Am făcut din nou o pauză de scris și am zis să revin ușor ușor, măcar de dragul promovării afacerilor mici, în special a antreprenoarelor pe care le-am cunoscut prin intermediul comunității fantastice Mums in Business. Una dintre ele și care reprezintă o super inspirație pentru mine este Mădălina Ciorbă-Dobre, fondatoarea Waceera Macrame, un business pornit din pasiunea pentru croșetat. Mădălina este mămică de copilaș mic – a pornit afacerea când băiețelul ei avea câteva luni – și, de curând, s-a întors și la serviciu, cu normă întreagă. Cu toate că muncește aproape non-stop, este mereu cu zâmbetul pe buze, plină de energie, de idei și de inspirație. Este efectiv genul de om despre care îți vine să spui „când o să fiu mare, vreau să fiu Mădă” :-).
Sper să vă placă și să vă inspire povestea ei și frumusețile pe care le creează.
Cum a apărut ideea Waceera Macrame?
Cred că ideea a fost mereu acolo, asteptam să se contureze și să iasă la iveală în forma în care vrea sa fie. Cumva pentru acest business am adunat informații toată viața mea, iar acum le pun în practică. Am învățat despre arta decorativă când nu eram nici măcar la liceu, iar ulterior a apărut și numele în viața mea, in 2018, iar când l-am auzit, l-am păstrat la îndemână pentru ceva important din viața mea. Pentru un proiect special pentru mine. Știam că o să vină.
Ce ai făcut înainte de a lua calea antreprenoriatului sau ce faci în paralel?
Încă mai fac, bineînțeles, business-ul l-am început din perioada concediului de creștere copil, însă eu sunt contabil într-o multinațională din București.
Cum ai luat decizia de a deveni antreprenor? Care este povestea ta?
A venit totul foarte natural, efectiv era o perioadă când stăteam destul de mult cu copilul în brațe, timp în care citeam sau exploram internetul în lung și în lat. Așa am dat peste minunatele fire de la Bobbiny. Zic asta pentru că acum 15 ani nu existau, eu lucram cu fire din cânepă, aspre și stufoase, nu arătau cum arată acum macrame-ul, asta a fost și motivul pentru care o perioadă nu am mai lucrat. M-am decis pe loc să fac asta, începând de atunci și asta am făcut.
Așa s-a născut Waceera ( călătorul care aduce schimbarea) Macrame. Dacă vă întrebați de ce călător? Pentru că, de pe la 15 ani până la 27 am călătorit peste tot❤️
De ce te-ai orientat către macrame-uri? Care sunt produsele și serviciile pe care le oferi?
Asta este ceea ce îmi place să fac, tocmai pentru că îmi oferă posibilitatea să explorez atâtea tipuri de produse. Creez tot ce înseamnă macrame. Nu am o nișă anume, îmi place să fac tot ce se poate, așadar avem cercei, genti, semne de carte, decoruri pentru pereți, mandale, ceasuri, dar și decorațiuni pentru Crăciun și arcade boho, decor pentru mese, perdele și rochii. Lista completă o găsiți și pe site-ul waceeramacrame.ro.
Care este profilul clientului ideal al lui Waceera Macrame?
Clientul meu este femeie, în primul rând, cu înclinații romantice, boho, iubește natura și clasicul în simplitatea lui. Este versatilă, spirit liber care preferă evenimentele relaxate, unde își ține familia și prietenii aproape. Femeia cu viziune, care vrea să iasă din tipare și vrea să vină în față cu ceva unic și original.
Care sunt provocările cu care te confrunți ca antreprenor la început de drum în România?
Eu aleg să mă concentrez pe părțile bune în general, iar aspectele negative sa le țin mai la distanță. Sunt omul care caută soluții dacă deja sunt probleme, sau face tot posibilul să evite situațiile negative.
De ce crezi că au nevoie cel mai mult antreprenorii români aflați la început de drum?
De încredere în ei, în produsul lor. Să vinzi nu e ușor, doar cu perseverență și multă ambiție poți ajunge sus.
Care este cea mai mare satisfacție pe care ai avut-o de când ai ales drumul ăsta?
Fiecare etapă pe care am parcurs-o a fost minunată, iar crearea fiecărei piese vine cu o satisfacție enormă. Dar cea mai mare a fost prima vânzare a unei arcade boho.
Te gândesti sa extinzi activitatea?
Probabil că la un moment dat voi fi pregătită să văd mai departe, însă momentan îmi doresc să am o bază bună și o comunitate a mea pentru a putea construi mai mult.
Care este cel mai mare vis al tau în ceea ce privește business-ul pe care l-ai creat?
Totul este un vis in sine, nu îmi vine să cred că în aproape un an de zile am reușit să creștem atât de mult și de frumos. Sunt extrem de recunoscătoare celor care au crezut în noi și ne-au susținut. Eu mereu zic că suntem 2 în echipa Waceera Macrame, căci așa și este, soțul meu se ocupă cu logistică, creare suporturi de lemn, vopsit și câte și mai câte, inclusiv mers la târguri. Nu e visul amândoura, dar cumva așa a devenit.
Ești antreprenor și mamă, cum le împaci pe amândouă?
Făcând echipă bună cu soțul😂. Facem totul împreună, iar asta se vede, avem un ritm anume și o modalitate prin care facem lucrurile să meargă așa cum ne dorim.
Care ar fi sfatul pe care l-ai da unei femei/mame care cochetează cu antreprenoriatul, dar nu are curajul de a porni?
Trebuie în primul rand ca tu să crezi în tine, pentru ca alții să poată face același lucru! Poți face tot ce îți dorești cu adevărat să faci! Mult succes!
Citește și
Gift Share, o platformă de carduri cadou ca afară
Anca Oancea: Tehnician extensii fir cu fir
Gabriela Nechita: Cosmetice naturiste și cabinet „la țară”
Adina Todea le ajută pe femei să fie mai productive în business
Alina Gavrilă, fondatoarea Etajul designerilor români
Vavaly Art, bijuterii din perle create cu mult suflet
Geanina Studencu îi învață pe copii muzica prin joacă
Monica, Roxana și povestea colorată KnitsAmore
Antreprenor Creativ. Fleurane și povestea cu parfum de lavandă
Antreprenor Creativ. Andreea Paraschiv și BuzduBijoux, bijuterii cu poveste
Antreprenor Creativ. Cristina Maria Cojocariu, bijuterii energetice şi mult mai mult
Antreprenor Creativ. Art Inspir, cadouri inspirate și dedicate
Antreprenor Creativ. Astrid Deco, minuni gravate cu inima
Antreprenor Creativ. Claudia Groza Lazăr și poveștile personalizate
Antreprenor Creativ. Loredana Hurley și Prăvălie de bucurie
Antreprenor Creativ. Diana Udrea și Plicul Creativ
Antreprenor Creativ. Andreea Paraschiv și BuzduBijoux, bijuterii de poveste
Antreprenor Creativ. Mihaela Zah a imaginat împreună cu fetele ei lumea minunată Elijoy
Antreprenor Creativ. Alina Augustin, creatoarea măsuțelor cu poveste
Dacă vă plac articolele mele, vă invit să daţi like paginii de Facebook, pentru a fi la curent cu toate noutăţile.