Săptămâna trecută, am mers alături de Ana la avanpremiera spectacolului Alice în Țara Minunilor, premiera de balet a primăverii la Opera Comică pentru Copii. Ana a avut șansa să participe din nou la programul Micii Jurnaliști OCC și astfel a putut să meargă într-un tur ceva mai special În spatele cortinei, unde s-a întâlnit cu protagoniștii spectacolului. La final, a participat alături de ceilalți mini-jurnaliști la o conferință de presă, unde regizorul spectacolului, doamna Corina Dumitrescu și o parte a artiștilor au răspuns răbdători la întrebările micilor curioși.

Am rugat-o pe Ana să îmi spună ce a impresionat-o la spectacol și de ce părinții ar trebui să îi ducă pe copii la Alice în Țara Minunilor
Cel mai mult și mai mult Anei i-a plăcut construcția personajului Regina de Cupă. Am observat că oricum copiii au o înclinație către personajele negative, nu am înțeles exact de ce, probabil este vorba de atracția pentru lucrurile interzise. Dincolo de asta, Ana o iubește pe interpreta Andreea Soare, alături de care au lucrat la coregrafia pentru Sunetul Muzicii. I-a plăcut foarte mult să o vadă într-un rol de interpretare, în care partea de dans a fost surclasată de mimică și gestică.

Alt lucru care a impresionat-o pe Ana a fost modul în care se trece de la o scenă la alta, felul în care își fac apariția în scenă personajele și cum se armonizează baletul cu muzica și proiecțiile.
Efectele speciale și decorul joacă un rol important în spectacol și ajută la crearea ideii de „lipsă a logicii”, dar și la susținerea firului narativ. Chiar mă întrebam cum o să se realizeze efectele de mărire și micșorare a lui Alice. Ei bine, scenograful Vladimir Turturică a reușit asta foarte bine prin construcția elementelor de decor.
De ce ar trebui părinții să îi ducă pe copii la spectacolul Alice în Țara Minunilor?
Eu cred că spectacolul acesta, dar și altele de la Opera Comică pentru Copii îi ajută pe copii să își dezvolte imaginația. Personajul Alice o să le dea mai mult curaj, pentru că dacă ea a reușit să scape din tărâmul acela, totul e posibil. Alice în Țara Minunilor este o poveste tare frumoasă, decorurile sunt superbe, costumele la fel, sunt niște efecte speciale care m-au uimit. Nu e foarte important dacă nu înțelegi totul, pentru că poți să mergi acasă și să citești sau să recitești povestea și atunci o să fie foarte clar. Știam eu că Alice a una din poveștile mele preferate, totul e așa anapoda că nici nu mai știi ce e vis și ce e realitate și ajungi parcă să trăiești și tu în vis.
Așa vede un copil de 10 ani spectacolul Alice în Țara Minunilor de la Opera Comică pentru Copii. Mama copilului vă transmite că, dacă nu sunteți un mare fan al poveștii (așa ca mine :-)), aveți șanse mari să înceapă să vă placă aventurile încurcate și personajele aparent fără sens din Alice.
Spectacolul-premieră se joacă până pe data de 17 martie, iar bilete găsiți aici.
Citește și
Cele mai bine vândute spectacole din 2018 de la OCC se joacă și în 2019
Felicia Filip – Părintele este, nu o dată, cel educat de copil
Maestrul Cristian Mihăilescu: Pentru un regizor, să lucreze pentru copii este o școală redutabilă
Dacă vă plac articolele Pisicii, vă invit să daţi like paginii de Facebook, pentru a fi la curent cu toate noutățile.