Now Reading
Am făcut prima dată pâine de casă. M-am încumetat și a doua oară

Am făcut prima dată pâine de casă. M-am încumetat și a doua oară

pâine de casă

Am avut câțiva ani buni mașină de făcut pâine. Ne-am luat atunci când a apărut și era la modă, am folosit-o intens o perioadă, apoi i-am aruncat fără să vreau cuțitul la gunoi și o vreme ne-am liniștit. Dar nu ne trecuse, așa că am mers la reprezentanță, am cumpărat  alt cuțit și am luat-o de la capăt. Până când ne-am dat seama că mai mult aruncam decât mâncam. Ieșea prea multă, prea densă, dura prea mult, așa că am împachetat frumos mașina și am suit-o undeva pe un dulap.  De Sărbători, am fost la prietenii noștri și de când am intrat în casă m-a izbit un miros „leșinător”, în sens bun, evident. Pâine de casă. Fără mașină, fără frământat. Asta-i de mine, zic și iau rețeta.

Nu mi-am imaginat că o să și fac, dar cum am stat mult în casă la final de an (și la început, din păcate) am băgat chiar două ture. Am zbârcit câte ceva la fiecare, dar audiența zice că e bună și să mai fac. Deocamdată m-am oprit, că aș vrea să scap de cele 5kg+ adunate într-un an, dar mă gândesc să vă dau și vouă rețeta, că e ușor de făcut și iese bună de tot.

Pâine de casă fără frământare

Ingrediente și mod de preparare

1 pachet de drojdie

1 linguriță de zahăr

120 ml apă

60 gr făină

Se amestecă toate ingredientele – eu am amestecat cu mixerul și se lasă 15-20 de minute.  Să nu vă așteptați să crească, la mine cel puțin nu a crescut.

Se adaugă:

4 linguri de ulei

1 lingură de sare

250 ml de apă

420 gr de făină

Semințe, dacă vreți. Eu am pus mix de semințe de la Solaris, dar e unul foarte bun și la Lidl

Se amestecă toate – am amestecat cu mâna, că e prea dens aluatul și se pun în tavă. Se lasă 10 minute.

Se folosește o tavă de chec, dar să nu fie foarte întinsă/mare. Eu la prima tură am folosit o tavă prea mare și s-a lățit compoziția și nu a crescut aproape deloc.

Se coace la cuptor 20 de minte la foc maxim, apoi se scade temperatura la 200 de grade și se mai lasă 30 de minute.

Coaja iese destul de crocantă, o puteți înveli într-un prosop umed când o scoateți din cuptor, dacă vreți să se înmoaie.

Eu a doua oară am dublat cantitățile și am folosit și o tavă mai mică, dar cred că totuși a ieșit prea mare sau poate am tăiat-o noi prea caldă, dar s-a încruzit puțin în partea de jos. Așa că cel mai bine e să faceți într-o formă mică sau dacă dublați cantitățile, să folosiți o tavă mai mare și să aveți răbdare :-). La gust e bună oricum.

Poftă bună!

Citește și

Paste italiene ca la mama lor

Kebap turcesc autentic, o rețetă surprinzătoare

Gătitul în familie. Cum îi implicăm pe copii + 2 rețete yummy

Am făcut Cușma lui Guguță, varianta îmbunătățită

Cheescake ușor și rapid, prăjitura perfectă de week-end

Tremurici, desertul copilăriei mele

Rețetă de chec cu lămâie ca la bunica

Cornulețe fragede. Rețeta copilăriei

Dacă vă plac articolele Pisicii, vă invit să daţi like paginii de Facebook, pentru a fi la curent cu toate noutăţile.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


Copyright Ioana Marinescu Sima 2020 | Branding & Website realizat de Ama Mihaescu CREATIVE STUDIO 

Scroll To Top