Now Reading
Activități on-line pentru copii în perioada de izolare. Cum s-au organizat principalii entertaineri pentru situația de criză

Activități on-line pentru copii în perioada de izolare. Cum s-au organizat principalii entertaineri pentru situația de criză

 

Deja nu mai e o noutate pentru nimeni că, cel puțin deocamdată, pe termen nedeterminat, copiii, cu părinți sau fără, în funcție de posibilități, stau acasă. Unii învață de acasă – în special cei din sistemul privat – o să povestesc și eu zilele acestea experiența noastră, alții se organizează cum pot, cert este că e o perioadă dificilă pentru toată lumea, mai ales că nu prea știm ce ne așteaptă mâine. Ce m-a surprins pe mine tare plăcut este modul în care cei care organizează activități pentru copii s-au mobilizat să facă față acestei situații, nedorită de nimeni. Deși afectați, entertainerii care lucrează cu și pentru copii, au găsit modalități creative să păstreze legătura cu publicul lor și să le ofere activități alternative pentru perioada asta nu prea veselă.

Am făcut o listă cu principalii „actori” din industria pentru copii care s-au organizat rapid și au gândit alternative on-line pentru publicul lor

Spectacole și activități on-line de la Opera Comică pentru Copii

Începând de weekendul trecut, Opera Comică pentru Copii transmite live pe Facebook toate spectacolele programate, la toate cele trei săli – Sala Mare, Salonul Mozart și Sala Undergrant. Pe data de 21 martie se va transmite live premiera baletului Scufița Roșie, un spectacol extrem de așteptat de micii spectatori. În afara spectacolelor, OCC transmite și alte materiale menite să îi destindă și să îi amuze pe copii. Astfel, dimineața de la ora 10.00 se transmite „Ne jucăm la OCC”, unde sunt prezentate jocuri de la Magazinul OCC, cu demonstrații live de cum se joacă. De la ora 16.00 fanii pot intra în culisele OCC, unde se întâlnesc cu actorii lor preferați, află secrete din cabina de machiaj, de la costume, din regia de sunet și scenă și multe altele. La ora 17.00 se difuzează un material de tip „Making of ”, adică tot un fel de secrete ale celor mai îndrăgite producții ale Operei Comice. La ora 20.00 este timpul pentru ,,Zâmbete la OCC”, un interviu la dublu cu artiștii Operei, în care aceștia dezvăluie tot felul de lucruri neștiute despre ei.

În afară de spectacole, Opera Comică pentru Copii transmite live și atelierele, care aveau loc în mod normal de luni până sâmbătă, astfel încât copiii să nu rămână în urmă cu noțiunile predate de profesorii care își susțin acum lecțiile on-line.

Itsy Bitsy a demarat campania “Conectează-te sănătos cu prietenii tăi”

Cu ajutorul supereroilor Itsy Bitsy, zeci de mii de copii trimit mesaje prietenilor, fac dedicații muzicale, recomandă filme, jocuri, cărţi, muzică, vorbesc despre moduri în care au grijă de corpul lor în această perioadă şi despre cum poți să fii bine, chiar dacă stai acasă. Programele radio antrenează, binedispun şi sunt accesibile oricărui român prin aplicația gratuită ITSY BITSY FM. Copiii sunt așteptați cu 6 ore de interactivitate pe zi, alături de supereroii Itsy Bitsy, în emisiunile în direct de la 7:00 la 9:00 şi de la 16:00 la 20:00, iar părinții au în restul programului muzică bună şi infotainment.

Gașca Zurli se mută la TV și în on-line

Deși au fost nevoiți să anuleze foarte multe spectacole programate în acestă perioadă, cei din Gașca Zurli nu stau departe de fanii lor. În perioada următoare, Gașca Zurli va avea două intervenții live pe zi. Prima va fi dimineața, în emisiunea Neatza cu Răzvan și Dani de la Antena 1, iar cea de-a doua intervenție va fi seara, de la 17.30, live pe pagina de Facebook Gașca Zurli, dar și pe canalul de YouTube Zurli.

Mirela Retegan, Fetița Zurli și celelalte personaje au pregătit o mulțime de materiale educative prin care îi vor învăța pe cei mici despre importanța igienei, despre spălatul pe mâini, despre cum avem grijă de noi mai ales în perioada aceasta. Copiii vor învăța prin joacă despre noțiunile de igienă și prevenție. Ei se vor bucura de câte două jocuri noi pe zi, unul la Neatza și unul în live-urile de pe contul de facebook Gașca Zurli și Youtube, de cântece noi, vor primi provocări de la personaje și vor putea participa la concursuri cu premii.

BluParty organizează întâlniri gratuite între copii și personajele preferate

Zilele acestea echipa BluParty oferă gratuit zâmbete și fericire copiilor care stau acasă. Părinții pot contacta echipa BluParty și pot programa întâlniri între copii și personajele lor preferate. Întâlnirile se realizează prin video call și sunt gratuite!

Teatrul Țăndărică și-a mutat spectacolele on-line

Pe pagina lor de Facebook sunt anunțate spectacolele care se pot viziona și orele.

Cantus Mundi organizează campania on-line Cântă cu mine și încurajează igiena prin joacă

Corul Madrigal și Cantus Mundi vin în sprijinul membrilor comunității prin punerea în practică a unui program online de educație și activități care să permită interacțiunea pe canalele web www.madrigal.ro și www.cantusmudi.com, platforma online Cantus Mundi, și canalele de social media – conturile de Facebook și Instagram ale Madrigal și Cantus Mundi.

Specialiștii Madrigal și Cantus Mundi vor oferi dirijorilor de coruri, precum și copiilor înscriși în coruri ateliere online de învățare, jocuri muzicale, repetiții și concursuri de cânt coral, astfel încât să fie menținută legătura cu copiii. Pe pagina Cantus Mundi sunt disponibile deja exerciții de încălzire vocală, dar și filmulețe realizate de copii, care, cântând promovează regulile de igienă și încurajează respectarea lor.

E-Motion Educational Center propune zilnic activități și jocuri ce pot fi realizate acasă sau împreună cu familia

Șoseta împachetată, Pictionary, Fortăreața, Domino improvizat sunt doar câteva din jocurile propuse. Sunt distractive și pot fi jucate de întreaga familie, în aceste zile în care orice idee ajută, mai ales cele care îi distrează pe copii și îi ajută pe părinți cu idei creative.

O mămică a scris pe blogul ei o poveste, creată pentru proprii copii despre igienă și cum ne putem proteja cât mai bine – găsiți povestea aici.

Dacă mai știți și alte instituții care au trecut activitățile pentru copii în mediul on-line, aștept informații de la voi pentru a completa artiolul.

Să fim sănătoși și în siguranță!

Citește și

Ce facem cu copiii în casă? Activități distractive pentru copii mari și mici

Activități pentru copii. Mini colecție cu idei de jocuri noi

Jocuri din copilăria părinților, de jucat alături de copii

5 jocuri care dezvoltă inteligența emoțională a copilului

Dacă vă plac articolele Pisicii, vă invit să daţi like paginii de Facebook, pentru a fi la curent cu toate noutățile.

Sursa foto – Freepik.com

 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


Copyright Ioana Marinescu Sima 2020 | Branding & Website realizat de Ama Mihaescu CREATIVE STUDIO 

Scroll To Top