Îmi plac poveștile femeilor care își depășesc limitele, care încearcă lucruri noi și inedite, care se aruncă de la înălțime, de multe ori fără parașută. Mă inspiră și mă motivează. Așa cum o fac și poveștile despre femei care creează ceva cu mâinile lor, care pun pasiunea în lucruri frumoase și de calitate. De aceea m-a fascinat povestea Gabrielei Nechita, cea care face cosmetice naturale și a mai deschis și un salon cosmetic „la ea la țară”, după cum spune chiar ea, o oază de relaxare și frumos. Am rugat-o pe Gabriela să ne spună povestea ei despre frumusețe.
P.S. 🙂 Citiți până la final, unde Gabriela a lăsat un cadou special pentru toate iubitoarele de frumos.
Cum a apărut pasiunea pentru cosmetice naturale în viața ta?
Gabriela Nechita: Am crescut la tară, în contact cu natura, iar ani la rând mi-am ajutat parinții să lucreze pământul și cred că în acei ani ai copilăriei s-a înfiripat ceva în sufletul și în mintea mea. Îmi amintesc deseori cum culegeam floricele de primăvară și le puneam într-un borcan cu apă cu scopul de a face parfum. Sau cum petreceam ore întregi în fața oglinzii încercând mici trucuri de înfrumusețare.
Mai târziu,după ce am devenit mamă, am simțit nevoia de a găsi produse cât mai sigure și mai blânde cu pielea,mânată fiind din dorința de a-l ajuta pe fiul meu, care dezvoltase o dermatită atopică încă din primii ani de viață.
Am început să fac săpun natural în anul 2017,iar de atunci nu am renunțat să îl folosim cu toții în familie și totodată nu am renunțat să vorbesc despre el tuturor persoanelor interesate de un stil de viață sănătos. După săpun a urmat pe listă crema de față din nevoia mea de a folosi ceva cât mai natural,având un ten sensibil care se irita de multe ori. Și uite așa, rând pe rând, am învățat să îmi creez singură produsele de spălare și îngrijire.
Ce ai făcut înainte de a lua calea antreprenoriatului?
În ultimii zece ani am lucrat în domeniul contabil, muncă de birou. Pe calea antreprenoriatului am pășit oficial în 2021, când am decis că vreau să trec pasiunea la un alt nivel si să fac din ea munca mea full time.
În acest sens am deschis un salon de cosmetică la mine acasă, la țară. Am gândit acest colțișor de suflet ca un loc mai retras de forfota orașului,unde femeile care doresc să își îngrijească tenul o pot face intr-un ambient plăcut,liniștit și relaxant. Vara e și mai minunat pentru că putem sta în aer liber să mai vorbim și să ne bucurăm de plantele de lavandă pe care le cultiv.
Cum ai luat decizia de a deveni antreprenor?
Decizia am luat-o destul de greu și în timp.Primul pas important a fost să îmi dau seama că pasiunea mea devine tot mai serioasă pe timp ce trece. Al doilea pas a fost să conștientizez că vreau să schimb în bine viața persoanelor cu care interacționez, să le ajut să își îngrijească pielea într-un mod cât mai blând și cu produse adecvate. Educația în acest sens e o necesitate, iar eu simt că pot transmite mai departe informații prețioase pentru oameni.
Cumva totul s-a întamplat progresiv, pas cu pas pe parcursul ultimilor 5 ani pe care i-am petrecut în paralel ocupându-mă atât de munca mea de birou, cât și de pasiune. De pasiune mă ocupam în special în week-end-uri,pentru că pe parcursul săptămânii nu reușeam din lipsă de timp și nici nu mai aveam energia necesară. Așa mi-am crescut visul, cu pași mici și am ajuns la decizia de a deveni antreprenor dupa aproape 5 ani de experiențe și studii in domeniu.Studiile si cursurile de formare le-am urmat pentru că așa am simțit la momentul respectiv,că îmi doresc să cresc și să învăț cât mai multe lucruri noi. Nu m-am gândit nici o secundă că aș putea face meserie din asta.
De ce produse cosmetice? Ce produse realizezi? Ce alte activități aduni sub brandul tău?
