Now Reading
Te-ajută cu ceva să-njuri pe Facebook? Acum te simți mai bine?

Te-ajută cu ceva să-njuri pe Facebook? Acum te simți mai bine?

înjuri pe Facebook

Circulă pe Facebook povestea cu vloggerița care a căutat un barter unde nu trebuia și s-a pricopsit cu o frumusețe de scandal media, de cred că va prefera să se cazeze la cort toată viața de-acum înainte. La fiecare postare în care se dezbate treaba asta, curge veninul mai ceva ca laptele și mierea din povești. Bine le face, ai dracului de pișcotari, să se învețe minte, să pună mâna să muncească, nu să vrea mocangeală. Doamne și domni respectabili își suflecă educația și trimit către biata fată carne să-i umple toată casa. Răutatea o să salveze lumea de profitori.

Într-un grup de Facebook, se sare la jugulara unei bloggerițe din valul „nou”, care a îndrăznit să propună unei autoare de blog cu vechime să scrie un articol în calitate de invitat pe blogul ei. E o practică între blogeri, nu place tuturor, dar de aici și până la a porni un masacru on-line e cale lungă. Dar probabil oamenii devin mai buni dacă sunt înjurați în public sau ceva.

Într-o conversație publică, o persoană e ridiculizată pentru o campanie pe care a pornit-o, ba chiar e trasă la răspundere în legătură cu legitimitatea sa pe subiect.

Postez anul trecut o fotografie cu un leu, de la un parc zoologic din Franța. În 5 minute primesc un comentariu de genul „bine că tu ești în vacanță și pui poze cu animale chinuite”. Ce dacă grădina era creată după standarde europene, cu spații mari, cu vegetație specifică zonelor din care provin animalele, iar leii cu pricina se plimbau în voie? Nicio ocazie fără să dăm peste nas cuiva. Răutatea și cinismul salvează animalele din captivitate.

E deja banal să ne luăm beregata în on-line

În grupurile de mame, la fiecare 5 secunde, o femeie e pusă la zid. Nu alăptezi? Ești o inconștientă! Ai plecat fără copil de acasă? Denaturato, o să facă anxietate de separare! Cum, i-ai dat șnițel? Huooo, cancer scrie pe el, criminalo!

La orice postare despre homosexualitate, religie, sex sau politică, se dezlănțuie Apocalipsa. Se aruncă apelative de toate felurile, morți, răniți, neamuri demult uitate. Se varsă frustrări, se smulg capete.  În spatele ecranului, poți să fii oricine. Mai puțin diplomat, mai puțin atent, mai puțin civilizat, mai puțin om.

A ajuns sport național să înjuri pe Facebook

Te-a enervat bărbatu? Bagi o înjurătură la poza uneia care postează trandafirii primiți de la consort. A dracului, ea chiar nu se gândește că florile alea au fost smulse din pământ cu brutalitate și lăsate fără viață?

Te-a scos ăla micu din pepeni că nu vrea să-și facă lecțiile și vecina tocmai a postat diploma lu fii-sa de la Comper. Păi tu nu știi, dragă, că nu sunt bune competițiile, o să rămână copilul marcat pe viață, treaba ta. 

Îți merge rău la job? Intri să mai verifici o bârfă două, mai înjuri pe Facebook, poate te răcorești și tu.

Nimic nu merge bine în viața ta? Te-ai uitat vreodată la energia pe care o emani în jur? La atitudinea pe care o ai în discuțiile on-line, la magazin, la coadă la poștă? La cum reacționezi când vezi un copil, un cățel, o floare?

Chiar te simți bine când arunci cu vorbe grele și remarci sarcastice? Când prima reacție a ta e critica și simți mereu nevoia să dai peste nas cuiva? Ai înjurat vreo doi din listă, ai stricat ziua unei femei, e viața ta  mai bună acum?

Citește și

De la bărbat citire. Mamele nu mai sunt ce-au fost

Nu sunt femeia bărbat și nici nu vreau să fiu

Uneori, o mamă are nevoie doar de Mulțumesc!

Dacă vă plac articolele Pisicii, vă invit să daţi like paginii de Facebook, pentru a fi la curent cu toate noutățile.

Sursa foto – Freepik.com

View Comments (5)
 • Cât de real, Ioana! E mai uşor să uiți că eşti om şi trăieşti printre oameni decât să conştientizezi cât rău poți face cu un comentariu plin de venin.
  Felicitări! Rămâi la fel de OM oricâte răutăți gratuite se vor îndrepta spre tine, că vor fi, ştim amândouă asta!

 • Complet adevărat! Grupurile de mame sunt locuri de vărsat frustrările.
  Mi s-a întâmplat în mai multe grupuri sa pun întrebări și sa fiu judecata de străini. Ma gândesc poate nu au nimic de făcut cu viata lor.
  Cum am intrat în grup asa am și ieșit, rapid și cu un gust amar pentru ca unele mame pot arunca cu atâta răutate gratuita.

  Problema e ca fiind la început și cu un bebe mic, vulnerabila.. Cauți sfaturi.
  Dar grupurile de mame sunt cele mai contraindicate locuri unde poți pune întrebari.
  În consecință m-am întors spre cărți și reviste de bebe pentru a găsi răspunsuri la întrebările mele.
  Dacă doresc sa fiu judecata găsesc ușor binevoitori care sa o facă

  Numai bine!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published.


Copyright Ioana Marinescu Sima 2020 | Branding & Website realizat de Ama Mihaescu CREATIVE STUDIO 

Scroll To Top