Now Reading
15 activități de făcut în familie iarna, în preajma sărbătorilor

15 activități de făcut în familie iarna, în preajma sărbătorilor

Nu știu despre voi, dar pe mine m-a cuprins deja spiritul sărbătorilor. Mi-am propus să mă bucur cât pot de perioada până la Crăciun, așa că am început să adun idei de activități de făcut iarna în familie, atât în exterior, cât și în casă. Majoritatea nu presupun costuri prea ridicate, dar aduc beneficii – știți voi, ca în reclamă, de neprețuit :-).  Sper să vă fie inspirație și să reușiți să vă bucurați de cât mai multe momente în familie în preajma sărbătorilor, oricât de aglomerată și „nebună” ar fi perioada asta.

Activități de făcut în familie iarna, în preajma sărbătorilor

Activități de interior

Creați împreună ornamente de Crăciun

Sunt multe ornamente care se pot face cu doar câteva materiale necesare. Conuri decorate cu pom-poms, brăduți de agățat, realizați din bețe de lemn ca cele de la înghețată,  reni din dopuri de plută și nuielușe sau scobitori, globuri din nasturi, brăduți pe suport de con de polistiren, decorați cu funde. Sunt activități simple, care nu iau foarte mult timp, dar la realizarea cărora vă puteți distra pe cinste.

Idei de ornamente. Sursa – Pinterest

Faceți un aranjament din brad pentru masa de Crăciun

Vă trebuie un vas cu motive de sărbătoare, burete floral, brad și accesorii- conuri, scorțișoară, portocală uscată, globuri, etc. Udați burete și tăiați-l după forma vasului. Tăiați crenguțele de brad și curățați-le acele de la capătul codiței, cel pe care îl înfigeți în burete. Așezați crenguțele în vas și prindeți ornamentele sau lipiți-le cu silicon cald.

Sursa foto – Magia Florilor

Faceți un maraton al filmelor de Crăciun

Vizionați împreună, în familie, filme de Crăciun. Eu v-am făcut câteva sugestii. Alte opțiuni mai sunt canalele tv care difuzează destul de mult filme de Crăciun în această perioadă.

Cortul magic

Construiți un cort sau o fortăreață din perne, cearceafuri și pături și decorați-o cu luminițe de Crăciun. Acolo vă puteți adăposti și puteți citi povești de Crăciun, puteți bea ciocolată caldă și puteți depăna amintiri de la Crăciunurile anterioare sau din copilăria părinților.

Sursa foto – Todaysparent.com

Faceți împreună un mic dejun „iernatic” și coaceți prăjituri sau fursecuri

În week-end puteți pregăti un mic dejun sărbătoresc, în care să pregătiți clătite-oameni de zăpadă, ouă umplute – oameni de zăpadă și alte preparate inspirate de anotimp. Puteți și să coaceți împreună fursecuri. Noi facem în fiecare an cornulețe fragede împreună, așteptate deja de întreaga familie.

Sursa foto – Todaysparent.com

Faceți un album de familie sau o „capsulă a timpului”

Selectați fotografii de la toate Crăciunurile în familie și creați un album în care, sub fiecare fotografie, să treceți vârsta copilului și câteva activități pe care le-ați făcut sau amintiri pe care le aveți. Va fi o bucurie ca în fiecare an să deschideți albumul și să găsiți amintiri frumoase.

Sursa foto – Todaysparent.com

Faceți o petrecere costumată

Sunt sigură că toți copiii au în dulap măcar un costum de personaj. Și la fel de sigură că se găsesc și ceva bentițe, tichiuțe, pălării și alte chestii haioase. Costumați-vă, fiecare cu ce are, pictați-vă pe față toți și faceți o petrecere ad-hoc. Copiii iubesc inițiativele spontane.

Petreceți o zi în pijama și instaurați ziua fără reguli

Săptămâna ne e caracterizată de alergătură și agitație. În week-end, puteți rămâne toată ziua sau o jumătate de zi acasă, în pijama. Puteți găti în pijama, puteți dansa, vă puteți uita la televizor, puteți face teme în pijama.  Dacă vreți să aveți copii cu adevărat fericiți, decretați ziua fără reguli, în care fiecare face ce vrea. Cred că cineva o să primească multe puncte în borcanul „cel mai bun părinte din lume”.

