În recenta și extrem de binevenita vacanță de 1 Mai, pe care am petrecut-o la Brașov, am ales pentru prima data serviciile Airbnb, site-ul de închirieri apartamente și case care a început să capete notorietate și la noi. Recunosc că am mai cochetat cu el și când am căutat cazare pentru Paris, dar până la urmă lucrurile s-au legat altfel și nu a mai fost nevoie.
Am revenit acum la serviciile Airbnb pentru că aveam nevoie de cazare centrală la un preț rezonabil
Am mers la Brașov cu dublu interes – concursul de interpretare la care urma să participe Ana, primul pe anul ăsta și mini-vacanța de 1 Mai, pe care ne-o doream relaxantă și odihnitoare. Prima opțiune de cazare ar fi fost o pensiune undeva la marginea orașului, unde să ne bucurăm de aerul curat și eventual de o curte generoasă. Eram însă departe de locul unde se desfășura concursul și parcă ideea de a mă fâțâi cu mașina pe drumuri nu îmi surâdea deloc. Așa că am optat pentru varianta de a sta în buricul târgului, unde să simțim freamătul și farmecul orașului.
Am început să caut cazare pe Airbnb și am eliminat din start variantele aflate la depărtare de centru și cele care îmi depășeau bugetul alocat. Am avut norocul să găsesc ceva chiar în Brașovul istoric. Central, credeam noi, ultra central aveam să descoperim. Ne-au plăcut și pozele – era o cameră spațioasă, luminoasă, plăcut decorată, utilată cu tot ce îi trebuia și la un preț bun – am plătit puțin peste 400 de lei pentru 3 nopți de cazare.
Am luat legătura cu gazda, care ne-a inspirat încredere și am procedat la formalitățile de rezervare. Am găsit multă înțelegere și am comunicat excelent
Când am ajuns, am avut plăcuta surpriză să constatăm că locuința arăta chiar mai bine ca în poze, totul era extrem de curat, camera foarte bine compartimentată, iar poziționarea ne-a cucerit cu totul. Eram la doi pași la propriu de Piața Sfatului. Ne-am plimbat fascinați pe străduțe pe care le-am descoperit pentru prima dată, deși am vizitat Brașovul de multe ori, am folosit mașina de la foarte puțin spre deloc și am vibrat la unison cu orașul, aflat în plină sărbătoare de Zilele Orașului. Pentru noi, prima experiență cu serviciile Airbnb a fost la superlativ.
Ca orice, Airbnb are avantaje și dezavantaje
Avantaje – multitudine de opțiuni pentru toate gusturile și bugetele. Posibilitatea de a închiria o casă complet utilată, ceea ce este extrem de util, mai ales dacă călătorești cu un copil mic sau vrei să te poți gospodări singur. Noi ne-am pregătit doar micul dejun în casă, dar a fost tare bine că am avut opțiunea asta. Tot aici aș trece și flexibilitatea – îi poți comunica gazdei nevoile tale, poți stabili ora de venire și plecare, nu depinzi de o oră fixă de check-out. Casa în care am stat noi era dotată cu absolut otice ți-ai putea dori – de la prăjitor de pâine, cuptor cu microunde, până la mașină de spălat rufe și DVD player.
La dezavantaje, principalul ar fi că trebuie să achiți integral șederea, în 24 de ore de la confirmarea rezervării. Un altul ar fi că nu poți ști peste cine dai. Având în vedere totuși că cei care închiriază sunt verificați și clienții pot lăsa review-uri pe site, cred că acest risc este destul de redus. Nu aș trece asta la dezavantaje, dar pentru unii poate fi deranjantă responsabilitatea de a lăsa curat și ordonat după tine, aproape la fel cum ai găsit. Mie mi se pare de bun simț. Nici la hotel nu las ca la vandali în urma mea, dar na, mă gândesc că poate pentru unii vacanță înseamnă să nu mai aibă deloc grija curățeniei și ordinii.
Una peste alta, noi am fost foarte mulțumiți de serviciile Airbnb
Voi ați apelat vreodată la site-ul ăsta? Care a fost experiența voastră?
Citește și
Locuri de văzut în România. Canionul 7 scări
Locuri de văzut în România. Cetatea Alba-Iulia Carolina
Locuri de văzut în România. Peștera Muierilor
Locuri de văzut în România. Peștera Dâmbovicioara
Destinații de o zi aproape de București. Cetatea Poenari
Destinații de o zi aproape de București. Conacul Golești
Destinații de o zi aproape de București. Salina Slănic
Dacă vă plac articolele Pisicii, vă invit să daţi like paginii de Facebook, pentru a fi la curent cu toate noutăţile.
