Now Reading
Ateliere de creație florală pentru copii

Ateliere de creație florală pentru copii

ateliere de creație florală pentru copii

De când a venit Ana pe lume, tot ce știam despre viață s-a dat peste cap. M-am trezit că nimic din ceea ce credeam nu mai stă în picioare. Dintre toate, cariera a avut cel mai mult de suferit. După ce am investit aproape 10 ani în comunicare și PR, iată cum m-am trezit brusc îndrăgostită de flori și am cotit către un domeniu complet nou pentru mine. Totusi, am simțit în continuare că ceva lipsește ca puzzle-ul să fie complet. Acel ceva erau copiii.  Așa a apărut conceptul „Micul florist”, ateliere de creație florală pentru copii.

Ateliere de creație florală pentru copii, prilej de conectare părinte-copil

Inițial, am susținut atelierele în săli de curs și cafenele. Era o activitate de week-end părinte-copil. O oră petrecută lucrând ceva frumos împreună. Ideea a fost primită cu mare mare drag și de părinți, dar mai ales de copii. Am copii care au crescut cu mine, pe care îi știu de la 4-5 anișori și care acum sunt aproape adolescenți. Chiar în vară m-am bucurat să o revăd pe Eva, o domnișoară în toată regula, pe care am învățat-o să țină foarfeca în mână și să iubească florile.

Eva la primul atelier de creație florală
ateliere de creație florală pentru copii
Domnișoara Eva niște ani mai târziu, în stânga fotografiei

Ulterior, am început să primesc solicitări de la grădinițe și școli și am plecat cu atelierele către beneficiarii lor direcți.

Astăzi, organizez ateliere de creație școlară în școli și grădinițe

În Săptămâna Școala Altfel, de 1 sau 8 Martie, de Crăciun sau Paște, de început de toamnă sau sfârșit de iarnă. În orice moment, noi suntem prezenți la datorie, să înflorim împreună cu copiii momente frumoase.

ateliere de creație școlară pentru copii
Bucurie mare la final de atelier

Ce se întâmplă în cadrul unor ateliere de creație florală pentru copii?

Un atelier durează în general cam o oră. La început povestim puțin despre flori – semnificația lor, cum se oferă, cum se combină culorile, cum se taie, cum se păstrează. Apoi, copiilor li se dau florile și materialele – vasul suport, instrumentele de tăiat și accesoriile și pornesc la treabă.

ateliere de creație florală pentru copii
Udatul buretelui, cea mai distractivă activitate

Nu le fac niciodată un model, ci le spun să își folosească imaginația și creativitatea

Inițial, copiii sunt nedumeriți, pentru că în general sunt puși să lucreze „după exemplu”. Eu le spun că frumusețea constă tocmai în faptul că toți primesc aceleași materiale, dar la final ne vor ieși X (câți sunt ei) aranjamente unice.

Când încep să capete formă

E minunat să îi vezi cum stau atenți, cum întreabă mereu dacă e bine Eu le răspund mereu „Ție îți place? Asta e important”. E fantastic să îi vezi cum se deschid cu fiecare floare pe care o așează. Distracția cea mai mare vine la final, când pun accesoriile colorate și mai cer încă o buburuză, încă un fluturaș, încă o ciupercuță.

Unde organizez ateliere de creație florală pentru copii?

De principiu, oriunde :-). În școli, private și de stat, la zile de naștere, la evenimente, în corporații la diferite ocazii (pot lucra și cu adulți sau cupluri părinte-copil), la domiciliu, cu condiția să formăm o grupă de copii. Am lucrat și cu doi copii, dar energia frumoasă se creează de la 5 în sus.

Pentru oferte personalizate, mă puteți contacta, fie la ioana@pisicapesarma.ro, fie la ioana@magia-florilor.ro. Răspund tot eu la ambele și mă bucur să vă ghidez copiii în minunata lume a florilor.

Dacă vreți să știți mai mult  despre ce înseamnă ateliere de creație pentru copii, puteți citi aici.

Dacă vă plac articolele Pisicii, vă invit să daţi like paginii de Facebook, pentru a fi la curent cu toate noutățile.

 

View Comments (13)
 • Fetita mea isi doreste sa facem anul acesta de ziua ei coronite.Cand am vazut prima poza a articolului mi-a venit deja ideea pentru anul viitor : Aranjamente florare.De obicei mergeam la o florarie anume unde la ‘sfaturile’ fetitei mele,florareasa facea aranjamentul pentru diferite ocazii.Sa-ti faci propriul aranjament mi se pare o Idee foarte frumoasa !
  Spor la lucru !E o meserie frumoasa si probabil Putin banoasa 🙁 dar cu siguranta iti umple sufletul de bucurie !

  • Da, da, da, e o idee tare frumoasa sa faceti la ziua ei aranjamente! Sigur si copiii se vor bucura, ca de jocurile clasice cam toti sunt plictistiti. La noi cel putn le stiu pe dinafara.
   Intra-adevar este plina de satisfactii sufletesti activitatea cu atelierele. Banesti mai putin, dar speranta si crdinta raman ca pana la urma vor veni si cele banesti 🙂

 • Ioana, te rog, fa un workshop si la un spatiu de joaca (In Picioarele Goale, de exemplu, sunt aproape de mine). Si primeste si copii mici, de 4 ani, cum e a mea fata. Stie sa se poarte frumos cu florile si isi doreste asa de mult sa facem ceva in genul asta (de 2 saptamani tot cere sa cumparam flori). In casa noastra plantele mor, avem toti peretii umbriti. Asa ca nu-mi vine sa dau bani pe flori, cand stiu ca nu rezista. Dar la un atelier am veni cu drag.

 • Buna seara !
  Eva este acum in clasa a-V-a. Timp de 4 ani a fost eleva mea la sc. 97 sect. 4. Un copil minunat cu parinti minunati !!! Acum am clasa pregatitoare A cu 32 de copii. Intrebarea este daca se poate organiza o astfel de activitate cu un numar mare de copii si daca „da” , este disponibila data de 27.03.2018 dimineata ? Costul ar fi 40 lei ?
  Seara buna !

  • Buna ziua! Ce frumos, da, Eva si familia ei sunt minunati! Este disponibila data de 27, facem si cu 32 de copii, va trimit pe e-mail toate detaliile

 • Buna ziua,
  Ma numesc Dumitrescu Geanina si sunt mama a doua fetite, eleve in clasa I, respectiv clasa a III, la scoala 195, Va rog sa-mi spuneti daca aveti vreo zi disponibila in saptamana 23-27 martie, adica in Saptamana Altfel de la noi din scoala, pentru un atelier de aranjamente floarale cu copii din clasa a III.
  Astept cu interes raspunsul dvs. Multumesc

Leave a Reply

Your email address will not be published.


Copyright Ioana Marinescu Sima 2020 | Branding & Website realizat de Ama Mihaescu CREATIVE STUDIO 

Scroll To Top