2 zile și 2 nopți la Legoland Germania. Cum a fost experiența noastră

Legoland Germania

Încă de la începutul anului i-am promis Anei că vom merge la Legoland, cadou „întârziat” de ziua ei, că deh, în februarie opțiunile de distracție afară sunt destul de reduse. Am ales vacanța de Paște și ne-am orientat către Legoland Germania, situat destul de aproape de München, ocazie să și vizităm puțin orașul și obiectivele din zonă. Nu am mers cu așteptări la Legoland, deși am auzit păreri și păreri, mai toate prin comparație cu Disneyland. E un punct de plecare total greșit, pentru că cele două nu se pot compara. Nu pentru că ar ieși în dezavantaj vreunul din ele, ci pentru că, deși sunt două parcuri de distracție pentru familie, sunt extrem de diferite, de la poveste, la stilul de construcție și organizare, atracții, personal și multe altele. Ca să te bucuri de Legoland Germania este nevoie doar să fii prezent acolo și să profiți de tot ce descoperi.

Cum se ajunge la Legoland Germania?

Parcul de distracție este situat în orășelul Günzburg, la aproximativ 100 km de München și aceeași distanță de Stuttgart, din câte înțeleg. Noi am mers din München cu mașina închiriată (ne-a costat aproximativ 1000 de lei pentru 5 zile, un preț destul de bun, zic eu). Există și opțiunea de transport cu trenul de la Gara Centrală München până la gara din Günzburg și apoi cu autobuzele care circulă către Legoland. Pentru varianta cu mașina, prețul parcării pe zi este de 6 euro. Waze-ul își face foarte bine treaba și ajungeți în parc fără probleme.

Cât costă intrarea la Legoland Germania?

Depinde de alegerea pe care o faceți. La poartă, biletele sunt 43.50 euro/copil și 47.50 euro/adult. Dacă le luați on-line, prețul lor este mai scăzut, în funcție de numărul de bilete. Per persoană, prețul este de 37.50 euro, dacă sunt 4 persoane este de 35 de euro și dacă sunteți de la 5 în sus este 33.50 euro/persoană. Mai au și tot felul de reduceri sau gratuități, care trebuie urmărite pe site. Sau se întâmplă să nu le meargă sistemul și atunci biletele sunt mult mai ieftine, dar acestea sunt cazuri excepționale 🙂

Există și opțiunea de cazare în parc, caz în care intrarea pentru două zile este inclusă în prețul cazării.

Și da, cazarea în parc merită, vă spun din tot sufletul.

Unde vă puteți caza în Legoland Germania?

Există patru opțiuni de cazare. Cea mai ieftină opțiune este la butoaie (barrels), care par destul de mici și nu m-am lămurit exact dacă au sau nu toaletă proprie. Următoarea opțiune este la căsuțe tematice (cottage). Noi am stat la cottage cu tematică „castel”. Mai sunt cu tematică raliuri, pirați și egipteană. Camera are două încăperi, una cu pat dublu pentru adulți și una cu două paturi suprapuse pentru copii.

A treia opțiune este cazarea la Pirate Hotel. Inițial, noi aveam cazare doar o noapte în parc, dar un concurs de împrejurări a făcut să mai stăm o noapte și singura cameră disponibilă a fost la acest hotel. Este superb, superior căsuțelor ca mărime a camerei și calitate a decorurilor. În camera adulților, deasupra patului este o hartă luminoasă, iar copiii sunt provocați să găsească niște indicii și la final să descopere surpriza din seiful aflat în camera lor. În camera copiilor paturile sunt sub formă de bărcuțe.

A patra opțiune de cazare este la Hotelul Castel, aceasta fiind și cea mai scumpă. Noi am mâncat la restaurantul castelului și ne-a plăcut foarte mult. Micul dejun este inclus în prețul cazării pentru toate opțiunile și este foarte bogat, cu feluri variate și gustoase.

Prețurile la cazare variază, pornesc de la sub 200 de euro la butoaie și merg până peste 400 la castel, în funcție de numărul de peroane, dar intrarea în parc este inclusă pentru două zile. Una peste alta, eu zic că merită efortul, e o experiență fantastică, mai ales pentru copii.

