Săptămâna trecută am experimentat trei reţete rapide de toamnă, care pot alcătui chiar o masă, pentru că sunt o supă, o salată și un desert. Se pregătesc uşor și sunt super sănătoase
Rețete rapide de toamnă. Supă cremă de ardei copţi
Este o reţetă de la Chişinău, pe care am experimentat-o de cum am văzut-o pe wall-ul de Facebook al lui Fifi. Nu am cantităţi, eu am pus ingredientele după ochi şi după cum am avut
Ingrediente – ardei capia (aprox 1,5 kg); Ceapă (2 cepe măricele) + ulei pentru călit; Morcovi (1 pungă de baby morcovi congelaţi sau 1/2 kg de morcovi proaspeţi; Sare după gust
Mod de preparare – se coc ardeii (eu i-am copt în cuptor, chiar pe tava lui), apoi se curăţă de piele şi seminţe. Ceapa se toacă mărunt şi se căleşte – eu am pus ulei în tigaie, am călit-o puţin până s-a înmuiat uşor, apoi am adăugat apă şi am lăsat-o la fiert. Morcovii se fierb separat. Nu se scurg, apa în care au fiert se va folosi pentru subţiatul supei. După ce sunt fierte, respectiv coapte toate ingredientele, se pun peste morcovii din cratiţă şi se pasează cu blenderul. Dacă supa este prea consistentă, se adaugă apă fiartă. Se sărează după gust. Eu am adăugat în farfurie un mix de seminţe. Dacă preferaţi crutoanele, vă recomand să le faceţi în casă. La noi în casă reţeta e patentată de Pisic. Se taie pâinea cubuleţe, se pune câteva minute la sandwich maker (în cuptor mi-e teamă că se usucă prea tare), apoi se scot, se adaugă puţin ulei de măsline, oregano uscat şi sare şi se amestecă.
Sunt o bunătate, ambii pisoi s-au lins pe bot 🙂
Rețete rapide de toamnă. Salată de rucola cu somon
Culeasă din aceeaşi sursă şi adaptată de mine :-). Este o reţetă versatilă, ca toate salatele, în sensul că poţi scoate, adăuga sau înlocui ingrediente după preferinţe sau după ce ai în casă.
Ingrediente: rucola (sau salată iceberg, merge şi cu ea), somon (originalul e cu somon proaspăt gătit, eu am pus somon afumat), portocală, avocado, felii de parmezan, seminţe (eu am pus mix – floarea soarelui, dovleac, chia), ulei de măsline, sare.
Mod de preparare – se taie portocala şi avocado-ul cuburi, somonul fâşii subţiri, se amestecă cu salata şi se adaugă uleiul, sarea, seminţele. Este delicioasă, mai ales pentru cei care iubesc amestecul dintre gustul dulce şi cel sărat sau acrişor.
Rețete rapide de toamnă. Dovleac copt cu miere şi nuci
De când s-a făcut frig afară poftesc de nu mai pot la dovleac. Am reuşit până la urmă să îmi iau o felie mare din piaţă şi am trecut la treabă.
Ingrediente: dovleac special de copt (diferit de cel de plăcintă sau de cel pentru scobit, este mai cărnos şi mai zemos), miere – eu am ales miere Les Confitures de Sophie, din sursă sigură şi naturală, făcută de prietenii mei :-), nuci, de preferat noi, sunt f fragede şi dulci.
Mod de preparare – se spală dovleacul, se taie, se curăţă de seminţe şi se bagă la cuptor. Se coace cam într-o oră şi jumătate, chiar două. Trebuie să fie moale când îl străpungeţi cu furculița. După ce este copt, se toarnă peste el miere şi nucă sfărâmată. Este un deliciu, până şi Ana a mâncat, deşi nu mă aştepatam, este destul de reticentă la lucruri noi.
Nu sunt reţete complicate, de regulă nu prea am timp să fac lucruri elaborate, dar îmi place să testez ceva la care am poftit şi să încerc reţete noi. Am mai făcut în ultima vreme o prăjitură cu prune de vis, voi repeta reţeta şi o voi împărtăşi cu voi.
Voi ce reţete inspirate din bogăţia toamnei aveţi?
Citește și
Gătitul în familie. Cum îi implici pe copii? Bonus, 2 rețete yummy
Gustări sănătoase. 5 moduri de a-ți împrieteni copilul cu ele
Idei de week-end. 2 rețete simple și gustoase
Dacă vă plac articolele Pisicii, vă invit să daţi like paginii de Facebook, pentru a fi la curent cu toate noutăţile.