Now Reading
Antreprenor Creativ. Anca Oancea, tehnician extensii fir cu fir, predă și altora cunoștințele ei

Antreprenor Creativ. Anca Oancea, tehnician extensii fir cu fir, predă și altora cunoștințele ei

Pentru că știu și cred cu tărie că fiecare dintre noi poate face din lume un loc mai bun, cotinui seria Antreprenor Creativ cu câteva antreprenoare cu suflet mare, care s-au alăturat campaniei de donații In Memoriam Nati, organizată de Asociația La Primul Bebe pentru dotarea cu aparatură medicală a spitalului de copii Sf. Maria din Iași. Azi aflăm povestea Ancăi Oancea, care activează în domeniul beauty de peste 14 ani, de șașse ani este tehnician extensii de gene fir cu fir, iar pandemia a determinat-o să facă mai mult pentru ea, dar și pentru cele interesate de acest domeniu.

Anca are și un super cadou pentru cititoare, așa că urmăriți până la final 🙂

Cum a apărut pasiunea pentru zona de beauty în viața ta?

Anca Oancea: Totul a început în 2008, când am urmat cursul de cosmetică și make up. Încă de mică am fost atrasă de acest domeniu dar cel mai mult, mi-am dorit pot oferi doamnelor și domnișoarelor care își doreau servicii de înfrumusețare, ceea ce nu se găsea pe piață la vremea respectivă : calitate, profesionalism și etică profesională. Un domeniu frumos dar complex,care se reinventeaza mereu și în care investești constant, m-a atras ca un magnet.

Ce ai făcut înainte de a lua calea antreprenoriatului?

Anca Oancea: Ca orice început, a fost unul greoi: lucram la o firmă în care avansasem, urmam în paralel facultatea iar timpul pentru pasiunea mea era destul de redus. Simțind nu mai sunt atrasă de job, am decis renunț și aventurez în noul domeniu. Am pornit de jos, angajandu- într-un salon, unde am văzut atât postura de angajat cât și pe cea de angajator. A fost o perioadă de creștere profesională, cursuri de specializare, consilierea clientelor, experiența acumulata și dorință de mai mult. Tot în acea perioadă, am investit în cursuri de dezvoltare personală, care m-au ajutat înțeleg mai bine ceea ce îmi doresc și unde vreau ajung, oferind cu drag informațiile pe care le dețin.

Cum ai luat decizia de a deveni antreprenor? Care este povestea ta?

Anca Oancea: Decizia de a deveni antreprenor a venit cu ușurință în momentul în care am simțit sunt pregătită moral și profesional fiu pe cont propriu, trec la următorul nivel. În ultima perioadă, axasem mai mult pe partea de extensii de gene și, văzând câte posibilități de creștere și de dezvoltare există, am pornit în această aventură. Din nou cursuri de bază, de perfecționare, conferințe, masterclassuri și, cireașa de pe tort : campionatele din domeniu. În 2017, când a fost organizat primul campionat de extensii de gene din Romania, cu 0 experiență, dar cu mare entuziasm, m-am înscris și am mai urcat o treapta, ajungând în prezent trainer, speaker și jurat.

De ce te-ai reorientat către cursuri și extensii de gene? Care sunt  serviciile pe care le oferi?

Anca Oancea: În 2016, când am pășit în lumea extensiilor de gene, acest domeniu era oarecum la început la noi în țară. Cursurile, informațiile și produsele erau puține, cu toate acestea, am decis cunosc și partea mai puțin vizibilă. Desi temătoare la început, am ajuns îndrăgostesc de acest minunat domeniu, care îți oferă foarte multe avantaje : flexibilitate, satisfacții, posibilitatea de a creste profesional, abilitatea de a-ți gestiona timpul liber, de a alege ce vrei.

Din 2020 predau și cursuri, deoarece doresc transmit informațiile acumulate de-a lungul anilor și îi ajut pe cei ce își doresc intre în această lume, treacă cu ușurință peste provocările care apar la început. Îmi amintesc câte întrebări aveam, câte situații noi apăreau iar cei ce își doresc pornească la drum cu mine, vor face față cu succes acestor provocări. Acum, piața abundă de cursuri de extensii de gene, dar din păcate nu toate te pregătesc cu adevărat pornești la drum.