Legoland Germania. Atracții și împărțirea parcului

Parcul este împărțit în nouă zone tematice și 55 de atracții. Sunt două intrări, cea principală, pe poarta mare și o intrare mică, pentru cei cazați în hotel, care trebuie să treacă printr-o pădure ca să ajungă la parc. Este util să vă descărcați aplicația parcului, unde puteți vedea timpii de așteptare la atracții, spectacolele disponibile și diferite tipsuri. Când am fost noi era destul de frig, așa că timpul de așteptare nu mi s-a părut prea mare. Sunt distracții pentru toate vârstele și toate preferințele. De la un orășel Lego Duplo, mașinuțe, trenulețe și bărcuțe pentru copii mici la distracții extreme – Dragonii Zburători, Roller Coaster, Barcă pe șine cu o cădere de 12 m pentru copii mai mari. În centrul parcului se află Miniland, unde sunt reconstruite în miniatură, din piese Lego, principalele orașe ale lumii. Pe mine m-a fascinat Veneția, dar și panoplia cu cele mai înalte clădiri din lume și Allianz Arena din München, construită chiar spectaculos.

În afară de Miniland, care a fost pe placul amândurora, atracțiile preferate ale Anei au fost Pyramid Rallye din zona Pharaon Land – un concurs cu mașinuțe, unde trebuie să aveți viteză de reacție și rezistență, apoi Power Builder din zona Lego City – este o atracție extremă, niște brațe robotice care te dau cu capul în jos și te amețesc, nu recomand să mergeți după ce ați mâncat :-). I-au mai plăcut roller coasterul cu dragon și cel cu mașini și Jungle X-pedition, dar a mea e iubitoare de senzații tari :-). O atracție de neratat este Atlantis, unde puteți admira lumea subacvatică.

Este recomandat să porniți vizita din spatele parcului, de la Pharaon’s Land, unde dimineața nu este foarte aglomerat. De asemenea, recomandarea lor este să evitați restaurantele chiar la ora prânzului și magazinul principal la ora închiderii. Este extrem de aglomerat. Părerea mea este că e nevoie de două zile pentru vizită. Parcul nu e chiar imens, dar sunt multe atracții și dacă timpul de așteptare este mare e foarte posibil să nu îl terminați într-o zi. De mâncat sunt multe opțiuni, de la wurst în pâine (3,50 euro) până la meniuri chiar bune – asiatice (în jur de 8 euro un meniu de adult), italiene sau specific bavareze.

Atracțiile din parc sunt incluse în prețul intrării, dar mai sunt și câteva jocuri contra cost, majoritatea de tipul celor unde poți câștiga diferite jucării sau animale imense de pluș. Mai costă școala de condus, care durează 45 de minute și, la final, copilul primește un certificat de șofer Lego.

Deși nu are o poveste atât de solidă în spate ca Disneyland, nici marketing atât de bine pus la punct, mie mi-a plăcut foarte mult Legoland Germania. Se simte peste tot organizarea nemțească, totul e pus la punct, dar într-un mod discret, neagresiv. Poate am avut noroc și că nu a fost foarte aglomerat, poate și fiindcă am stat în interiorul parcului și am fost mai relaxați, dar sentimentul lăsat a fost unul de tihnă și normalitate. Recomand cu drag o vizită la Legoland Germania și vă sfătuiesc să vă luați pachetul complet, ca să aveți parte de întreaga experiență.

See Also

Citește și

Din nou copil la Disneyland Paris. Cum a fost aventura noastră

Aventuri bunică-nepoată la Disneyland Paris

Cel mai important mesaj din Universul Disney

Clădiți-le amintiri! Case și mașini își iau singuri

De ce mi-aș crește copilul în străinătate

Dacă vă plac articolele Pisicii, vă invit să daţi like paginii de Facebook, pentru a fi la curent cu toate noutăţile.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


Copyright Ioana Marinescu Sima 2020 | Branding & Website realizat de Ama Mihaescu CREATIVE STUDIO 

Scroll To Top