Now Reading
Bucuria de a dărui – Povestea celor șapte pitici

Bucuria de a dărui – Povestea celor șapte pitici

Primul caz al campaniei “Desaga cu daruri și fapte bune” este o poveste tristă, pe care împreună o putem rescrie. Cazul este prezentat si intermediat de Sorina Vână.

Este povestea celor 7 pitici, pe ulița unei copilării umbrită de neajunsuri și tragedii.
Da, dupa cum v-ați dat seama, nu este clasica poveste ci una tristă, cu 7 copii, o mamă, un bunic și un unchi, care își duc traiul de pe-o zi pe alta, într-o casă care poate oricând cădea pe ei.
Aici se adăpostesc cu toții, și dacă tatăl nu și-ar fi pus capat zilelelor în urma cu aproape un an, poate ar fi avut totusi ceva pe masă în fiecare zi. Așa însă, sunt zile întregi în care rabdă și doar cel mic, de 7 luni, care încă suge de la mama, cunoaște mai rar foamea.

Umanitar 2 Sorina Vana
Și când credeau că mai mult de atât nu pot suporta, le-a dat viața o altă încercare: unul din frați a murit, lasând în urma lui o familie copleșită și o mulțime de întrebări.
Pentru a avea bani de înmormântare și minimele obiceiuri în astfel de situații, au fost nevoiți să amaneteze pamântul pe care îl au și astfel au de plată 1000 lei.
Neajunsurile sunt atât de mari, încât le este imposibil să treacă peste iarnă fără ajutor. Casa, sub povara vremii și a sărăciei, stă să cadă, nu au lemne de foc, nu știu ce vor mânca mâine, nu au apă (decât aducând de la fântana de pe stradă) și spălatul rufelor pentru atâtea suflete este o muncă serioasă.
Trăiesc din alocația copiilor, la care se adaugă o suma de 150 lei, pentru care mama lucrează în sat (la treburile inițiate de primarie), și banii pe care îi fac cu ajutorul celor doi căluți pe care ii au. Căluții însă, daca ar vorbi, și ei ar spune prima dată că le e foame și că le-ar trebui câte un ham normal, pentru că cele vechi sunt legate cu sârmă și le-au făcut răni.
Toate aceste suflete încărcate de greutăți au totuși puterea de a spera la zile mai bune și bucuria cu care te întâmpină când îi vizitezi este ca o lecție parcă – o primire sinceră pe care ei ți-o fac dar după care pleci alt om.
Copiii nu știu cine este Moș Crăciun, dar le-am promis că anul acesta îl vor cunoaște și poate pe lângă mâncare, dulciuri, hăinuțe și jucării, Moșul le va aduce o văcuță. Aceasta ar fi salvarea lor, pentru că le-ar asigura zilnic ceva de mâncare, natural și sănătos.

Familia Grozavu, Loc. Padina, Jud. Buzău (aprox 110 km de Bucuresti)

Copii – Marian – 8 luni, Ionut – 3 ani, Alexandra – 4 ani, Viorel – 5 ani, Elena – 12 ani, Cristian – 13 ani

Nevoi – primordiale sunt alimentele – alimente neperisabile de bază (faină, zahăr, ulei, orez, paste, conserve), dulciuri pentru copii și bani pentru a achiziționa o vacă și a realiza reparații la casa care stă să cadă pe ei.

See Also

Telefon Sorina Vână (ambasador caz) 0724907329

 

 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


Copyright Ioana Marinescu Sima 2020 | Branding & Website realizat de Ama Mihaescu CREATIVE STUDIO 

Scroll To Top