Foarte multă lume mă întreabă, de regulă după ce perioada de înscrieri s-a terminat, despre atelierele Micul Artist de la Opera Comică pentru Copii. De aceea, m-am gândit să vă anunț din timp că perioada preselecțiilor se desfășoară între 18 și 24 septembrie, iar atelierele au acum și un site dedicat. Despre el, dar și alte informații interesante și utile, am aflat de la Mădălin Guruianu, coordonatorul proiectului Atelierele Micul Artist.
Poți spune că Atelierele Micul Artist sunt cel mai de succes program pe termen lung al OCC?
Mădălin Guruianu: Cel mai de succes program este chiar Opera Comică pentru Copii, care a devenit în ultimii ani un loc în care nu se prezintă doar spectacole extraordinare, ci are loc un proces educativ informal, pe multe paliere! Din momentul în care doamna Felicia Filip a ajuns director general, acum 8 ani, a început o creștere organică, nu doar în ceea ce privește calitatea și cantitatea spectacolelor, dar și la nivelul programelor educative conexe, iar Atelierele Micul Artist sunt o componentă esențială a acestui demers pe termen lung pe care ni l-am asumat.
Ce vă motivează să cotinuați atelierele de la an la an?
Mădălin Guruianu: În primul rând feed-back-ul participanților. Atât copiii, cât și părinții continuă ani de zile programele noastre și mesajele lor de susținere ne fac să continuăm și sa dezvoltăm acest program, alături de multe alte „perle” ale Operei Comice pentru Copii.
Nu întâmplător, an de an apar opțiuni noi, oferta se diversifică, iar de anul trecut de exemplu, a apărut chiar un program mai special si mai profesionist, intitulat School of Musical, în care copiii participanți nu fac doar o oră pe săptămână, ci 8, incluzând muzică, dans și actorie, ingrediente necesare pentru pepiniera viitorilor protagoniști în musicalurile din țară și de ce nu, chiar peste hotare. Desigur că ei au apărut în producții de mare succes precum School of Rock, Poveste de Crăciun, Elixirul dragostei sau Sunetul Muzicii, iar în toamnă se pregătesc pentru premiera musicalului Annie.
Cum ați reușit să echilibrați atelierele fizice cu cele on-line? Care este ponderea în acest moment?
Mădălin Guruianu: În pandemie, multe ateliere au trecut în online, iar după revenirea la sediu am realizat că exista încă o cerere pentru această zonă din partea părinților din alte orașe sau chiar alte țări, dar și al acelor copiii care nu vor să depindă de deplasările fizice la sediul nostru, așa că am continuat și în această direcție.
În acest moment, ponderea este de 20 % pentru online si 80 % pentru atelierele la sediu, unde, evident, interacțiunea este mult mai mare.
Cu ce vine nou oferta de anul acesta?
Mădălin Guruianu: În primul rând cu un site nou, dedicat exclusiv Atelierelor Micului Artist, www.ateliereocc.ro, unde sunt aproape 50 de cursuri diferite predate de aproape 40 de coordonatori dedicați și cu mare experiență în lucrul cu copiii. Oferta este foarte bogată și cu certitudine, fără egal pe piața națională în acest moment.
Care crezi tu că sunt cele mai importante trei ingrediente ale programului Micul Artist?
Mădălin Guruianu: În primul rând pasiunea, dăruirea si profesionalismul celor care predau aceste ateliere. Cu unii dintre ei colaborăm de 8 ani deja.
În al doilea rând, contează faptul că avem prețuri competitive, în jur de 30 de lei / ora de curs, mult sub ofertele existente pe piață, deoarece, instituție publică fiind, este de datoria noastră ca multă lume să aibă acces la aceste programe educative.
În al treilea rând, vorbim de proximitatea și atracția scenei, mulți dintre copii de la Ateliere având posibilitatea și să se prezinte pe scenele noastre la finalul sezonului, fie chiar să participe în spectacole, precum am exemplificat anterior.
Oferta completă a atelierelor Micul Artist, precum și datale și condițiile de preselecție sunt disponibile pe site-ul dedicat
Eu îi aștept cu drag pe copii la Atelierul Creativitate, povești și emoții, în fiecare luni, on-line.
Citește și
Heidi, un spectacol de neratat. Interviu cu Alexandra Giurcă
De vorbă cu Papageno și Papagena din Flautul Fermecat
Felicia Filip – Părintele este, nu o dată, cel educat de copil
Dacă vă plac articolele mele, vă invit să dați like paginii de Facebook, pentru a fi la curent cu noutățile.