Produse cosmetice pentru că ele stau la baza activității mele. Cu ele am pornit la drum când am deschis salonul de cosmetică naturistă și îmi sunt cele mai dragi instrumente în care cred și cu care îmi pot ajuta clientele.
Cum fac asta? Realizez protocoale personalizate în funcție de tipul de ten,vârstă si obiectivul pe care îl urmaresc alături de clientele mele. Facem muncă de echipă. Aceste protocoale includ o gamă completă de produse de îngrijire a tenului plus tratamente faciale,masaje sau alte proceduri personalizate în funcție de obiectivul urmărit.
Toate produsele folosite,demachiant,toner,crema de ochi,crema de față,măști faciale,seruri eu le realizez din ingrediente naturale și cu ajutorul lor îmi răsfăț clientele care îmi trec pragul.
În plus,pentru pasionatele de beauty vin cu o propunere minunată din cadrul unei companii de Multi Level Marketing de succes, care activează pe piața din România de 3 ani. Este vorba despre Farmasi,o companie cu peste 70 de ani experiență în industria frumuseții și a sănătații . Produsele lor sunt atent formulate după rețete concepute de la zero de fondatorul Farmasi, doctorul C.Tuna, care a lăsat în urma sa în total peste 2000 de rețete ghidate după anumite valori importante. Valori pe care le urmez și eu în activitatea mea și sunt mândră că am șansa să promovez mai departe produse de uz zilnic de make up,curățenie,îngrijire facială. Sunt fără parabeni,fără SLS,cruelty free,fără metale grele,sunt formule vegane,testate dermatologic.
Cui te adresezi?
Ma adresez fetelor si femeilor care doresc să își îngrijească pielea într-un mod cât mai sănătos și mai natural cu produse adecvate.Mă adresez și celor care sunt la început de drum și nu știu de unde să înceapă o rutină de îngrijire sănătoasă. Eu le pot da sfaturi atât despre rutina de îngrijire cât și despre produsele potrivite fiecareia . Comunicarea noastră e super importantă iar fixarea unui obiectiv clar stabilit într-un anumit interval de timp este esențială pentru a observa rezultatele obținute împreună.
Care sunt provocările cu care te confrunți ca antreprenor la început de drum în România?
Provocările antreprenorului din România sunt pe mai multe planuri. Pornind de la cadrul legislativ pe care trebuie să îl studiezi și să fii tot timpul informat la zi și ajungând la partea operativă în care ești tu angajatul și tot tu ești și angajatorul,aș zice că nu e chiar o plimbare lipsită de griji. Trebuie să te descurci singur indiferent de situație și cred că lipsa unei comunități în care să te simți înțeles se simte. Deși în ultimii doi ani văd că lucrurile încep să se schimbe, odată cu trecerea multor servicii in online,oamenii sunt mai aproape unii de ceilalți și sunt mai conectați între ei, pregătiți să se ajute chiar și la distanță,iar acest lucru nu poate decât să mă bucure.
De ce crezi că au nevoie cel mai mult antreprenorii români aflați la început de drum?
De sprijin,de informații clare și gata de pus in practică,ori noi ne împiedicam în legi stufoase și condiții greu de îndeplinit,iar pentru cine e la început de drum și nu are încasări,nu e ușor să apeleze din prima la servicii de consultanță de exemplu.Dacă din start ai cheltuieli cu chiria și utilitățile,devine destul de dificil să faci față acestor provocări.Trebuie multă răbdare și timp,până să simți că lucrurile se așează și ai depașit perioada critică de început.
De unde îți iei inspirația de zi cu zi?
Ce faină întrebare :-). Inspirația mi-o iau din persoanele care au încredere în mine și îmi cer sfaturi sau mă întreabă despre ceea ce fac și îmi povestesc de nevoile lor. Iar eu, căutând soluții cu care să vin în ajutorul lor, devin varianta mea mai bună de fiecare dată și pentru acest lucru le sunt recunoscătoare. Îmi mai iau inspirația de la copii,de la natură,din flori,din cărți,de la alte persoane care fac ceea ce fac eu sau pur si simplu de la o discuție cu o prietenă.
Sinceră să fiu,nu trebuie să îmi caut inspirația,ea e prezentă în viața mea zi de zi. Iar când mă cuprinde,o las să curgă și să mă ghideze prin Universul Creației așa după cum vrea ea. E atât de minunat să mă simt conectată cu ceea ce fac!