Care a fost traseul business-ului tău și cum te-a influențat pandemia?

Anca Oancea: Anul 2020 a fost unul special pentru mine, atât profesional cât și personal. Desi începuse pandemia, m-am concentrat pe ceea ce îmi doream realizez : am propria academie care ofere cursuri de calitate, constant actualizate și ofer timpul și cunoștiințele mele celor interesați. Acest domeniu nu este atât de simplu pe cât pare din exterior, se dezvoltă constant, apar tehnici și produse noi, iar eu trebuie cunosc toate aceste lucruri pentru a le transmite mai departe.

Așadar, pentru mine pandemia a fost doar un motiv de a vedea diferit lucrurile. Un refresh a tot ceea ce gândeam și posibilități multiple de a vedea lucrurile din alte perspective.

Cărui public te adresezi cu serviciile tale? Descrie putin clientul tau ideal

Anca Oancea: Clientul ideal nu cred există, există în schimb oameni care au anumite nevoi. Dacă vorbim despre cliente, acestea sunt deschise, optimiste, iubitoare de frumos iar prin intermediul serviciilor oferite (cosmetică, make up, extensii de gene) eu nu fac decât le subliniez frumusețea naturală ca ele se simță apreciate, iubite, frumoase.  Studentul ideal este acela care își dorește învețe ceva nou, este dornic se apuce de treabă imediat, este curios, pune întrebări, se implică.

Care sunt provocările cu care te confrunți (sau te-ai confruntat)  ca antreprenor la început de drum în Romania?

Anca Oancea: Cred autoritățile ar trebui sprijine mai mult firmele aflate la început de drum, indiferent de domeniul de activitate, prin consiliere și informații la vedere. În același timp, ideal ar fi se schimbe și gândirea colectivă iar societatea sprijine antreprenorii locali, și bussinessul pornească cu dreptul. Mai multă implicare din partea tuturor.

De ce crezi că au nevoie cel mai mult antreprenorii români aflați la început de drum?

Anca Oancea: De multă încurajare și sprijin, de respect reciproc, de înțelegere și răbdare, de comunicare deschisă. Multă determinare, hotărâre și putere de muncă. De susținere, pentru că orice început este greu, dar nu imposibil.

Care este cea mai mare satisfacție pe care ai avut-o de când ai ales drumul ăsta?

Cea mai mare satisfacție este reușita studentelor mele și zâmbetul clientei la final de procedură. îmi văd fostele cursante cum prind încredere în propriile forțe și își deschid aripile, zboare cât mai sus. Ele sunt cartea mea de vizită, de aceea le consiliez cu drag și după terminarea cursurilor.Zâmbetul clientei este neprețuit, o satisfacție de nedescris și în același timp, dorință de a oferi mai mult.

Te gândești îți extinzi activitatea și la mai mult decât ce faci acum?

Anca Oancea: Da, desigur. Îmi doresc mai mult și sunt conștientă pot. Ideile vin din discuțiile cu posibilele cursante, deoarece întrevăd nevoile sau temerile lor, astfel pot adapta și personaliza orice curs, iar la final, studenta fie pregătită pentru orice situație. Proiecte noi apar și sunt în desfășurare pentru tehnicienii începători sau avansați, pentru a îi stimula și pentru a deveni cea mai bună variantă a lor, dar încă nu dezvălui aceste proiecte. Toate la timpul lor

Care este cel mai mare vis al tău în ceea ce privește business-ul pe care l-ai creat?

Anca Oancea: Îmi doresc creez o comunitate de profesioniști, bine pregătiți, recunoscuți international pentru calitatea serviciilor oferite, creez parteneriate de încredere, pe termen lung. Ajutând la rândul tău pe ceilalți poți evolua.

Ești antreprenor și mamă, cum le împaci pe amândouă?

