Now Reading
Copilul meu s-a ars în casă. Ce am învățat din asta

Copilul meu s-a ars în casă. Ce am învățat din asta

arsuri ale pielii

Au, ce-a fost asta? Maaaami! Seara de ieri se anunța liniștită, până când țipătul ei ascuțit a dat peste cap totul. S-a întâmplat într-o fracțiune de secundă. Eu călcasem o bluziță  pe canapea, fără să mai pun masa de călcat, mi se întâmplă câteodată. Scosesem fierul din priză și, în loc să îl pun pe podea, l-am lăsat pe marginea canapelei, cât să mă duc să îi aduc pijamaua. Ea a ieșit din baie și, entuziasmată că urma să vadă un film pe DVD, s-a trântit pe canapea cu picioarele în sus. Fierul s-a dezechilibrat și a căzut cu muchia pe pielea ei. Când am realizat ce s-a întâmplat, am simțit că îmi fuge pământul de sub picioare. Sentimentul de vinovăție mă apăsa groaznic, nu mai spun că nu știam exact ce se face în caz de arsuri ale pielii la copii.

E esențial ca în astfel de situații, unul dintre părinți să își păstreze calmul

Pisicul a știut ce avem de făcut și s-a dovedit că a știut bine. Am pus rana sub apă rece, apoi am pus gheață. Puțin mai târziu, i-am dat cu spray Oximed, cel mai eficient remediu imediat în caz de arsuri ale pielii la copii și adulți.

După un schimb de sms-uri cu medicul pediatru, am decis să mergem la Grigore Alexandrescu, la urgențe

Ne-au liniștit că este o arsură superficială, au curățat-o, au pansat-o și ne-au chemat azi dimineață pentru schimbatul pansamentului.  Ulterior, o voi pansa eu acasă cu ser fiziologic și baneocin cremă.

A fost o sperietură groaznică, ne-a stricat un pic planurile de vacanță, pentru că rezervasem special un hotel cu piscină și evident că rana nu se asortează cu apa, dar am învățat câteva lecții prețioase.

Nu trebuie să îți pierzi vigilența, chiar dacă ai copii mari

Deși pare că doar bebelușii și todlerii pot da de belea, și copiii mari au momente de neatenție și e de datoria noastră să nu lăsăm lucruri periculoase la îndemâna lor.  Asta a fost o lecție cu adevărat.

Ce e de făcut în caz de arsuri ale pielii la copii

Vorbim de arsuri ușoare, pe suprafețe mici și de experiența noastră, care nu este obligatoriu să se aplice și în alte cazuri.

Nu urmați remedii băbești, auzite la diverși

Mi-au spus și mie astăzi mai multe persoane de remedii cu albuș de ou, ulei, miere și alte substanțe, care ar funcționa. Noi însă am ales să punem apă rece și gheață și medicul de la urgențe ne-a confirmat că asta se face.

Luați primele măsuri – apă rece, gheață și un spray special pentru arsuri

Luați legătura cu medicul pediatru

El este cel mai în măsură să vă spună ce aveți de făcut.

Chiar dacă arsura nu pare gravă, prezentați-vă la urgențe

Știu că se stă mult, că e plin de copii bolnavi și că vă este groază de câte povești ați auzit, dar este cel mai bine să mergeți la medic. Acasă nu știi niciodată dacă ceea ce faci e chiar ce trebuie.

Sigur, înainte de toate trebuie să vă păstrați calmul, mai ales dacă nu ați pățit accidente până acum, așa cum e cazul nostru.

Și da, puteți considera și asta ca fiind mărturia unei mame imperfecte, care greșește în toate etapele de dezvoltare a copilului ei.  

Citește și

Când să mai ceri încă o părere medicală despre copilul tău?

Febra e un lucru bun, nu mai fugiți de ea!

Diareea nu se tratează cu regim, nici febra cu antibiotice

Copilul meu clipește des. Cauze frecvente

Dacă vă plac articolele Pisicii, vă invit să daţi like paginii de Facebook, pentru a fi la curent cu toate noutățile.

Sursa foto – Freepik.com

View Comments (6)
  • Bine că s-a terminat cu bine și bravo Pisicului că nu și-a pierdut calmul și a făcut exact ce trebuie. Eu sunt CPR certified, am fost încă din România, tocmai în ideea să nu panichez când e vorba de o urgență a copilului personal 🙂 Ajută mult, părerea mea. Și încă o chestie, aici există pansamente „water resistant” care se pun peste pansamentul normal și cu care te poți băga în piscină, sunt convinsă că trebuie să existe și la voi. Sănătate multă și distracție!

    • Of, am cautat la o gramada ed farmacii. Da, teoretic ar trebui sa fie, practic…nu. Da, este fantastica sa stii corect ce sa faci in cazuri de astea

  • Oximed e super bun… Si pe mine m-a ajutat intr-o situatie nasoala. Mi-a explodat pe mana, acum cativa ani, o vanata coapta in cuptor, de am zis ca imi cade mana de usturime :)))

Leave a Reply

Your email address will not be published.


Copyright Ioana Marinescu Sima 2020 | Branding & Website realizat de Ama Mihaescu CREATIVE STUDIO 

Scroll To Top