Ești antreprenor și mam[. Cum le împaci pe amândouă?
Sunt mamă,am doi copii minunați, un băiat de 13 ani și o fetiță de 8 ani.În prezent reușesc să împac activitatea mea cu nevoile copiilor,cu condiția să fiu cât mai flexibilă și disponibilă la orice oră :-). Te-ai prins,nu?:)) Înainte ,timpul pe care îl puteam aloca activității mele era foarte restrâns, copiii erau mai mici și aveau nevoie de suport constant, acum lucrurile s-au mai liniștit putin. Ei sunt prioritatea mea numărul 1 și vreau să le fiu alături cât mai mult timp posibil,să îi susțin în tot ceea ce vor dori să experimenteze pe parcursul acestor ani de școală.
Care este cea mai mare satisfactie pe care ai avut-o de cand ai ales drumul asta?
Cea mai mare satisfacție e fiecare zâmbet al clientei care pleacă de la mine. Simt că o ajut să își încarce bateriile și să își recapete încrederea în forțele proprii.
Te gândești sa îți extinzi activitatea și la mai mult decât ce faci acum? Să faci mai multe produse?
Da sigur,cred ca fiecare antreprenor are un plan de dezvoltare în minte.Eu îmi doresc în primul rând să învăț tehnici noi, să particip la cursuri și seminarii astfel încât să ofer servicii de înaltă calitate clientelor mele. Iar peste câțiva ani,sau poate mai repede,îmi doresc să transmit mai departe informațiile acumulate prin cursuri de formare în domeniu.
Care este cel mai mare vis al tău în ceea ce priveste business-ul pe care l-ai creat?
Visul meu e să ajung la cât mai multe femei pe care să le ajut in procesul lor de îngrijire și să le ofer suport constant ,acesta e visul meu acum. În timp,el poate să se mai modifice,să prindă alt contur,dar esența va rămâne aceeași.
Care ar fi sfatul pe care l-ai da unei mame care cochetează cu antreprenoriatul, dar nu are curajul de a porni?
Sfatul meu e să nu renunțe la visul ei chiar dacă uneori pare că e departe sau că nu e realizabil. Cu multă răbdare și perseverență totul e posibil și stă în noi puterea de a schimba lucrurile în favoarea noastră. Dacă e ceva ce te face fericită și îți aduce satisfacții și nu simți că obosești oricât ai face acea activitate,continuă! Chiar dacă o vei face cu pași mici, rezultatele nu vor întârzia să apară
Pentru toate cititoarele pasionate de îngrijirea tenului – și care femeie nu este? – Gabriela ne-a lăsat un ghid pentru îngrijirea tenului 5 pasi pentru ingrijirea zilnica a tenului. Să vă fie de folos!
Citește și
Adina Todea le ajută pe femei să fie mai productive în business
Alina Gavrilă, fondatoarea Etajul designerilor români
Vavaly Art, bijuterii din perle create cu mult suflet
Geanina Studencu îi învață pe copii muzica prin joacă
Monica, Roxana și povestea colorată KnitsAmore
Antreprenor Creativ. Fleurane și povestea cu parfum de lavandă
Antreprenor Creativ. Andreea Paraschiv și BuzduBijoux, bijuterii cu poveste
Antreprenor Creativ. Cristina Maria Cojocariu, bijuterii energetice şi mult mai mult
Antreprenor Creativ. Art Inspir, cadouri inspirate și dedicate
Antreprenor Creativ. Astrid Deco, minuni gravate cu inima
Antreprenor Creativ. Claudia Groza Lazăr și poveștile personalizate
Antreprenor Creativ. Loredana Hurley și Prăvălie de bucurie
Antreprenor Creativ. Diana Udrea și Plicul Creativ
Antreprenor Creativ. Andreea Paraschiv și BuzduBijoux, bijuterii de poveste
Antreprenor Creativ. Mihaela Zah a imaginat împreună cu fetele ei lumea minunată Elijoy
Antreprenor Creativ. Alina Augustin, creatoarea măsuțelor cu poveste
Dacă vă plac articolele mele, vă invit să daţi like paginii de Facebook, pentru a fi la curent cu toate noutăţile.