Eu chiar căutam ceva pentru luna viitoare pentru Sicilia. Ma bucur ca a fost in regula, am prins curaj.
Incercata anul trecut, a fost minunat.https://www.airbnb.co.uk/rooms/6298196?guests=12&adults=12&location=Syracuse%2C%20Italy
Minunat, multumesc!
Da da, si eu am prins si pentru in afara tarii
Buna! Eu am rezervat pentru august in Barcelona si da, a trebuit sa platim in momentul rezervarii toata suma. Am citit atunci ca banii raman la Airbnb iar cel care inchiriaza ii primeste abia in a doua zi de cazare daca e totul ok…nu stiu cum verifica airbnb daca totul e ok. Voi ati fost sunati sau a luat legatura cineva de la airbnb cu voi dupa ce v-ati cazat?
Draga mea,
Da, asa am inteles si eu ca se procedeaza. Nu, nu ne-a contactat nimeni, dar banuiesc ca acel ok se refera la faptul ca nu sunt plangeri nici din partea turistilor, nici din partea gazdei. Daca odata ajunsi la detinatie constati ca lucrurile nu stau ca in prezentare, contactezi Airbnb-ul si sesizezi. Nu cunosc procedura completa, dar sper sa nu fie cazul 🙂 Drum bun si petrecere frumoasa la Barcelona! Si eu caut pentru Roma sau Praga, tot august.
Cat am stat in Franta am folosit intensiv Airbnb. Am putut vizita astfel aproape toata Bourgogne si am fost de doua ori la Lille pentru niste formari profesionale. De fiecare data am mers cu familia si am inchiriat locuinte complet utilate ca sa ne putem gospodari dupa cum dorim. Personal, recomand Airbnb. Poti citi comentariile celor care au mai stat la o anumita gazda si poti vorbi cu gazdele inainte sa rezervi ca sa-ti formezi o parere despre ce fel de oameni sunt. Nu am avut niciodata neplaceri, cel putin pana acum si voi mai calatori astfel si pe viitor.
Super, Roxana! E bine de stiut ca serviciul este de incredere si in strainatate.
Super articolul! Si prietena mea din Bruxelles inchiriaza prin airbnb si e super multumita. Vom apela si noi la el in excursiile noastre prelungite cu bb mic (automat ai nevoie de aparate de gatit si masina de spalat).
Exact, pentru bebe mi se pare ideal: Va pupam!
A ști peste ce dai e esențial 🙂 🙂 🙂
Da, este, dar sa stii ca nu mai sunt asa neincrezatoare. Adica tind sa cred ca in 90% din cazui, pozele de prezentare si descrierile gazdei corespund cu realitatea
Am folosit in Sardinia. Recomand!
Super, multumesc de confirmare!
Noi ne-am cazat la Berlin prin Airbnb (eu cu soțul, într-o escapadă de weekend anul trecut) și a fost exact ca în pozele din prezentarea de pe site, chiar peste așteptări de drăguță gazda, o vietnameză mutată cu mama ei în Germania acum vreo 8 ani.
Super! Ma bucur mult!
Vreau și eu să încerc pentru Paris,aveam o teamă, până acum am folosit doar booking,. Dacă cineva are o sugestie din ce ați încercat,m-ar ajuta.
Pentru Paris nu stiu, dar toti cunoscutii mei care au testat airbnb pt diferite orase au fost multumiti. Nu am auzit pareri neative. Mult succes!
Buna! M-ar interesa si pe mine o informatie. Care ar fi comisionul bancii (aproximativ) in momentul in care cei de la Airbnb iti retrag banii de pe card? N-am folosit niciodata aceasta metoda, dar am inteles ca bancile practica niste comisioane mari, ascunse in conversia valutara pentru moneda respectiva necesara (eu avand cont in lei). Va multumesc frumos!
Cred ca depinde mult de banca. Nu imi amintesc sa mi se fi parut ceva exorbitant, nu mai tin minte exact cat a fost exact comisionul si ce diferenta a fost fata de schimbul de la banca, dar nu prea cred ca ai alta varianta. Mie de exemplu la Money Gram mi se pare groaznic, la transfer de bani, am dat vreo 20 de euro in plus doar pe comision, iar daca plateam prin banca era si mai mult. Aici nu mi s-a parut atat de mare