Anca Oancea: Această întrebare mi se pare destul de delicată și în egala măsură, foarte importantă. Societatea modernă pune prea multă presiune pe femei. fie mame perfecte, tot timpul aranjate; fie antreprenoare dar aibă grija și de casă și de familie; fie mereu cu zâmbetul pe buze, nu ceară ajutor, fie independente, nu obosească niciodată și lista poate continua.

Sunt mamă a 3 minunații și vorbesc din experiență. Cel mai important sfat pe care îl pot da este acela de asumare. Daca cineva își dorește fie mamă full time, bravo ei, daca altcineva își dorește își construiască o carieră, din nou bravo. Indiferent de alegere, fie asumate și nu îi lase pe cei din jur le influențeze. lupte pentru visurile lor și ajungă la acel echilibru, la acea balanță care le încarce cu energie, își atingă scopul. își ofere timp doar pentru ele, se iubească și se prețuiască. Spun toate aceste lucruri pentru mult timp m-am simțit vinovată când alegeam dezvolt profesional, în detrimentul timpului petrecut alături de copii. În timp, mi-am dat seama o mamă fericită înseamnă copii fericiți. Atunci când eu creșteam, și ei se dezvoltau împreună cu mine. Nu conta cât stăteam împreună, ci conta calitatea timpului. Este vorba de dorință și voință

Care ar fi sfatul pe care l-ai da unei mame care cochetează cu antreprenoriatul, dar nu are curajul de a porni?

Nu cred pot da sfaturi, fară cunosc un pic situația . Dar pot spune ce am făcut eu : am cerut ajutor atunci când aveam nevoie, m-am înconjurat de oameni frumoși, optimiști care au văzut în mine potențialul! Am început fiu din ce în ce mai organizată, ca la final de zi, când trag linie, fiu împăcată am realizat ce mi-am propus iar copiii nu mi-au simțit lipsa . fiu prezenta în tot ceea ce fac și fac cu bucurie.

Pe acest subiect, chiar am creat un webinar de motivare, pentru tehnicienii de extensii de gene. Ca femei, avem mai multe roluri și datoria noastră este le jucam cât mai bine, indiferent de situație.De aceea, îmi doresc înțeleagă nu sunt singure, nimic nu este imposibil, nu își piardă motivarea și concentrarea. În toate cursurile ating cât pot de mult și latura de dezvoltare personala, pentru a fi cât mai complexe.

De aceea, ofer cu mare drag un cod de reducere pentru cititoarele tale, care doresc urmeze un curs de baza de extensii de gene : ioana35 și care le aduc un discount de 35% din prețul cursului.

Citește și

Gabriela Nechita: Cosmetice naturiste și cabinet „la țară”

Adina Todea le ajută pe femei să fie mai productive în business

Alina Gavrilă, fondatoarea Etajul designerilor români

Vavaly Art, bijuterii din perle create cu mult suflet

Geanina Studencu îi învață pe copii muzica prin joacă

Monica, Roxana și povestea colorată KnitsAmore

Antreprenor Creativ. Fleurane și povestea cu parfum de lavandă

Antreprenor Creativ. Andreea Paraschiv și BuzduBijoux, bijuterii cu poveste

Antreprenor Creativ. Cristina Maria Cojocariu, bijuterii energetice şi mult mai mult

Antreprenor Creativ. Art Inspir, cadouri inspirate și dedicate

Antreprenor Creativ. Astrid Deco, minuni gravate cu inima

Antreprenor Creativ. Claudia Groza Lazăr și poveștile personalizate

Antreprenor Creativ. Loredana Hurley și Prăvălie de bucurie

Antreprenor Creativ. Diana Udrea și Plicul Creativ 

Antreprenor Creativ. Andreea Paraschiv și BuzduBijoux, bijuterii de poveste

Antreprenor Creativ. Mihaela Zah a imaginat împreună cu fetele ei lumea minunată Elijoy

Antreprenor Creativ. Alina Augustin, creatoarea măsuțelor cu poveste

Dacă vă plac articolele mele, vă invit să daţi like paginii de Facebook, pentru a fi la curent cu toate noutăţile.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


Copyright Ioana Marinescu Sima 2020 | Branding & Website realizat de Ama Mihaescu CREATIVE STUDIO 

Scroll To Top