credinţa unui trib maiaş din sudul Mexicului.

See Also

Sper că am reuşit să vă molipsim de „prinţesită” şi v-am convins să vă aşezaţi confortail pe canapea, cu cei mici în braţe sua lângă voi şi să urmăriţi împreună noile aventuri ale Prinţesei Elena din Avalor.

Serialul începe sâmbăta aceasta, la ora 11.00, la Disney Channel, iar episoade noi se vor difuza în fiecare sâmbătă şi duminică, tot de la ora 11.00

O mică parte din magia noului serial puteţi vedea în trailer

Dacă vă plac articolele Pisicii, vă invit să daţi like paginii de Facebook, pentru a fi la curent cu toate noutăţile

View Comments (3)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


Copyright Ioana Marinescu Sima 2020 | Branding & Website realizat de Ama Mihaescu CREATIVE STUDIO 

Scroll To Top