Faceți monștri din mănuși sau învățați-i pe copii să coasă

Vă puteți înfrumuseța mănușile cu ochișori,dinți și tot felul de alte „expresii’ cu ajutorul bucăților de fetru. De asemenea, puteți să îi învățați pe copii să coasă, începând cu realizarea unor ornamente pentru brad din fetru, umplute cu vată.

Sursa foto – Todaysparent.com

Activități de exterior

Mergeți într-o seară să vedeți orașul luminat

De preferat, alegeți o seară de week-end sau ieșiți mai târziu, ca să evitați traficul aglomerat. Faceți o plimbare pe jos, aerul tare de iarnă vă va da și poftă de somn, mai ales celor mai mici 🙂

Vizitați un târg sau o piață de Crăciun

În aproape fiecare oraș există o piață sau un târg de Crăciun,unde puteți gusta preparate tradiționale sau cumpăra cadouri. În București puteți alege Târgul Poveste de Crăciun de la Opera Comică pentru Copii sau Piața de Crăciun din Piața Constituției. Mai sunt deschide târguri în Piața Universității și Parcul Mogoșoaia.

Mergeți la săniuș și la pationar

Sigur, pentru prima opțiune este obligatoriu să fie zăpadă. Dacă aveți norocul ăsta,profitați, luați săniuța și mergeți să retrăiți copilăria alături de copiii voștri. În mai toate parcurile, oricât ar fi de mici există o „cocoașă”, o colină pe care copiii o transformă ad-hoc într-un derdeluș perfect. Plecați acasă doar după ce v-au înghețat mâinile :-).

Pentru a doua activitate, aveți o ofertă destul de bogată de patinoare în București – la Opera Comică pentru Copii – în cadrul târgului Poveste de Crăciun, în parcul Cișmigiu, la târgul din Piața Constituției și în câteva parcuri din aproape toate sectoarele.

Jucați bowling sau fotbal cu baloane înghețate

Umpleți mai multe baloane cu apă colorată în prealabil cu colorant alimentar, băgați-le în congelator la înghețat și după ce au înghețat, ieșiți afară și jucați bowling cu ele pe zăpadă. Puteți să folosiți popice de plastic, dacă aveți și să le loviți cu mingiile pe gheață sau puteți transforma jocul într-un fotbal cu bile de gheață colorate. Va fi distractiv pentru toți.

Sursa foto – Todaysparent.com

Faceți o expediție de iarnă

Îmbrăcați bine și echipați cu tot ce aveți nevoie, puteți porni într-o expediție de iarnă, fie într-o pădure din apropierea orașului, fie chiar la munte. Puteți ascunde și mici „comori” în pădure – un plic de ciocolată caldă, un mic dulce, o punguță cu nuci și fructe uscate. Copiii vor fi tare încântați să le găsească. Dacă sunteți într-un loc sigur și unde vă este permis, puteți face și un mic foc de tabără, la care să vă încălziți și să depănați povești.

Faceți îngerași în zăpadă

Este una din activitățile preferate în familia noastră, mai ales la prima zăpadă. Ne îmbrăcăm toți gros, ieșim la zăpadă, ne trântim pe spate cât mai drept,cu mâinile și picioarele întinse și le întindem și apropiem de câteva ori, astfel încât să iasă forma de îngeraș.

Cam așa se fac la noi îngerașii

Sper că v-a inspirat selecția noastră de idei de activități de făcut în familie iarna, în preajma sărbătorilor. Așteptăm și ideile voastre.

Citește și

Cele mai frumoase filme de Crăciun pentru întreaga familie

Cărți de Crăciun pentru copii mici și mari

Idei de activități pentru calendarul de advent

Ce facem cu copiii în casă? Activități pentru copii mici și mari

Dacă vă plac articolele Pisicii, vă invit să daţi like paginii de Facebook, pentru a fi la curent cu toate noutăţile.

Sursa foto – Freepik.com

View Comments (4)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


Copyright Ioana Marinescu Sima 2020 | Branding & Website realizat de Ama Mihaescu CREATIVE STUDIO 

Scroll To Top