Now Reading
20 de filme artistice de văzut în familie

20 de filme artistice de văzut în familie

filme artistice pentru întreaga familie

 

Când vremea e mohorâtă, copiii plictisiți sau părinții prea obosiți, un film bun vizionat în familie poate face minuni. Una din plăcerile Anei este să ne uităm la filme împreună. Până acum ceva vreme erau exclusiv filme de desene animate, dar de curând au început să prindă teren filmele artistice. Am făcut o listă de filme artistice pentru întreaga familie, fie clasice, fie moderne. O parte sunt deja în topul preferințelor noastre, altele sunt pe lista „de văzut”.

Filme artistice pentru întreaga familie

Sunetul muzicii

Este unul din filmele mele preferate, îl ador pur și simplu! De oricâte ori aș revedea-o, povestea familiei Von Trapp îmi va aduce mereu zâmbetul pe buze și, ocazional, lacrimi în ochi. Este un film realizat în 1956 și pentru că durează destul de mult, aproape 3 ore, poate fi împărțit în două serii de vizionare.

Mary Poppins

O altă capodoperă clasică, povestea minunatei dădace care zboară cu umbrela prin văzduh va fi pe placul copiilor, dar va readuce și adulților amintiri frumoase.

Vrăjitorul din Oz

Filmul clasic din 1939, cu Judy Garland în rolul micuței Dorothy, plecată în aventura vieții sale, alături de Omul de tinichea, Sperietoare și celelalte personaje de poveste.

Miracolul de pe strada 34

Filmul are două ecranizări, una din 1947 și o alta din 1994 și este o poveste frumoasă de Crăciun, Moș Crăciun și spiritul adevărat al sărbătorilor.

O poveste de Crăciun

Realizat în 1983. Acțiunea se petrece în 1940 și spune povestea unui băiețel care își dorește cadou de la Moș Crăciun o pușcă roșie, iar această dorință, de care toți, inclusiv Moș Crăciun se feresc, îi aduce o mulțime de peripeții.

Willie Wonka și fabrica de ciocolată

Filmul din 1971 a fost ecranizat din nou în 2005 sub titlul Charlie și fabrica de ciocolată, cu Johnny Deep în rolul principal. Ambele filme prezintă aventura micuțului Charlie în fantastica lume din fabrica de ciocolată Wonka.

Annie

Există trei variante ale acestui musical, una realizată în 1982, una în 1999 și, cea mai recentă în 2014. Toate trei înfățișează povestea unei micuțe orfane, aflate în căutarea unei familii și peripețiile prin care trece ea. Varianta din 2014 ne aduce o Annie de culoare, care este luată acasă de un afacerist candidat la primăria orașului, din dorința de a atrage alegători. În mod clasic, micuța îi va cuceri inima și îi va schimba viața cu totul. Filmul e plin de cântece și coregrafii extrem de frumoase.

Veronica

Filmul românesc realizat în 1972 a fost pentru mulți dintre noi unul din filmele copilăriei. Cu siguranță povestea muzicală a micuței orfane înconjurată de personaje de basm îi va fermeca pe cei mici. Mai există și varianta de continuare Veronica se întoarce.

Maria Mirabela

Acesta e chiar filmul copilăriei mele, fiind realizat pe când aveam un an :-). Este povestea a două fetițe năstrușnice, care evadează împreună într-o lume a viselor, în care întâlnesc personaje fantastice și au parte de aventuri. Copiii o să îi iubească pe broscoiul Oaki și pe bietul licurici fără sclipici, Scăpărici. Și aici există o continuare, Maria Mirabela în Tranzistoria

Beethoven (toate seriile)

Nu se poate să nu vă amintiți povestea uriașului câine Saint-Bernard cu nume de compozitor celebru, care devastează casa, spre disperarea stăpânului care nu îl dorește. Filmul este absolut savuros, eu l-am urmărit cu Ana în vreo două seri în vacanța de la mare și efectiv se zguduia cortul cu noi de atâta râs. În părțile a doua și a treia Beethoven se îndrăgostește și face și puiuți, iar cantitatea de drăgălășenie pe minut de film crește considerabil.

Singur acasă

Cine nu îl mai ține minte pe Kevin și aventura lui de Crăciun, când rămâne singur acasă, uitat de familia plecată în vacanță și reușește să pună pe fugă doi hoți, care încercau să îi jefuiască locuința? Partea a doua, Singur în New York, reia aventura, de data aceasta în New York, când Kevin salvează un magazin de jucării din mâinile celor doi hoți scăpați de la pușcărie.filme-de-vazut-in-familie

Matilda

Realizat în 1996 și regizat de celebrul actor Danny DeVito, filmul prezintă povestea unei fetițe extrem de năzdravănă și a familiei ei cel puțin trăsnită.

Doamna Doubtfire

Celebrul film cu Robin Williams, în rol de travesti, care interpretează absolut fantastic rolul bonei ajunsă vedetă de televiziune. Este un film sensibil, plin de umor dar și de  învățăminte.

ET

Micuțul extraterestru cu ochii mari și blânzi rămâne un reper în lumea filmelor SF, mai ales pentru sensibilitatea pe care o transmite.

Lassie

Celebrul serial care prezintă aventurile câinelui rasa collie a fost realizat și sub formă de film artistic, în 2006. Copiii iubitori de animale o vor adora pe simpatica Lassie

Babe

Povestea porcușorului, care, aterizat la o fermă plină de animale ciudate, începe să se creadă câine de pază. Bogat în efecte speciale și replici haioase.

See Also

Cronicile din Narnia

Trei filme fantasy, inspirate de cartea cu același nume, ne prezintă aventurile a patru frați, care ajung într-o lume a fanteziei, plin de personaje legendare și aventuri. Este un film pentru copii puțin mai mari

Enchanted

Realizat de Disney în 2007, filmul prezintă povestea prințesei aruncată din poveste de vrăjitoarea cea rea, fix în mijlocul New York-ului, unde își găsește prințul și împreună vor trăi fericiți până la adânci bătrâneți. Notă pentru mămici – daaa, filmul este cu Patrick Dempsey cu frumușelul din Anatomia lui GreyenchantedCenușăreasa

Realizat în 2015, filmul artistic reia povestea celebră a prințesei condamnată de mama și surorile vitrege la o viață de mizerie și salvată de prințul care se îndrăgostește de ea și reușește să o găsească cu ajutorul condurului pierdut pe treptele palatului. Este o poveste frumoasă, plină de costume strălucitoare și decoruri minunate. Este posibil să fie un film mai mult pe placul fetițelor.

Paddington

Este un film recent, pe care noi l-am văzut la cinematograf și care pe Ana a fascinat-o pur și simplu. Este povestea unui ursuleț simpatic tare, aterizat în mijlocul Londrei și care ajunge în casa unei familii, unde îl așteaptă o grămadă de peripeții.

De curând am îmbogățit lista cu Frumoasa și Bestia, minunata ecranizare a desenului animat realizat de Disney în 1991. Am scris păreri în urma vizionării aici.

Sper să vă inspire lista noastră. Voi la ce filme artistice pentru întreaga familie vă uitați împreună cu cei mici?

Citește și

20 de filme artistice de văzut în familie (partea a II-a)

Dacă vă plac articolele Pisicii, vă invit să daţi like paginii de Facebook, pentru a fi la curent cu toate noutăţile.

View Comments (8)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


Copyright Ioana Marinescu Sima 2020 | Branding & Website realizat de Ama Mihaescu CREATIVE STUDIO 

Scroll To Top